Jump to content

Co nowego w MIUI 11?

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

Toć to pewnie tylko taki wyciek, żeby o czymś się mówiło, a więcej zmian w interfejsie oraz aplikacjach będzie widocznych później kiedy pojawi się prawdziwa beta. W dodatku większość nowości i tak będzie ukierunkowana na Chiny i wykorzystanie sztucznej inteligencji. MIUI i Android są już na tyle rozwinięte, że teraz nie ma aż takich rewolucji jak były kilka lat temu, jest dostosowywanie do nowych urządzeń, nowych ekranów, nowych usług internetowych, optymalizacja i wycinanie nieużywanych przez ludzi funkcji, takie pierdoły.

• Like 5

[mention=2327]mgcompany[/mention] niby tak, ale miał być przeprojektowany interfejs z wszystkimi nowymi, spójnymi ikonami, szuflada z aplikacjami i gdzie to jest ja się pytam?

Nie wiem jak ty, ale u mnie w launcherze MIUI jest opcja szuflady aplikacji

Screenshot_2019-09-11-01-25-17-934_com.miui.home.jpg

45 minut temu, Antyhaker napisał:

KE? Strasznie mieszkasz panie. Przeczytaj całość jeszcze raz, na spokojnie.

Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka

No przeczytałem i jakoś nie widzę tam nic o szufladzie aplikacji ale może jestem ślepy 

4 godziny temu, eNse napisał:

No przeczytałem i jakoś nie widzę tam nic o szufladzie aplikacji ale może jestem ślepy

Ekehm:

Cytat

Aktualizacja 9.8.9 dla urządzeń z Androidem Pie oprócz Redmi K20, Mi CC9, Mi Mix 3 + Mi 9 – dodaliśmy app drawer do launchera

https://miuipolska.pl/miui-9-8-8/

szufladka w becie już jest od miesiąca dla Pie, co za tym idzie, w miui11 również się pojawi...

45 minut temu, maniman303 napisał:

ja to się modlę, aby przeprojektowali od podstaw sposób w jaki działają motywy - żeby się dało w końcu mieć motyw i ciemny tryb na raz xd.

Przecież się da... Jeżeli jakiś motyw nie bangla z dark mode, to wina jest motywu i jego twórcy...

Dnia 11.09.2019 o 07:25, eNse napisał:

A czy ten temat to jest kompletny changelog? Przecież to tylko zbiór drobnych nowości znalezionych w jakiejś pre-alfie :) Poza tym, szuflada dostępna jest już w MIUI 10 beta.

Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka

Edited by Antyhaker

Dnia 11.09.2019 o 12:11, Nezumi napisał:

Ekehm:

https://miuipolska.pl/miui-9-8-8/

szufladka w becie już jest od miesiąca dla Pie, co za tym idzie, w miui11 również się pojawi...

Przecież się da... Jeżeli jakiś motyw nie bangla z dark mode, to wina jest motywu i jego twórcy...

To błagam niech ktoś mi poda nazwę motywu "banglającego" z ciemnym trybem lub dokumentację jak taki zrobić...

Podobają mi się te animacje. Na minus ikonka baterii, wolę procenty w ikonce a nie obok, chyba że idzie to zmienić :)
Większa personalizacja AOD na wielki plus.

Ciekawi mnie tylko, czy Mi 9 na EEA otrzyma w miarę szybko aktualizację do 11-stki. Patrząc na to jak Xiaomi traktuje kwestie aktualizacji w tym modelu myślę, że za jakieś dwa lata może coś będzie XDDD

Edited by DoreK03

1 godzinę temu, Nezumi napisał:

np. Nero, który aktualnie użytkuje na Mi9.

Jeżeli rozmawiamy o tym samym "nero" to się nie dziwię xd. Jak on zmienia tylko ikonki i tapetę. A to się nie psuje na trybie ciemnym, gorzej jak motyw podmienia grafiki w aplikacjach konkretnych, zmienia wygląd przełączników itd - wtedy się wszystko sypie (poza tapetą i ikonami na pulpicie).

1 godzinę temu, maniman303 napisał:

wtedy się wszystko sypie

To nie temat na to, ale odpowiem... Dziwi Cię to? Ktoś tworzy motyw, który ma z góry ustawione dane ikony. Wcześniej, jeszcze przed wprowadzeniem DarkMode często pojawiały się motywy, które zmieniały wygląd belki + ustawień na czarny... A teraz hop hop, wracamy na tory rozmowy o MIUI11...

• Like 1

• 2 weeks later...
24 minuty temu, zoltan78 napisał:

@Orjon no szkoda, nie każdemu musi się podobać ale mogli zostawić opcję wyboru dla użytkownika. 

Nie da się dograć tego za pomocą pliku zip? ;)

Poczekamy do wyjścia wersji globalnej (tamta czcionka raczej musi mieć polskie znaki) i wtedy zipa będzie można łatwo ogarnąć, o ile w xiaomi.eu nie wywalą suwaka grubości

3 minuty temu, Orjon napisał:

Już dawno jest, ale nie wiem jak ma to działać ;)

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Nie moge tego znaleźć w .eu. Można ustawić taki stretoskop i nie ma szans żeby przeoczyć połączenie prztchodzące. 

Dnia 26.09.2019 o 16:22, Maciej5161 napisał:

Testując chińską wersję, zauważyłem coś fajnego jak dla mnie. Mam na myśli tapete wideo, podczas gdy ktoś do nas dzwoni. Będzie ta opcja w xiaomi.eu?

Dnia 26.09.2019 o 16:23, Orjon napisał:

Już dawno jest, ale nie wiem jak ma to działać ;)

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Możecie bardziej sprecyzować o co chodzi i gdzie szukać tej opcji?