Jump to content

MIUI11 Mi9 kompas, żyroskop, akcelerometr itp

dmalec

Recommended Posts

Na działające miui 9.10.24 normalnie zaktualizowałem do miui 9.11.14. Ale ten sam problem mam na 9.11.7 i tydzień wcześniej 9.10.31/9.11.1. Instalowałem nowe wersje i konfigurowalem telefon jako nowy. Żeby wyeliminować jakieś przywrócone ustawienia z kopi zapasowej . Efekt taki sam . Czujniki nie działają.

Wróciłem z 11.14 na 10.24 test przy użyciu w/w aplikacji wygląda tak

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

4563281c08990273f4b9aed35e525d4f.jpg

• Like 1

Niestety najnowsza aktualizacja nie naprawia problemu związanego z auto obracaniem i z automatyczną jasność ą.

Fleshowanie partycji persist załatwia problem z czujnikami.
Ściągamy persist.img i instalujemy to w twrp.

Edited by zoltan78
Nie pisz postu jednego pod drugim, od tego jest opcja edycji.

• 2 weeks later...
Dnia 19.11.2019 o 10:36, Orjon napisał:

Nie widać w ogóle reszty czujników. Nie robiłeś przypadkiem wipe partycji persist?

Co jesli bym zrobil wipe tej partycji? Bo nie dziala mi rotacja ekranu, a nie wiem czy przypadkiem nie zrobilem jej wipe

• 2 weeks later...

Ja tylko powiem, że w międzyczasie odesłałem telefon do mi-home.pl jako rękojmia z żądaniem wymiany na nowy. Zamiast wymieniać na nowy zproponowano mi zwrot 200 od ceny na fakturze (kupiłem za 2k) i dalsze korzystanie z telefonu. Czyli miałbym średniodziałający mi9 za 1800. Więc ich wyśmiałem w duchu i nie zgodziłem się na to. Wysłali mi nowy, wczoraj minął czas i odblokowałem bootloader. Dziś wgrałem miui 9.12.5 i póki co działa dobrze.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...