Jump to content

MiBox S mimo że podłączony do wifi 5GHz to pracuje b. wolno

PorterXL

Recommended Posts

Witam,

Mam w domu łącze 100Mb/s.

MiBox S podłączony do starego routera 2,4GHz zacinał się na wszystkich apkach typu YouTube, Netflix, Kodi - więc wymieniłem router na 5GHz (TP-link Archer C6) i teraz na wszystkich urządzeniach oprócz MiBoxa testy WiFi pokazują ponad 100MB/s (wcześniej 50-60Mb/s) a Mibox tak jak wcześniej na starym routerze pokazuje 10Mb/s. W sumie MiBox stoi blisko nowego routera więc nie mam pojęcia o co chodzi.

Najdziwniejsze że przy pierwszym uruchomieniu nowego routera Mibox śmigał aż miło na wszystkich apkach. Każde kolejne uruchomienie to porażka... Czy ktoś wie w czym może tkwic problem?

Coś musisz mieć nie tak, na pewno podłączyłeś wifi na 5Ghz ? ten router jest dwu zakresowy Ściągnij apke np test.netSpeed i zobacz jaką sieć ci wykrywa na pierwszym ekranie będzie info o sieci.
Jeżeli będzie 5 GHz to przeprowadź test i zobacz wynik u mnie przy necie 150 wyciąga ok 110 . Jeżeli twój wynik będzie nadal 10 to restart boxa do fabrycznych, jak nie pomoże możesz jeszcze spróbować uruchomić np na telefonie punkt dostępowy i połączyć sieć na miboxie jak nadal będzie 10 to najprawdopodobniej uszkodzony moduł wifi.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...
  • 3 weeks later...