Jump to content

Brak połączenia internetowego w losowych aplikacjach

piotr.madeja

Recommended Posts

Witam,

Mam pewien problem z moim Redmi 3 - wiem to już stary model ale nadal daje radę - problem dotyczy zazwyczaj jednej losowej aplikacji. Objawia on się brakiem połączenia z internetem zarówno na wifi jak i transmisji komórkowej pomimo ich normalnej pracy i prawidłowego działania pozostałych aplikacji. Jedyne rozwiązanie to restart telefonu i problem znika tylko po to aby po kilku godzinach/dniach pojawić się w innej aplikacji. Najczęściej zauważyłem to w aplikacjach: obrazkowo, imka, deezer, lidl, moje ing, aquamail i nigdy we wszystkich na raz, zawsze w jednej. Drugim problemem jest sytuacja przy której włączam transmisje komórkową po dłuższym używaniu wifi (chromecast + netflix) i ta nie reaguje - pomaga włączenie na chwilę trybu samolot i wyłączenie. Obecny system to MIUI Global 9.6 9.6.2 LAIMFID. Ktoś ma jakieś pomysły?

Może w ustawieniach aplikacji, zdjąć wi-fi, pozostawić dane mobilne, będzie się samo odświeżać, jak z wi-fi przejdziesz na dane mobilne, opcje programisty i tam wyłączyć wymuszanie danych mobilnych jak jest połączenie wi-fi, (jeśli takowa opcja włączona).

• 2 weeks later...