Jump to content

Temperatura baterii problem.

sebek123hg

Recommended Posts

Witam!

Kilka dni temu zakupiłem nowy Xiaomi Mi 9 przez xkom. Na antutu benchmark pojawia się informacja o baterii.

Podczas ładowania temperatura baterii osiąga około 36-37 stopni celciusza, podczas przeglądania internetu wynosi około 33-34 stopni, natomiast podczas grania ok 37-39. Czy te temperatury są prawidłowe? Niekiedy temperatury są niższe, ale nigdy podczas używania telefonu nie zeszły poniżej 30 stopni.

Zależy mi na tym ponieważ chciałbym wreszcie zadbać o telefon, dlatego ładuje go od 30% do 80% oraz nie używam go podczas ładowania by osiągnąć jak najmniejsze cykle. Dzisiaj zrobiłem stress test na antutu benchmark i uzyskałem temp baterii 40 stopni. Mógłby ktoś z was porównać moje wyniki do swoich oraz zinterpretować moje wyniki? Z góry dzięki za odpowiedzi

Screenshot_2019-09-27-11-54-26-636_com.antutu.ABenchMark.pngScreenshot_2019-09-27-11-54-33-653_com.antutu.ABenchMark.pngScreenshot_2019-09-27-11-54-48-358_com.antutu.ABenchMark.png

• Haha 1

Na zagranicznych forach niektórzy podczas ładowania mieli temperatury poniżej 30 stopni, zakładajac, że ładują ładowarką oryginalną a nie małym prądem. Czyli mam się nie przejmować?
Nie. Wszystko w normie.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Pewnie się przekłada tak jak włożenie telefonu do etui. Moje pytanie wynika czysto z niewiedzy odnośnie temperatury jakie ten telefon może osiągać, ponieważ na poprzednich telefonach mi jakoś nie zależało. Dopiero gdy w poprzednim telefonie baterie musiałem ładować 3x dziennie, oraz telefon był tak gorący, że się dotknąć nie dało, zacząłem doceniać istote dbania o telefon. Z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi.

A jaka masz temperaturę ciała? Szkodzi ci ona? Myślisz, że nie przekłada się ona na temperaturę urządzenia w ręku? A te 30 stopni podczas ładowania to w bajki włożyć można, chyba że to forum z Syberii albo innej Grenlandii
Żadne bajki. Telefon podłączony przy stanie baterii 20%. Z tym, że ładowarka 5V.
28.5 °Ce2b197c17beaf14b1e18aaf510ec0f2d.jpg