Jump to content

Mi 9 Lite / Mi CC9 – Official Global & EEA Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

Trzeba przyznać, że bardzo ładna wizualnie dla oka ta aktualizacja do V12.0.2.0 :) Tryb ciemny dla wybranych aplikacji, ustawienia ładnie pogrupowane, czytnik działa błyskawicznie (taki chcę w swojej S10). Jak na razie wszystko na duży plus. Również czekam na Fastboot-a i czysta instalacja.

No fakt siedzi w ustawianiach, a już myślałem, że coś narozrabiali

EDIT: 19.08.2020 - jednak narozrabiali :mrgreen: (aktualizacje wycofane).

1.thumb.png.d65622c772f62d8ae34111ae9d98b692.png

2.thumb.png.737867a33ee7bd0741f7d8b6d2b07624.png

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edited by Boomers
  • Like 1
  • Haha 1

Trudno. U mnie siedzi. Osobiście żadnych błędów nie widzę, ale ja się nie wpatruje w ekran specjalnie ich szukać. Po nocy 8h zeszło 4% baterii. Nic nie wyłączam na noc, synchro, bt, wifi działa. W ciągu dnia (te kilka godzin wczoraj) również wyglądało wszystko zdrowo. Uważam, że póki co, jest ok. Sam telefon póki co działa sprawnie. Mam nadzieję że nie wysypie się akurat w jakimś ważnym momencie :)

24h minęło..

Po aktualizacji, gdy dostaje powiadomienie a telefon w kieszeni to ekran się nie podświetla. Konsekwencją tego jest to że nie mogę taskerem przełączyć AoD. Do tej pory miałem tak że powiadomienia wzbudzały ekran - tasker aktywował AoD - po skasowaniu powiadomienia AoD się wyłączał. Miałem AoD tylko gdy było powiadomienie. Obecnie nie mogę tego robić bo nie mogę znaleźć jakiejś opcji od blokady w kieszeni. Żeby w kieszeni też się wybudzał na chwilę. Nie chce AoD stałe bo mnie drażni. Ale nie chcę też z niego rezygnować bo nie ma najseksowniejszego rozwiązania - małej diody LED od powiadomień. 

Ktoś podpowie? Może ja jakieś ustawienie przegapiłem i nie umiem przełączyć?

@pkonrad

Niestety. Telefon teraz działa tak, że powiadomienia nie wybudzają ekranu na chwilę (jak na v11) gdy zasłonięty jest czujnik zbliżenia. Nie ma od tego suwaka i lipa. Textra, bo jej używam, sama wybudza ekran więc przy SMS działa mi jak chcę. Inne aplikacje które potrzebuję tego nie robią. I lipa, bo przez to mój "automatyczny AoD" nie działa. Pierdoła, ale dla mnie to duży minus w moim użytkowaniu.

Dalej nienaprawiony problem braku automatycznego przełączania się między wifi a 3g, bo między wifi a LTE działa normalnie. Nie używam LTE ze względu na zasięg, który skacze od 1 kreski do 5 więc drenuje baterie, na 3g mam cały czas full, ale żeby się przełączyło z wifi to muszę na chwilę włączyć tryb samolotowy. Upierdliwe, a czytam o tym problemie już od kilku lat na różnych telefonach Xiaomi, żenada.

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Dnia 17.08.2020 o 13:53, pkonrad napisał:

Witam!

Posiadam Mi9 Lite z zainstalowanym oprogramowaniem:

Miui Global 11.0.1

Stabilna

11.0.1.0(QFCEUXM)

Android 10.

Ponieważ nie otrzymałem do tej pory aktualizacji do MIUI12 przez OTA - czy mogę ją pobrać z drugiego zacytowanego powyżej linku pomimo braku oprogramowania MIUI Polska, czy trzeba czekać cierpliwie dalej?

Pozdrawiam

25 minut temu, romek napisał:

czy mogę ją pobrać z drugiego zacytowanego powyżej linku

Z drugiego linku to nie, bo to aktualizacja OTA z wersji 11.0.3 (taką już powinieneś mieć). Jeżeli już to z pierwszego linku, ale nie wiem czy pozwoli ci na instalację, bo podobno chwilowo wycofali te aktualizacje. Tu wszystkie linki do ostatnich EEA https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/pyxis/roms-eea-stable/ Z romami miuipolska nie ma to nic wspólnego.

Edited by FromWP
  • Like 1

1 godzinę temu, FromWP napisał:

Z drugiego linku to nie, bo to aktualizacja OTA z wersji 11.0.3 (taką już powinieneś mieć). Jeżeli już to z pierwszego linku, ale nie wiem czy pozwoli ci na instalację, bo podobno chwilowo wycofali te aktualizacje. Tu wszystkie linki do ostatnich EEA https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/pyxis/roms-eea-stable/ Z romami miuipolska nie ma to nic wspólnego.

Już mam 11.0.3 i czekam dalej.

Dziękuję pkonrad i Tobie za pomoc.

Pozdrawiam

Dobra. Jak zwykle. Parę ładowań za mną, trochę zabawy za mną. Standard - bateria gorzej. Nie mam statystyk, ale przy podobnym użyciu jestem około 1h w plecy na SoT..

Oczywiście, może to być spowodowane brakiem wipe od nowości, tym że mam wycofaną v12, lub innymi rzeczami. Czekam na kolejne wydanie (Chiny dostały) i pewnie jak się pojawi to tym razem z czyszczeniem trzeba będzie wgrać. 

Ktoś ma jeszcze v12?

@cincin27  @jawala

W zużyciu baterii większych różnic nie widzę. Działa płynnie i nie resetowałem do fabrycznych. Ale instalowałem ponownie z pełnej paczki po instalacji przyrostowej przez OTA. Na samym początku trochę lagował.

• Thanks 1

Trudno. U mnie siedzi. Osobiście żadnych błędów nie widzę, ale ja się nie wpatruje w ekran specjalnie ich szukać. Po nocy 8h zeszło 4% baterii. Nic nie wyłączam na noc, synchro, bt, wifi działa. W ciągu dnia (te kilka godzin wczoraj) również wyglądało wszystko zdrowo. Uważam, że póki co, jest ok. Sam telefon póki co działa sprawnie. Mam nadzieję że nie wysypie się akurat w jakimś ważnym momencie

24h minęło..
Po aktualizacji, gdy dostaje powiadomienie a telefon w kieszeni to ekran się nie podświetla. Konsekwencją tego jest to że nie mogę taskerem przełączyć AoD. Do tej pory miałem tak że powiadomienia wzbudzały ekran - tasker aktywował AoD - po skasowaniu powiadomienia AoD się wyłączał. Miałem AoD tylko gdy było powiadomienie. Obecnie nie mogę tego robić bo nie mogę znaleźć jakiejś opcji od blokady w kieszeni. Żeby w kieszeni też się wybudzał na chwilę. Nie chce AoD stałe bo mnie drażni. Ale nie chcę też z niego rezygnować bo nie ma najseksowniejszego rozwiązania - małej diody LED od powiadomień. 
Ktoś podpowie? Może ja jakieś ustawienie przegapiłem i nie umiem przełączyć?
Czy mógłbyś się podzielić swoją wiedzą i przesłać mi pliczek Taskera z ustawieniami wywołującymi AOD, o czym piszesz w poście powyżej? Z góry dziękuję

@jawala

Mogę. A masz pojęcie o taskerze? Bo to nie temat na tłumaczenie jego działania. Ale, chwilowo słabo to działa. Od v12 gdy ekran zablokowany a telefon siedzi w kieszeni (lub w inny sposób czujnik zbliżenia łapie) powiadomienie nie wybudza ekranu, pomimo zaznaczenia tej opcji. Niestety, jest to warunek bezwzględny żeby AoD się aktywował. Działa z połączeniami bo wtedy ekran musi świecić, działa z textra bo ona olewa systemową blokadę. Jednak Messenger, Gmail i kilka innych aplikacji są potulne i nie wymuszają wybudzenia ekranu. 

Zadziała, gdy telefon sobie gdzieś leży. Nie wiem czy to jakiś "ficzer" czy bug ale nie mogę go obejść. 

TaskerNet - AoD

Edited by frrancuz

Jasne że mam pojęcie, kiedyś jak jeszcze bawiłem się w rootowanie i gotowanie romów to bawiłem się z przyjemnością Taskerem ale później spodobał mi się bardziej Atomagic i siedziałem do nie dawna na nim, jednak developerzy zakończyli wsparcie i projekt upadł, został Taskera, będę musiał przypomnieć sobie co nieco bo to inna filozofia.

Dziękuję za linka, może coś pokombinuję, u mnie ekran się wybudza w postaci świetlistych ramek bo mam to ustawione gdzieś w opcjach

• Like 1

8 minut temu, jawala napisał:

Dziękuję za linka, może coś pokombinuję, u mnie ekran się wybudza w postaci świetlistych ramek bo mam to ustawione gdzieś w opcjach

Ale z tym nie zadziała. Musi być ustawione normalne wybudzenie. Na innych systemach patent też działa, ale na każdym trochę inaczej. W zależności od producenta. Kombinuj. Koniec offtopu.

1 godzinę temu, pkonrad napisał:

Nie mogę na 12.0.2. Czy to znaczy że za wcześnie próbuje(jest, ale jeszcze nie pozwalają), skoro można "za późno" jak wycofają? Suma kontrolna się zgadza.

Screenshot_2020-08-26-14-21-02-377_com.android.updater.jpg

Edited by frrancuz

Przed chwilą, frrancuz napisał:

Nie mogę na 12.0.2. Czy to znaczy że za wcześnie próbuje, skoro można "za późno" jak wycofają? Suma kontrolna się zgadza.

Jakim plikiem aktualizujesz ? OTA czy Recovery?

56 minut temu, pkonrad napisał:

W dziale RN8 Pro też koledzy maja problem z ręczną aktualizacją. Podobne komunikaty wyświetla. Może jest jakiś problem na serwerach Xiaomi.

Coraz częściej pojawiają się problemy z aktualizacjami u Xiaomi...