frrancuz Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Nie taka zła ta v12. Gest poprzedniej aplikacji mnie irytuje i nowy styl pokazywania pracy urządzenia - do przełknięcia. Reszta w sumie bez różnicy. Zobaczymy jeszcze jak czas pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Trzeba przyznać, że bardzo ładna wizualnie dla oka ta aktualizacja do V12.0.2.0 Tryb ciemny dla wybranych aplikacji, ustawienia ładnie pogrupowane, czytnik działa błyskawicznie (taki chcę w swojej S10). Jak na razie wszystko na duży plus. Również czekam na Fastboot-a i czysta instalacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 O tak. Tryb ciemny dla aplikacji które nie mają domyślnie tego jest super. Alior, moje ING, dzienniczek, i wiele innych wreszcie nie biją mnie po oczach i całkiem ładnie się komponują z resztą 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma4r Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Mi 9 lite nie dostał tych tapet z kulą ziemska ? Bo nie działa to mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 18, 2020 Author Share Posted August 18, 2020 Nie dostał. Skoro Mi 9T nie ma, więc tym bardziej Mi 9 Lite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Panowie opcja "automatycznej synchronizacji" usunięta? Zintegrowali czy jak? Bo jej nie widzę na górnej belce Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 18, 2020 Author Share Posted August 18, 2020 To że na belce jej nie ma, nie znaczy że usunięto. Poszukaj w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 (edited) No fakt siedzi w ustawianiach, a już myślałem, że coś narozrabiali EDIT: 19.08.2020 - jednak narozrabiali (aktualizacje wycofane). Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edited August 19, 2020 by Boomers 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamian1994 Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 Ja nie mogę zainstalować w ogóle Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 19, 2020 Author Share Posted August 19, 2020 3 minuty temu, szamian1994 napisał: Ja nie mogę zainstalować w ogóle Nie możesz bo ROM został wycofany przez Xiaomi. Widocznie zawierał jakieś błedy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamian1994 Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 38 minut temu, pkonrad napisał: Nie możesz bo ROM został wycofany przez Xiaomi. Widocznie zawierał jakieś błedy. Oby nie było takiego "Meksyku" jak z Mi A3 xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 Trudno. U mnie siedzi. Osobiście żadnych błędów nie widzę, ale ja się nie wpatruje w ekran specjalnie ich szukać. Po nocy 8h zeszło 4% baterii. Nic nie wyłączam na noc, synchro, bt, wifi działa. W ciągu dnia (te kilka godzin wczoraj) również wyglądało wszystko zdrowo. Uważam, że póki co, jest ok. Sam telefon póki co działa sprawnie. Mam nadzieję że nie wysypie się akurat w jakimś ważnym momencie 24h minęło.. Po aktualizacji, gdy dostaje powiadomienie a telefon w kieszeni to ekran się nie podświetla. Konsekwencją tego jest to że nie mogę taskerem przełączyć AoD. Do tej pory miałem tak że powiadomienia wzbudzały ekran - tasker aktywował AoD - po skasowaniu powiadomienia AoD się wyłączał. Miałem AoD tylko gdy było powiadomienie. Obecnie nie mogę tego robić bo nie mogę znaleźć jakiejś opcji od blokady w kieszeni. Żeby w kieszeni też się wybudzał na chwilę. Nie chce AoD stałe bo mnie drażni. Ale nie chcę też z niego rezygnować bo nie ma najseksowniejszego rozwiązania - małej diody LED od powiadomień. Ktoś podpowie? Może ja jakieś ustawienie przegapiłem i nie umiem przełączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 20, 2020 Author Share Posted August 20, 2020 @frrancuz Zaktualizuj aplikacje systemowe MIUI Launcher i AoD do najnowszych wersji.https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/always-on-mode/always-on-mode-alpha-2-4-538-08171430-release/miui-always-on-display-alpha-2-4-538-08171430-android-apk-download/download/https://www.apkmirror.com/wp-content/themes/APKMirror/download.php?id=1458493 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 a wiadomo może kiedy będzie miui 12 stable od miuipolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Wtedy, kiedy Xiaomi wyda China Stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 @pkonrad Niestety. Telefon teraz działa tak, że powiadomienia nie wybudzają ekranu na chwilę (jak na v11) gdy zasłonięty jest czujnik zbliżenia. Nie ma od tego suwaka i lipa. Textra, bo jej używam, sama wybudza ekran więc przy SMS działa mi jak chcę. Inne aplikacje które potrzebuję tego nie robią. I lipa, bo przez to mój "automatyczny AoD" nie działa. Pierdoła, ale dla mnie to duży minus w moim użytkowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Dalej nienaprawiony problem braku automatycznego przełączania się między wifi a 3g, bo między wifi a LTE działa normalnie. Nie używam LTE ze względu na zasięg, który skacze od 1 kreski do 5 więc drenuje baterie, na 3g mam cały czas full, ale żeby się przełączyło z wifi to muszę na chwilę włączyć tryb samolotowy. Upierdliwe, a czytam o tym problemie już od kilku lat na różnych telefonach Xiaomi, żenada.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Na początku też wydaje mi się że trochę chrupało. Po jakimś czasie (i możliwe że wymuszonej aktualizacji pulpitu z apkmirror) problem znikł. Przechodzi płynnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
romek Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 Dnia 17.08.2020 o 13:53, pkonrad napisał: Mi 9 Lite - EEA Stable ROM MIUI V12.0.2.0.QFCEUXM Recovery - https://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QFCEUXM/miui_PYXISEEAGlobal_V12.0.2.0.QFCEUXM_9dc9e5c335_10.0.zip OTA - https://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QFCEUXM/miui-blockota-pyxis_eea_global-V11.0.3.0.QFCEUXM-V12.0.2.0.QFCEUXM-6485955217-10.0.zip Witam! Posiadam Mi9 Lite z zainstalowanym oprogramowaniem: Miui Global 11.0.1 Stabilna 11.0.1.0(QFCEUXM) Android 10. Ponieważ nie otrzymałem do tej pory aktualizacji do MIUI12 przez OTA - czy mogę ją pobrać z drugiego zacytowanego powyżej linku pomimo braku oprogramowania MIUI Polska, czy trzeba czekać cierpliwie dalej? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 (edited) 25 minut temu, romek napisał: czy mogę ją pobrać z drugiego zacytowanego powyżej linku Z drugiego linku to nie, bo to aktualizacja OTA z wersji 11.0.3 (taką już powinieneś mieć). Jeżeli już to z pierwszego linku, ale nie wiem czy pozwoli ci na instalację, bo podobno chwilowo wycofali te aktualizacje. Tu wszystkie linki do ostatnich EEA https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/pyxis/roms-eea-stable/ Z romami miuipolska nie ma to nic wspólnego. Edited August 22, 2020 by FromWP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 22, 2020 Author Share Posted August 22, 2020 Na tą chwilę nie zainstaluje bo aktualizacje MIUI 12 dla tego modelu zostały wycofane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
romek Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 1 godzinę temu, FromWP napisał: Z drugiego linku to nie, bo to aktualizacja OTA z wersji 11.0.3 (taką już powinieneś mieć). Jeżeli już to z pierwszego linku, ale nie wiem czy pozwoli ci na instalację, bo podobno chwilowo wycofali te aktualizacje. Tu wszystkie linki do ostatnich EEA https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/pyxis/roms-eea-stable/ Z romami miuipolska nie ma to nic wspólnego. Już mam 11.0.3 i czekam dalej. Dziękuję pkonrad i Tobie za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Dobra. Jak zwykle. Parę ładowań za mną, trochę zabawy za mną. Standard - bateria gorzej. Nie mam statystyk, ale przy podobnym użyciu jestem około 1h w plecy na SoT.. Oczywiście, może to być spowodowane brakiem wipe od nowości, tym że mam wycofaną v12, lub innymi rzeczami. Czekam na kolejne wydanie (Chiny dostały) i pewnie jak się pojawi to tym razem z czyszczeniem trzeba będzie wgrać. Ktoś ma jeszcze v12? @cincin27 @jawala Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Też ładuje codziennie. Dziwne. Ja lagów nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 W zużyciu baterii większych różnic nie widzę. Działa płynnie i nie resetowałem do fabrycznych. Ale instalowałem ponownie z pełnej paczki po instalacji przyrostowej przez OTA. Na samym początku trochę lagował. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Trudno. U mnie siedzi. Osobiście żadnych błędów nie widzę, ale ja się nie wpatruje w ekran specjalnie ich szukać. Po nocy 8h zeszło 4% baterii. Nic nie wyłączam na noc, synchro, bt, wifi działa. W ciągu dnia (te kilka godzin wczoraj) również wyglądało wszystko zdrowo. Uważam, że póki co, jest ok. Sam telefon póki co działa sprawnie. Mam nadzieję że nie wysypie się akurat w jakimś ważnym momencie 24h minęło.. Po aktualizacji, gdy dostaje powiadomienie a telefon w kieszeni to ekran się nie podświetla. Konsekwencją tego jest to że nie mogę taskerem przełączyć AoD. Do tej pory miałem tak że powiadomienia wzbudzały ekran - tasker aktywował AoD - po skasowaniu powiadomienia AoD się wyłączał. Miałem AoD tylko gdy było powiadomienie. Obecnie nie mogę tego robić bo nie mogę znaleźć jakiejś opcji od blokady w kieszeni. Żeby w kieszeni też się wybudzał na chwilę. Nie chce AoD stałe bo mnie drażni. Ale nie chcę też z niego rezygnować bo nie ma najseksowniejszego rozwiązania - małej diody LED od powiadomień. Ktoś podpowie? Może ja jakieś ustawienie przegapiłem i nie umiem przełączyć?Czy mógłbyś się podzielić swoją wiedzą i przesłać mi pliczek Taskera z ustawieniami wywołującymi AOD, o czym piszesz w poście powyżej? Z góry dziękujęWysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 26, 2020 Author Share Posted August 26, 2020 Mi 9 Lite - EEA Stable ROM MIUI V12.0.3.0.QFCEUXM Recovery - https://bigota.d.miui.com/V12.0.3.0.QFCEUXM/miui_PYXISEEAGlobal_V12.0.3.0.QFCEUXM_77eb12bf7d_10.0.zip OTA - https://bigota.d.miui.com/V12.0.3.0.QFCEUXM/miui-blockota-pyxis_eea_global-V11.0.3.0.QFCEUXM-V12.0.3.0.QFCEUXM-7b75360ef7-10.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 (edited) @jawala Mogę. A masz pojęcie o taskerze? Bo to nie temat na tłumaczenie jego działania. Ale, chwilowo słabo to działa. Od v12 gdy ekran zablokowany a telefon siedzi w kieszeni (lub w inny sposób czujnik zbliżenia łapie) powiadomienie nie wybudza ekranu, pomimo zaznaczenia tej opcji. Niestety, jest to warunek bezwzględny żeby AoD się aktywował. Działa z połączeniami bo wtedy ekran musi świecić, działa z textra bo ona olewa systemową blokadę. Jednak Messenger, Gmail i kilka innych aplikacji są potulne i nie wymuszają wybudzenia ekranu. Zadziała, gdy telefon sobie gdzieś leży. Nie wiem czy to jakiś "ficzer" czy bug ale nie mogę go obejść. TaskerNet - AoD Edited August 26, 2020 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Jasne że mam pojęcie, kiedyś jak jeszcze bawiłem się w rootowanie i gotowanie romów to bawiłem się z przyjemnością Taskerem ale później spodobał mi się bardziej Atomagic i siedziałem do nie dawna na nim, jednak developerzy zakończyli wsparcie i projekt upadł, został Taskera, będę musiał przypomnieć sobie co nieco bo to inna filozofia. Dziękuję za linka, może coś pokombinuję, u mnie ekran się wybudza w postaci świetlistych ramek bo mam to ustawione gdzieś w opcjach Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 8 minut temu, jawala napisał: Dziękuję za linka, może coś pokombinuję, u mnie ekran się wybudza w postaci świetlistych ramek bo mam to ustawione gdzieś w opcjach Ale z tym nie zadziała. Musi być ustawione normalne wybudzenie. Na innych systemach patent też działa, ale na każdym trochę inaczej. W zależności od producenta. Kombinuj. Koniec offtopu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 (edited) 1 godzinę temu, pkonrad napisał: Mi 9 Lite - EEA Stable ROM MIUI V12.0.3.0.QFCEUXM Recovery - https://bigota.d.miui.com/V12.0.3.0.QFCEUXM/miui_PYXISEEAGlobal_V12.0.3.0.QFCEUXM_77eb12bf7d_10.0.zip OTA - https://bigota.d.miui.com/V12.0.3.0.QFCEUXM/miui-blockota-pyxis_eea_global-V11.0.3.0.QFCEUXM-V12.0.3.0.QFCEUXM-7b75360ef7-10.0.zip Nie mogę na 12.0.2. Czy to znaczy że za wcześnie próbuje(jest, ale jeszcze nie pozwalają), skoro można "za późno" jak wycofają? Suma kontrolna się zgadza. Edited August 26, 2020 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 26, 2020 Author Share Posted August 26, 2020 Przed chwilą, frrancuz napisał: Nie mogę na 12.0.2. Czy to znaczy że za wcześnie próbuje, skoro można "za późno" jak wycofają? Suma kontrolna się zgadza. Jakim plikiem aktualizujesz ? OTA czy Recovery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Recovery. Z 11 na 12 wgrałem ota. Teraz pobrałem pełny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 26, 2020 Author Share Posted August 26, 2020 W dziale RN8 Pro też koledzy maja problem z ręczną aktualizacją. Podobne komunikaty wyświetla. Może jest jakiś problem na serwerach Xiaomi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamian1994 Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 56 minut temu, pkonrad napisał: W dziale RN8 Pro też koledzy maja problem z ręczną aktualizacją. Podobne komunikaty wyświetla. Może jest jakiś problem na serwerach Xiaomi. Coraz częściej pojawiają się problemy z aktualizacjami u Xiaomi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts