Koko1108 Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 (edited) Mam problemy ponieważ w pewnym momencie telefon sam się wyłączył. Jak go uruchomiłem (długo się włączał i wisiał na logo mi, około minuty). Po uruchomieniu okazało się że nie mam żadnej zainstalowanej aplikacji, tak jakby telefon został przywrócony do ustawień fabrycznych ale też nie do końca bo w aplikacjach systemowych wszystkie dane były... SMS, ostatnie połączenia, galeria, czytnik palca czy hasło do wifi... Zaznaczam że nie jest to tryb awaryjny (nie ma nigdzie napisu przy uruchomieniu) O co chodzi? Edited September 13, 2019 by Koko1108 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 Próbowałeś po prostu uruchomić go ponownie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 Jesteś pewny, że nic nie zrobiłeś? Nie wiem np. może uruchomiłeś drugą przestrzeń albo jakoś samemu wykasowałeś. To jest chyba nie możliwe, że coś takiego samoczynnie się stało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko1108 Posted September 13, 2019 Author Share Posted September 13, 2019 No właśnie nic nie zrobiłem... Oczywiście resetowalem i nic to nie dało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 to nie wina telefonu tylko tego całego MIUI. Mnie dla odmiany jakiś czas temu kiedy wsadzałem kartę sim po wyłączeniu telefon już nie wstał i wisiał na bootloaderze. Pomogło dopiero nadpisanie systemu z TWRP. Wszystko wróciło do normy a danych nie straciłem. Od tej pory zawsze trzymam instalkę MIUI i marnuje cholerne 2Gb pamięci nie wiem po co. Roger Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Dzisiaj u mnie taka sama sytuacja, samoistny restart systemu, po uruchomieniu żadnych aplikacji, jak bym zrobił factory reset, dramat :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko1108 Posted September 18, 2019 Author Share Posted September 18, 2019 22 godziny temu, matt_berninger napisał: Dzisiaj u mnie taka sama sytuacja, samoistny restart systemu, po uruchomieniu żadnych aplikacji, jak bym zrobił factory reset, dramat :/ Nawet nie miałaś danych w aplikacjach systemowych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Nie wyraziłem się jasno, wybaczcie. Dane aplikacji systemowych zostały, tak jak u Ciebie. O dziwo zdjęcia w galerii również były. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapciemwmuche Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Miałem dzisiaj identyczną sytuację, jak opisana w poście autora tematu. ROM global bez roota. Moje pierwsze Xiaomi, czy tego typu problem występował w innych modelach/wersjach MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Ja miałem wcześniej Xiaomi Mi4c, później MiNote2, każdy po dwa lata i nigdy nie miałem takiej sytuacji. Ciekawe czy to będzie się cyklicznie powtarzać jeżeli raz się stało :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Na pewno to nie wina urządzenia, a jak już to samego oprogramowania. Jeśli macie ten problem to podajcie wersję swojego softu - może się okazać, że to np. wina najnowszego globala EEA stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 U mnie 10.3.10.0 (PFJEUXM) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko1108 Posted September 26, 2019 Author Share Posted September 26, 2019 U mnie 10.3.11.0 (PFJMIXM) Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted September 26, 2019 Share Posted September 26, 2019 Zaktualizowałem do 10.3.12 i na razie spokój, choć telefon mam już 3 miesiące, a stało się to tydzień temu więc jeszcze duża szansa, że może być powtórka z rozrywki kiedyś tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts