zapas17 0 Posted August 26, 2019 Report Share Posted August 26, 2019 Witam, Mam taki problem, robot po sprzątaniu wjeżdża do stacji dokującej i zaczyna się ładować po jakimś czasie wyjeżdża i wjeżdża kilka razy i po którymś razie zatrzymuje się poza stacją i zgłasza błąd ładowania. Zgodnie z instrukcją czyściłem styki i dalej jest tak samo. Niekiedy zaskoczy i załaduje do końca. Miał ktoś może już taki problem, wie jak rozwiązać? Z góry dzięki za pomoc. Link to post Share on other sites
Jula82 0 Posted September 5, 2019 Report Share Posted September 5, 2019 Witam. Też mam taki sam problem z odkurzaczem. Rozwiązał już go Pan? Link to post Share on other sites
Piotr 4 Posted September 23, 2019 Report Share Posted September 23, 2019 Mam to samo od jakiś 2 tygodni. Czyli jest nas więcej. Wcześniej nic takiego się nie zdarzało, a mam ten odkurzacz już kilka lat. Link to post Share on other sites
Adam_Mar 0 Posted October 1, 2019 Report Share Posted October 1, 2019 U mnie też się tak dzieje. Czyszczenie styków nic nie daje. Nie wiem czy to problem baterii stacji dokującej czy samego robota. Gdyby komuś udało się to rozwiązać był bym wdzięczny za informację. Link to post Share on other sites
matrix_5 0 Posted October 2, 2019 Report Share Posted October 2, 2019 (edited) Cześć, Powodów może być kilka, tutaj opisane:roborock not charging U mnie jak i u jednego kolegi był problem z tym bezpiecznikiem samoresetowalnym. Kosztuje on parę złotych ale musiałem zamówić z UK 5 szt to mnie wyszło coś koło 50zł z przesyłką. Wymiana nie jest jakaś trudna, najlepiej mieć hot aira, ale ja to zrobiłem zwykłą lutownicą z lidla i odkurzacz jeździ już kilka mcy. Na początku nie miałem części na wymianę to zwarłem oba końce kawałkiem kabelka (jak na grafice) i tak jeździł z miesiąc. Powodzenia! Edited October 3, 2019 by matrix_5 poprawiłem linka Link to post Share on other sites
Piotr 4 Posted October 3, 2019 Report Share Posted October 3, 2019 Dzięki, trzeba będzie pokombinować. Coś z linkiem nie tak, załączam poprawny: https://xiaomirobot.wordpress.com/error-13-no-not-charging-roborock-battery-motherboard-fuse/ Link to post Share on other sites
Pawelppl 0 Posted October 10, 2019 Report Share Posted October 10, 2019 Też mam problem z ładowaniem mojego s50. Włącznik mruga na czerwono. W apce bateria na 0% rusza tylko na 2 sekundy potem umiera. Czy bateria powiedziała dobranoc? Link to post Share on other sites
witek_77 99 Posted October 16, 2019 Report Share Posted October 16, 2019 Mój ma 2 lata w grudniu, 382H, 22tyś metrów, 589 starów. Bateria dalej śmiga, ale laser już wymieniony. Link to post Share on other sites
Piotr 4 Posted October 30, 2019 Report Share Posted October 30, 2019 U mnie już po problemie. Powodem również był automatyczny bezpiecznik. Godzinka pracy żeby to wszystko rozebrać i skręcić ponownie. Śrubek od groma Na razie zostawiam ze zworką zamiast bezpiecznika. Może kiedyś wymienię na prawidłowy. @Pawelppl Wygląda że aku puste. A powody mogą być różne. W linku od @matrix_5 masz opisane co sprawdzić. Link to post Share on other sites
Recommended Posts