michalm83 Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Zaktualizowałem działające miui 9.10.24 do najnowszego miui9.11.14. Czujniki nie działają. @Orjon a w tej apce jak sprawdzić czy czujniki działają? Po wejściu w zakładkę czujniki mam takie coś Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Nie widać w ogóle reszty czujników. Nie robiłeś przypadkiem wipe partycji persist? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Na działające miui 9.10.24 normalnie zaktualizowałem do miui 9.11.14. Ale ten sam problem mam na 9.11.7 i tydzień wcześniej 9.10.31/9.11.1. Instalowałem nowe wersje i konfigurowalem telefon jako nowy. Żeby wyeliminować jakieś przywrócone ustawienia z kopi zapasowej . Efekt taki sam . Czujniki nie działają. Wróciłem z 11.14 na 10.24 test przy użyciu w/w aplikacji wygląda tak Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 (edited) Niestety najnowsza aktualizacja nie naprawia problemu związanego z auto obracaniem i z automatyczną jasność ą. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Fleshowanie partycji persist załatwia problem z czujnikami. Ściągamy persist.img i instalujemy to w twrp. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edited November 29, 2019 by zoltan78 Nie pisz postu jednego pod drugim, od tego jest opcja edycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makumba001 Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 U mnie to samo po aktualizacji do miui global11.0.6 przestały działać czujniki, telefon z play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rvyzx Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 Dnia 19.11.2019 o 10:36, Orjon napisał: Nie widać w ogóle reszty czujników. Nie robiłeś przypadkiem wipe partycji persist? Co jesli bym zrobil wipe tej partycji? Bo nie dziala mi rotacja ekranu, a nie wiem czy przypadkiem nie zrobilem jej wipe Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 Jeśli zrobiłeś wipe partycji persist to pobierz persist.img i zainstaluj na partycji persist za pomocą twrp Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmalec Posted December 10, 2019 Author Share Posted December 10, 2019 Ja tylko powiem, że w międzyczasie odesłałem telefon do mi-home.pl jako rękojmia z żądaniem wymiany na nowy. Zamiast wymieniać na nowy zproponowano mi zwrot 200 od ceny na fakturze (kupiłem za 2k) i dalsze korzystanie z telefonu. Czyli miałbym średniodziałający mi9 za 1800. Więc ich wyśmiałem w duchu i nie zgodziłem się na to. Wysłali mi nowy, wczoraj minął czas i odblokowałem bootloader. Dziś wgrałem miui 9.12.5 i póki co działa dobrze.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts