rzepaq Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 Jest opcja uszkodzić mechanizm wysuwania aparatu jeśli zostanie zablokowany w czasie wysuwania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma_ko Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 (edited) Czytałem że jest jakiś czujnik który nie pozwala na wysunięcie jeżeli coś go blokuje, ale jeszcze nie mam telefonu więc jakby ktoś potwierdził to byłoby fajnie. Edited August 4, 2019 by ma_ko Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 Za pierwszym razem nie uszkodzisz, za drugim też nie, za X razem tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzepaq Posted August 4, 2019 Author Share Posted August 4, 2019 43 minuty temu, ma_ko napisał: Czytałem że jest jakiś czujnik który nie pozwala na wysunięcie jeżeli coś go blokuje, ale jeszcze nie mam telefonu więc jakby ktoś potwierdził to byłoby fajnie. Jak przyloze palec to się wysuwa. Na Chama nie chce blokować bo szkoda telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 @rzepaq By odblokować twarzą w tym modelu niestety trzeba pociągnąć palcem do góry na ekranie blokady. To jest takie zabezpieczenie, żeby aparat się nie otwierał w kieszeni. Co do czujnika wykrywającego zasłonięcie, to nie wydaje mi się by taki był. Na pewno jest czujnik wykrywający upadek, bo próbowałem zrzucić telefon i aparat się zamknął (wydając przy okazji taki dziwny dźwięk). Ogólnie ten aparat nie wydaje się jakoś kiepsko wykonany, u mnie jest wszystko stabilnie, podobno aparat z przodu jest chroniony przez szafirowe szkło z Mi 9. Jak się w ciągu paru minut za często aparat wysuwa to wyskakuje powiadomienie, by nie otwierać zbyt często. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 1 godzinę temu, Zenderable napisał: podobno aparat z przodu jest chroniony przez szafirowe szkło z Mi 9 Czyli nie jest chroniony wcale. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 @galakty Lepsze to niż plastik wokół oczka aparatu w OnePlus 7 Pro. Tutaj jeszcze taki test: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 [mention=7568]galakty[/mention] Lepsze to niż plastik wokół oczka aparatu w OnePlus 7 Pro. Tutaj jeszcze taki test: Serio, OP7 Pro ma plastik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Tak odnośnie przedniego aparatu, uważajcie by nie upadł na tą ramkę, potem już aparat się nie wysuwa, miałem parcie na ten telefon, ale wysuwany aparat mnie zraził, Mi Mix 3 jednak kupię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Czekaj czekaj. Nie kupisz telefonu z wysuwanym aparatem, ale slider (czyli de facto rozsuwany cały przedni panel) już Ci nie przeszkadza? Dla mnie to klasyczny powód usprawiedliwiania samemu sobie zakupu droższego modelu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Miałem slidery (Nokie) i kilka lat używane, nie popsuły się więc mniej obawiam się o ten mechanizm, ba słyszałem że bezwiednie ten przedni aparacik się wysuwa,, to niedopuszczalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Miałem slidery (Nokie) i kilka lat używane, nie popsuły się więc mniej obawiam się o ten mechanizm, ba słyszałem że bezwiednie ten przedni aparacik się wysuwa,, to niedopuszczalne.Panie, wiesz co ja "słyszałem"? W życiu byś nie uwierzył Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Aha, bo jak Mix 3 Ci upadnie to się nie zepsuje, jasne. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Każdy ma swoje zdanie, doświadczenie też nabywa się z czasem, 100 telefonów od Noki 6310 miałem, na początku były tylko Nokie, potem i Motorole, na Android to Motorola/ Samsung i Xiaomi, teraz rzadziej zmieniam telefony, znudziła mi się gonitwa za nowinkami. Co do upadku, jak dobrze fon upadnie to cegła z niego, ale to dotyka każdy rodzaj fona, slide czy zwykły, chyba że jakiś pancerny fon kto ma, cały w gumie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Każdy ma swoje zdanie, doświadczenie też nabywa się z czasem, 100 telefonów od Noki 6310 miałem, na początku były tylko Nokie, potem i Motorole, na Android to Motorola/ Samsung i Xiaomi, teraz rzadziej zmieniam telefony, znudziła mi się gonitwa za nowinkami. Co do upadku, jak dobrze fon upadnie to cegła z niego, ale to dotyka każdy rodzaj fona, slide czy zwykły, chyba że jakiś pancerny fon kto ma, cały w gumie Skoro zdajesz sobie sprawę z tego, tym bardziej słaby argument Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamo64 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 A propos bezwiednego wysuwania się aparatu przedniego - zdarzyło mi się to dziś dwa razy przy przeglądaniu internetu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Zanim coś kupię to obserwuję fora, nic w ciemno, jak się da poużywać przed zakupem to jeszcze lepiej, argumentów mocnych nie muszę tu w wątku wypisywać, każdy i tak zrobi co zechce i kupi, świadomie czy za sprawą trendu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal111 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 2 godziny temu, irek6311 napisał: Każdy ma swoje zdanie, doświadczenie też nabywa się z czasem, 100 telefonów od Noki 6310 miałem, na początku były tylko Nokie, potem i Motorole, na Android to Motorola/ Samsung i Xiaomi, teraz rzadziej zmieniam telefony, znudziła mi się gonitwa za nowinkami. Co do upadku, jak dobrze fon upadnie to cegła z niego, ale to dotyka każdy rodzaj fona, slide czy zwykły, chyba że jakiś pancerny fon kto ma, cały w gumie Nokia 6310 wyszła w 2001 roku. Jak od tego czasu miałeś już 100 telefonów to średnio co 2 miesiace zmieniasz więc raczej nie popsuje Ci się przez ten czas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 (edited) Miałem dostęp do telefonów Nokia i Motorola w latach 2000 do 2010, dlatego tak dużo ich używałem, teraz około roku telefon mam, użytkowałem kiedyś telefony naprawdę agresywnie, te obecne by tego nie przetrwały, chyba że te wzmocnione Edited August 23, 2019 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal111 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Tylko kiedyś nie było tyle modeli co teraz. Teraz każdy chce mieć najmniejsze ramki bez notcha i dlatego pomysł na wysuwany aparat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Patrząc wstecz, było sporo ciekawych telefonów, sporo było ich, nie wszyscy tamte lata pamiętają, teraz niby jest więcej firm i modeli telefonów, ale one na jeden mod prawie tworzone, mam Nokię N8 i aparacik foto 12Mpx robi niezłe fotki, ba nie gorsze niż topowe Xiaomi, pomyśleć ile lat ich dzieli w technologii foto, tak samo te procesory, co rok nowy, ale klient na to się łapie, ba więcej pikseli, to za rogiem 100Mpx jest, a w Nikon D7k mam 16Mpx i ekstra fotki robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 16 godzin temu, adamo64 napisał: A propos bezwiednego wysuwania się aparatu przedniego - zdarzyło mi się to dziś dwa razy przy przeglądaniu internetu. Dowód anegdotyczny - cały jeden przypadek Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 @adamo64 Mi się nigdy sama kamera nie wysunęła, problem jest raczej w stronach które przeglądasz i jakie uprawnienia im nadajesz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Standardowo przeglądarka ma dostęp do aparatu, ale korzystając z niej aparat nie ma prawa sam się aktywować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Trochę pomyliłem pojęcia, ale widziałem dzisiaj taki sam temat na reddicie. Jakbyś wiedział jaka to strona otwiera aparat i na jakie przeglądarce to bym sprawdził u siebie. Ja korzystam z Chrome, też ma dostęp do aparatu, ale nigdy się sam nie otworzył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Z tego co piszą, przedni aparat wyskakuje czasem przy otwieraniu przeglądarki, albo startuje ona z jakiegoś linka, albo bug w sofcie, FB i tym podobne mogą też takie psikusy robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 To nie wiem, mam telefon od 2 tygodni i nigdy aparat sam się nie wysunął jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 (edited) Ja to bym się na Waszym miejscu zaczął zastanawiać dlaczego witryny internetowe uruchamiają Wam aparaty Jakby nie ten mechanizm, to nawet byście nie wiedzieli, że coś złego się dzieje i być może ktoś Wam fotki cyka ^^ Edited August 24, 2019 by Antyhaker 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 U mnie w laptopie świeci się lampka gdy kamera jest używana... Jak raz zauważyłem to przeglądając główną stronę Facebooka to od razu zablokowałem dostęp. Uważam, że w Mi 9T mechanizm ten sprawdza się wyśmienicie do tych spraw. Jeśli chodzi o jego trwałość, to póki co od kiedy mam ten smartfon to działa sprawnie jak na początku, ale ten może wysuwam z 2-3 razy w miesiącu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 U mnie w laptopie świeci się lampka gdy kamera jest używana... Jak raz zauważyłem to przeglądając główną stronę Facebooka to od razu zablokowałem dostęp. Uważam, że w Mi 9T mechanizm ten sprawdza się wyśmienicie do tych spraw. Jeśli chodzi o jego trwałość, to póki co od kiedy mam ten smartfon to działa sprawnie jak na początku, ale ten może wysuwam z 2-3 razy w miesiącu.Tylko, że wiesz - to światełko można zbajerować i Ci się nie zapali, a jak chcesz zdjęcie to aparat MUSI się wysunąć Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 @Antyhaker telefon co by nie pisać fajny, jak się uważa przy użytkowaniu, to przednia kamerka posłuży lata, to co popisałem , to tylko moje odczucia, nie odradzam zakupu tego telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 [mention=10517]Antyhaker[/mention] telefon co by nie pisać fajny, jak się uważa przy użytkowaniu, to przednia kamerka posłuży lata, to co popisałem , to tylko moje odczucia, nie odradzam zakupu tego telefonu Nie wydaje mi się, aby trzeba było uważać bardziej niż zazwyczaj. Smartphony są po prostu kruche. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted April 11, 2020 Share Posted April 11, 2020 Może macie jakieś specjalne egzemplarze, albo odwrotnie - mój syn taki posiada. Po półtora miesiąca użytkowania zgłosił że kamerka przednia się nie wysuwa i nie wie dlaczego. Z lekkim niedowierzaniem, ale na spoko, oddałem do serwisu, wrócił z naprawy z informacją, że naprawa warunkowa (tzw. grzecznościowa) zablokowanego mechanizmu - przyczyna: próba mechanicznego wciśnięcia aparatu jak był wysunięty. Syn zarzeka się że nic takiego nie miało miejsca, wierzę mu ale na 90%. Po 3 tygodniach i uczuleniu użytkownika na ten problem (nie otwieraj zbyt często przedniego aparatu, noś telefon w kieszeni aparatem do góry, nie pozwalaj innym aplikacjom korzystać z aparatu np. przeglądarka itp rozmawia ze znajomym korzystając z przedniej kamerki, kończy rozmowę - kamerka się chowa. Próbuje rozpocząć kolejną i co??? Aparat nie uruchamia się. Jakieś pytania? Mam pecha? O co chodzi? Oddam znowu do naprawy i tak samo wróci? Za którymś razem ktoś powie "Długo jeszcze?" Czy jest jakiś sposób aby sprawdzić co szwankuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted April 11, 2020 Share Posted April 11, 2020 (edited) U mnie po 8 miesiącach cały czas działa bez problemu, wysuwa się za każdym razem, z tym że ja rzadko jej używam. Najlepiej to zapytaj syna czy gdzieś mu nie upadł, to jest chyba najczęstszy powód blokowania się kamerki. Próbowałeś testować ją w CIT? W dialerze wpisujesz *#*#64663#*#* i szukasz Front Camera, zobacz czy tam działa. Można spróbować ją jeszcze skalibrować ponownie, o ile ona się w ogóle wysuwa: https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/cqj02t/mi_9t_pop_up_camera/exco4w9/ Edited April 11, 2020 by densa Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Właśnie o to chodzi, że nie wysuwa się. W ogóle, ani drgnie. Przy użyciu menu testowego na ekranie pojawia się "Fail" w gustownym, czerwonym kolorze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts