damiano78 Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 Cześć,Przed chwilą dostałem nowy firmware v.1.1.6.30 i mamy język polski!Na tym koniec entuzjazmu...Tłumaczenie jest z czapy... Np. Twarz zegarka... Nacisk długiego przycisku... Do tego nie można zmienić czcionki bo Mi Fit ciągle wrzuca oryginał która jest nieczytelna i wygląda paskudnie. Czy ktoś mógłby dostosować czcionkę od Janusza do nowego firmware? Będę wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszczepa Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 Jestem w szoku.... mają w miarę dobre tłumaczenia dla Stratosa i Mi Banda.... a tu się nie da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams12 Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 (edited) popsuli jak nic, mam amazfit tools zainstalowane i zmienia mi po aktualizacji język zegarka na hiszpański , jak odinstaluje amazfit tools wraca polski. Amazfit Tools miałem zainstalowany aby pokazywał nazwę dzwoniącego, jak odinstaluje nie pokazuje, jest inne rozwiązanie? Edited September 27, 2019 by Adams12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 popsuli jak nic, mam amazfit tools zainstalowane i zmienia mi po aktualizacji język zegarka na hiszpański , jak odinstaluje amazfit tools wraca polski. Amazfit Tools miałem zainstalowany aby pokazywał nazwę dzwoniącego, jak odinstaluje nie pokazuje, jest inne rozwiązanie?Wymuś w aplikacji amazfit tools język polski i zrestaruj telefon mi pomogło na 2 telefonach. PozdrawiamWysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams12 Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 chyba zadziałało, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted September 28, 2019 Author Share Posted September 28, 2019 Mam nadzieję że Janusz zrobi czcionkę pod nową wersję.Z tą oryginalną to jest tragedia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brok99 Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 Gruba działająca czcionka. Jeżeli używacie Mifita to będzie zmieniał na tą domyślną. Z N&F działa super. BOLD_v6.12_9.ft.latin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddariuszpelczar1972 Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 Do usunięcia Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted September 28, 2019 Author Share Posted September 28, 2019 Może ktoś poprawi żeby Mi Fit nie pobierał w kółko tej kupy...Ta pogrubiona jest lepsza ale niestety aktualizacja robi się samoczynnie.No iOS niestety nie mam wyboru innego programu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wist7 Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Dnia 27.09.2019 o 23:37, Shadow2k3 napisał: Wymuś w aplikacji amazfit tools język polski i zrestaruj telefon mi pomogło na 2 telefonach. Pozdrawiam Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka U mnie na Op6t nie pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Nadpisuje wcześniej wgrane czcionki? Piszecie, że jest jakiś język pseudo-polski, można to wyłączyć i wybrać angielski? Jeśli w telefonie mam ustawiony angielski, to wystarczy, żeby nie widzieć tego niby-polskiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszczepa Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Nadpisuje czcionki, nową maleńką z polskimi znakami. W tłumaczeniu jest po prostu kilka baboli typu "twarz zegarka", pewnie jak przedstawimy telefon na angielski wróci menu angielskie, można też wymusić język np. w N&F.Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Puściłem aktualizację, zobaczę. Nie spodziewam się niczego dobrego, ale na starym zestawie (MiFit 4.07 bez aktualizacji FW i 1.1.5.04) od 2 dni przestała mi działać pogoda, w MiFit przestało działać ręczne wyszukiwanie lokalizacji dla pogody (z GPS niby pobiera lokalizację, ale zegarek pisze, że nie ma danych dla pogody), oraz zupełnie popsuła się rejestracja snu (chodzę spać o 11, a pokazuje, że o 2 w nocy, albo, że w nocy wstałem i nie spałem 2-3 godziny, wcześniej to działało w miarę dobrze). Przeglądam oferty innych zegarków, szkoda mi już czasu i nerwów na #xiaomilepsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Wgrało mi 1.1.5.56, czyli ten, w którym treningi się zawieszają. Nie wiem skąd bierzecie coś nowszego, u mnie nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszczepa Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 One zwykle aktualizuje się kolejno. U mnie aktualizacja jak zwykle odpalila się bez pytania (używam teraz mi fit) Edit:Może to przypadek, ale w tym firmware z pogrubioną czcionką nie aktualizowały się dane A-GPS, w końcu zawiesił się dotyk. Uaktualnienie czcionek odblokowało zegarek. Wydaje się działać poprawnie, nawet bez restartu, ale znowu niewiele na nim widzę. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 2, 2019 Share Posted October 2, 2019 Nie mam niczego nowego, zaktualizowało się do 1.1.5.56 i tak zostało. Może dlatego, że mam w telefonie język angielski, a firmware jest różny dla różnych języków czy regionów? Ale może to i dobrze, skoro piszecie, że ta nowa czcionka jest kijowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszczepa Posted October 2, 2019 Share Posted October 2, 2019 Teraz poradziłem sobie zmieniając wszystkie powiadomienia na wielkie litery (opcja w N&F). Od razu tekst jest czyteleniejszy.Ale te tłumaczenia są naprawdę kijowe. "Otrzymałeś to" w miejscu gdzie powinno być "OK", ale w angielskiej wersji chyba też było coś nie tak.@UP używasz mi fit czy amazfit?Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 2, 2019 Share Posted October 2, 2019 tylko MiFit, najnowsze i oficjalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 2, 2019 Share Posted October 2, 2019 1 godzinę temu, bembenek napisał: firmware jest różny dla różnych języków czy regionów? Tak jest różne dla różnych języków. Po zmianie języka z polskiego na angielski z najnowszym FW wgrywa wszystko od nowa, czyli FW, zasoby i czcionki. Angielskie czcionki są trochę większe i czytelniejsze od polskich (chyba wielkość pozostała taka jak poprzednie fabrycznie wgrane). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 2, 2019 Share Posted October 2, 2019 Dobrze wiedzieć, nie będę przestawiał telefonu na polski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghert Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Mam iOSa i po zainstalowanie powiększonej czcionki mifit nie pobiera mi oryginalnej Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 3, 2019 Author Share Posted October 3, 2019 Poczekaj spokojnie.Przy kolejnej synchronizacji pewnie pobierze.Jeżeli nie otwierasz Mi Fit to nie pobierze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodoryk Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Jak u Was ze zużyciem baterii? u mnie 5% dziennie tylko powiadomienia, bez GPS. Na poprzednim sofcie było sporo lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszczepa Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Też mam wrażenie, że wyraźnie drenaż baterii się zwiększył. Ładowanie 9 dni temu - 56%, prawie brak treningów (może w sumie 2 godziny z GPS - sprawdzałem jak teraz działa i czy się nie wiesza). Na razie jest w miarę OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Czy ten nowy "polski" font jest jeszcze mniejszy, niż oryginalny? Ten oryginalny już był nieczytelny, a tu czytam, że jest jeszcze gorzej? I druga rzecz, jeśli FW są różne dla różnych języków, to jeśli przestawię język w telefonie na polski, to mi wgra ten najnowszy, "polski" FW, a jak zmienię na angielski, to z powrotem wgra najnowszy "niepolski", czyli teraz 1.1.5.56? Czy może już zostanie ten "polski", bo ma wyższy numer? Nie ciągnie mnie do tego "polskiego", tylko wiem, że 1.1.5.56 będzie się zawieszał w czasie treningów, może w nowszym to poprawili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
młot Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Próbka Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Ta czcionka jest całkiem czytelna, chyba lepsza, niż oryginalna bez polskich znaków. Chociaż tu nie widzę polskich znaków, ale rozumiem, że akurat ich nie było w tekście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
młot Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 SMS bez polskich znaków. Dla mnie czcionka jest ok.Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 34 minuty temu, młot napisał: SMS bez polskich znaków. Dla mnie czcionka jest ok A co to za czcionka? U mnie oryginalna jest mniej więcej o połowę mniejsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 4, 2019 Author Share Posted October 4, 2019 Pokaż cały zegarek wraz z nadgarstkiem bo przy takim powiększeniu to wygląda nieźle.Normalnie to jest pyci pyci malutkie...Nikt nie podłoży sobie zegarka na 2 cm od oczów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
młot Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Domyślna. Zegarek ma ostatnie, fabryczne oprogramowanie. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 8 minut temu, młot napisał: Domyślna. Teraz widać jak mała jest ta czcionka. Na poprzednim zdjęcie tarczy wyświetla się na ekranie w sporym powiększeniu dlatego wygląda ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Nie, to jest bieda. Zanim wgrałem pogrubioną czcionkę PL, to nie mogłem patrzeć na te malutkie, pokraczne literki, jak pomniejszony font z ZX Spectrum. A na rowerze bez zatrzymania niczego nie mogłem przeczytać. Czyli ten nowy soft do bani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszczepa Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Jak już pisałem wielkimi literami jest nie najgorzej, ale i tak prawdopodobnie mój BIP pójdzie na Allegro.... właśnie dotarł Vivoactive 4 i na razie wygląda na to, że zostanie u mnie na nieco dłużej, choć już widzę, że z baterią będzie dosyć słabo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Ta czcionka jest jak najbardziej w porządku. Nie wiem o co to bicie piany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts