PorterXL Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 Witam, Mam w domu łącze 100Mb/s. MiBox S podłączony do starego routera 2,4GHz zacinał się na wszystkich apkach typu YouTube, Netflix, Kodi - więc wymieniłem router na 5GHz (TP-link Archer C6) i teraz na wszystkich urządzeniach oprócz MiBoxa testy WiFi pokazują ponad 100MB/s (wcześniej 50-60Mb/s) a Mibox tak jak wcześniej na starym routerze pokazuje 10Mb/s. W sumie MiBox stoi blisko nowego routera więc nie mam pojęcia o co chodzi. Najdziwniejsze że przy pierwszym uruchomieniu nowego routera Mibox śmigał aż miło na wszystkich apkach. Każde kolejne uruchomienie to porażka... Czy ktoś wie w czym może tkwic problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigtoy Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Coś musisz mieć nie tak, na pewno podłączyłeś wifi na 5Ghz ? ten router jest dwu zakresowy Ściągnij apke np test.netSpeed i zobacz jaką sieć ci wykrywa na pierwszym ekranie będzie info o sieci. Jeżeli będzie 5 GHz to przeprowadź test i zobacz wynik u mnie przy necie 150 wyciąga ok 110 . Jeżeli twój wynik będzie nadal 10 to restart boxa do fabrycznych, jak nie pomoże możesz jeszcze spróbować uruchomić np na telefonie punkt dostępowy i połączyć sieć na miboxie jak nadal będzie 10 to najprawdopodobniej uszkodzony moduł wifi.Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nrxus28903 Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 Zmień rozdzielczość na automatyczną zdaje się 720pn6p Hz. Wi-Fi powinno ruszyć z kopyta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exodus1984 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 A masz pewnosc ze mibox podlaczyl sie do 5GHz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts