losmarte Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Nie lepiej było dołożyć do ładowarki Xiaomi 20W? Drugie tyle dołożyć, ta ma lepsze mocowanie i była dostępna miesiąc temu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 15 minut temu, losmarte napisał: Drugie tyle dołożyć, ta ma lepsze mocowanie i była dostępna miesiąc temu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Drugie tyle mocy ładowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 1 godzinę temu, galakty napisał: Drugie tyle mocy ładowania W aucie nie oczekuję szybkiego ładowania, wolałbym 28W w domu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Czy jest jakiś sposób/apka aby sprawdzić aktualny standard ładowania? Mam ładowarkę samochodową Baseusa QC 4.0, która wspiera także wcześniejsze standardy. Skąd mam mam wiedzieć, że ładowanie odbywa się za pomocą qc4 a nie np. qc3 lub qc2?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJak się sprawuje Baseus?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacowwy Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 (edited) Nie mam kabla QC4.0, więc nie jestem wstanie wykorzystać pełnych możliwości tej ładowarki. Filmy na YT o ładowaniu Mi 9 pokazują, że po podłączeniu ładowarki 20W (bezprzewodowej) lub 27W (sieciowej) telefon wyświetla na ekranie napis "Turbo Charge". Gdy podłączam swoje ładowarki (Aukey QC3.0, standardowa z zestawu, czy samochodowa Baseusa) mam info "Quick Charge". Czyli można wywnioskować, że telefon rozpoznaje standard jakim jest ładowany i wyświetla odpowiedni komunikat. Edited April 16, 2019 by yacowwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmex Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 A testował ktoś z was ten nowy powerbank z bezprzewodowym ładowaniem? https://pl.aliexpress.com/item/Xiao-mi-banku-zasilania-bezprzewodowego-10000-mAh-PLM11ZM-USB-typu-C-mi-Powerbank-10000-szybka-bezprzewodowa/32975629603.html?spm=a2g17.search0302.3.87.5ce676e8dBWyNE&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_0_453_454_10618_536_317_537_319_10059_10696_10084_10083_10304_10821_10843_10887_10307_321_322_10065_10068_10301_10103_10884_10820%2Csearchweb201603_0%2CppcSwitch_0&algo_pvid=884c4bd1-45db-4ed1-a80e-eb97ba6cb13d&algo_expid=884c4bd1-45db-4ed1-a80e-eb97ba6cb13d-9 zastanawiam się czy chcąc mieć i ładowarkę bezprzewodową i powerbank nie skusić się na jedno urządzenie zamiast dwóch i mieć oryginalny produkt Xiaomi. Proszę o opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 140 zł to sporo jak na ładowarkę indukcyjną o mocy 10W, do tego pojemność też bardzo drogo wychodzi w przeliczeniu na złotówki. Wszystko w jednym - nic szczególnego zarazem. Rozumiem że codziennie chcesz ładować telefon tym powerbankiem? No raczej słabo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzson Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Niech ktoś rozwieje moje wątpliwości lub podeśle mi jakiś artykuł. Mam ładowarkę sieciową od Xiaomi MDY-08-EI (1 wyjście QC 3.0 [5V---2.5A / 9V---2A / 12V---1.5A] lub Aukey PA-T9 (1 wyjście QC 3.0 [3.6V--6.5V---3A / 6.5V--9V---2A / 9V--12V---1.5A] I chcę dokupić ładowarkę indykcyjną o mocy 10 lub 15 W do mojego Mix 3 oraz w przyszłości Mi 9. Biorąc pod uwagę, że nie zależy mi na "pełnym" 20 W ładowaniu do Mi 9, tylko bardziej na w pełni wykorzystaniu potencjału 10 W ładowania w Mix 3, to jaką ładowarkę powinienem wybrać? Mam tą białą dołączaną do telefonu, jednak ona osiąga maksymalnie moc 7.5 W. Chyba, że softwarowe mierniki dla dzieci mają na tyle duży błąd pomiaru, że nie wykazuje wyższej wartości. Ten sam program pokazuje mi w przypadku ładowania kablowego QC 3.0 wartości około 13W przy dość niskim naładowaniu akumulatora. W przypadku obu ww. ładowarek sieciowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Ja polecam indukcyjną Model CP60 z Huawei o mocy 15W. w zestawie ładowarka sieciowa + kabel 5A. Można ją kupić dobrej cenie ponieważ ludzie dostają w zestawie z P30 pro. Swoją upolowałem za 100zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 @up ja za swoją cp60 dałem 73 + przesyłka. Ładowarka świetna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzson Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Kurcze niestety tylko biała tak samo jak w Xiaomi. Myślałem nad Nillkin Powerflash QI Aramid Fiber, ale nie podoba mi się zbytnio. Najchętniej wziąłbym coś czarnego z opcją Strand/Pivot czyli, aby można było ustawić smartphona w pionie. Często zerkam na ekran podczas ładowania, a że mam wysokie biurko to muszę go lekko podnosić, jeśli leży płasko. Testowałem Nillkin Wireless Charging Stand, ale 4 W ładowanie to dramat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Czy ktoś może sprawdzał tę ładowarkę z MI9? Chodzi mi czy ładuje ten model 10W czy mniejszą mocą. https://mi-home.pl/akcesoria/powerbanki-i-ladowarki/mi-wireless-charging-pad Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Brałem stąd. Z kuponami zapłaciłem jakieś 30 $US $22.99 8%OFF | Oryginalny Xiao mi bezprzewodowa ładowarka 20 W Max dla mi 9 (20 W) mi X 2 S/3 (10 W) Qi EPP kompatybilny telefon (5 W) wiele bezpiecznehttps://s.click.aliexpress.com/e/GQ281L3 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Ładuje naprawde błyskawicznie. Po położeniu na ładowarkę wyświetla komunikat "charging turbo". Nie grzeje się ani ładowarka ani telefon. Tam w ładowarce jest chyba jakiś wiatraczek ale nie słyszałem żeby chodził. Jedyne zastrzeżenie mam do długości kabla, mógłby być odrobinę dłuższy. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Ta wersję kupiłeś co dalej screeny? Ta sieciowa ładowarka 27wat ma dwa wejścia, o co z tym chodzi? Czy ten kabelek USB jest wymagany do szybkiego ładowania? Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarosg Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 (edited) 2 godziny temu, gore2kill4 napisał: Ta wersję kupiłeś co dalej screeny? Ta sieciowa ładowarka 27wat ma dwa wejścia, o co z tym chodzi? Czy ten kabelek USB jest wymagany do szybkiego ładowania? Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Nie, kupiłem tą z jednym wejściem Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edited April 20, 2019 by Orjon Nie cytujemy obrazków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 @barbarosg to do czego służy ten dodatkowy kabelek? Z zestawem w którym jest ładowarka z dwoma wejściami? Czy ta ładowarka 27 Watt będzie lądowała z kabelkiem który jest w pudełku z telefonem ? Czyli tym od ładowarki 18 Watt.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Padre Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 (edited) Dnia 20.04.2019 o 22:12, gore2kill4 napisał: @barbarosg to do czego służy ten dodatkowy kabelek? Z zestawem w którym jest ładowarka z dwoma wejściami? Czy ta ładowarka 27 Watt będzie lądowała z kabelkiem który jest w pudełku z telefonem ? Czyli tym od ładowarki 18 Watt. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka To jest ładowarka 36W (2x 18W) wystarczy wpisać nazwę z obrazka w neta... Nie uzyskasz na niej 20W na talerzyku. Przy okazji zauważyłem że xiaomi zazdrościło Huawei ładowarki 40W i wypuściło 45W (20V x 2,25A, 15V x 3A) nieźle... Edit: Wychodzi na to że ta ładowarka była wcześniej na rynku. Edited April 22, 2019 by Padre Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 @Padre czyli co kupić by było na talerzyku te 20 Wat? Możesz dać linka do tej ładowarki o której piszesz? Kupiłem bym wtedy ten talerzyk i do tego tą ładowarkę 45wat. Co Ty na to?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purelogic Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 A ja zamówiłem taki zestaw, cóż może przyjdzie akuratnie z mi9 z x-kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 5 minut temu, Purelogic napisał: A ja zamówiłem taki zestaw Daj znać jak przyjdzie ta ładowarka samochodowa, kusi mnie kupić, ale póki co nie mam telefonu z indukcyjnym ładowaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 (edited) Ja zamówiłem w x-kom 3.04 ocean blue 128 Ale cierpliwy jestem więc luz. Jutro przyjdzie do mnie pokrowiec z ali (szybciej z chin pokrowiec niż z polski telefon). Ale co do ładowarek to zamówię baseusa do samochodu TEGO (to link do strony oficjalnego sklepu więc chyba można). Myślę, że z 7W pociśnie realnie także na GPSa i doładowanie spokojnie wystarczy. Do tego zamówię ładowarkę równiez baseusa z QC4.0 także w razie potrzeby szybkiego doładowania wepnę się na kabelek. Do domu nie wiem czy będę coś brał, ale jeżeli wezmę to coś po taniości, ale MARKOWEGO tj samsung/xiaomi/huawei/baseus lub z podwójnym miejscem na telefon z myślą o przyszłym telefonie żony gdyż i tak ładuję przez noc na spaniu. Te super mega waty to moim zdaniem fajnie wygląda w wyścigu na cyferki a i tak większość ładuje przez noc. @Purelogic gdybym miał luźne finanse to też bym brał taki zestaw, ale znowu mnie żona oskarży o bycie fanbojem siajomi Edited April 22, 2019 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 A ja zamówiłem taki zestaw, cóż może przyjdzie akuratnie z mi9 z x-kom Już myślałem, że z xkom to zamówiłeś Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Ja zamówiłem w x-kom 3.04 ocean blue 128 Ale cierpliwy jestem więc luz. Jutro przyjdzie do mnie pokrowiec z ali (szybciej z chin pokrowiec niż z polski telefon). Ale co do ładowarek to zamówię baseusa do samochodu TEGO (to link do strony oficjalnego sklepu więc chyba można). Myślę, że z 7W pociśnie realnie także na GPSa i doładowanie spokojnie wystarczy. Do tego zamówię ładowarkę równiez baseusa z QC4.0 także w razie potrzeby szybkiego doładowania wepnę się na kabelek. Do domu nie wiem czy będę coś brał, ale jeżeli wezmę to coś po taniości, ale MARKOWEGO tj samsung/xiaomi/huawei/baseus lub z podwójnym miejscem na telefon z myślą o przyszłym telefonie żony gdyż i tak ładuję przez noc na spaniu. Te super mega waty to moim zdaniem fajnie wygląda w wyścigu na cyferki a i tak większość ładuje przez noc. [mention=59683]Purelogic[/mention] gdybym miał luźne finanse to też bym brał taki zestaw, ale znowu mnie żona oskarży o bycie fanbojem siajomi Ten baseus na dołkach podobno telefony potrafi gubić, z elektrycznie zamykanego nawet na chama nie wyrwiesz, s na Ali niewiele droższy jest Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Ten baseus na dołkach podobno telefony potrafi gubić, z elektrycznie zamykanego nawet na chama nie wyrwiesz, s na Ali niewiele droższy jest Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka A elektrycznie zamykane potrafią po kilkunastu dniach przestać działać...Tak miałem z kupionym w xkom, uchwytem winner group. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 A elektrycznie zamykane potrafią po kilkunastu dniach przestać działać...Tak miałem z kupionym w xkom, uchwytem winner group. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTo się reklamuje...Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Padre Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 2 godziny temu, gore2kill4 napisał: @Padre czyli co kupić by było na talerzyku te 20 Wat? Możesz dać linka do tej ładowarki o której piszesz? Kupiłem bym wtedy ten talerzyk i do tego tą ładowarkę 45wat. Co Ty na to? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Wystarczy ta dedykowana do zestawu 27W. Jak kupisz 45W to wykorzystasz tylko na kablu, a i tak chyba nie pełna moc. Sprawdź ile obsługuje QC4 , bo nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 Max 27W Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
flamner Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 (edited) uh, powiedzcie mi czy zj***łem kupując wersję 2x usb A do tej nowej ładowarki indukcyjnej xiaomi 20w... http://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.6.2.789f5c0fsM4XV0&orderId=100990259560710&productId=32988045731 Edited April 23, 2019 by flamner Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 Jeśli chcesz pomocy, to wstaw link do aukcji, a nie do własnego profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
borsodi Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 Podzielę się moimi wrażeniami po dwóch wyjazdach, każdy kilkaset km z ładowarka bezprzewodowa 20w Xiaomi(uchwyt samochodowy). W zestawie jest uchwyt, ładowarka na gniazdo samochodowe, które posiada dwa wyjścia, jedno zwykle plus jedno zapewne qc4.0, kabel, przejściówka gdyby ktoś chciał zamiast montażu do kratki przykleić gdzieś. Po montażu, uchwyt jest stabilny, drgania raczej minimalne. Otwieranie i zamykanie działa sprawnie. Ładowanie 20w działa jedynie z wyłączonym ekranem, z nawigacją oceniam ładowanie na ok 10w, przy czym nie mierzyłem jeszcze dokładnie. Póki co wrażenia pozytywne. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 @borsodi ale jakiej ładowarce/uchwycie mówisz? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
borsodi Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 [mention=14414]borsodi[/mention] ale jakiej ładowarce/uchwycie mówisz? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowany, uchwyt samochodowy.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarosg Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 Podzielę się moimi wrażeniami po dwóch wyjazdach, każdy kilkaset km z ładowarka bezprzewodowa 20w Xiaomi(uchwyt samochodowy). W zestawie jest uchwyt, ładowarka na gniazdo samochodowe, które posiada dwa wyjścia, jedno zwykle plus jedno zapewne qc4.0, kabel, przejściówka gdyby ktoś chciał zamiast montażu do kratki przykleić gdzieś. Po montażu, uchwyt jest stabilny, drgania raczej minimalne. Otwieranie i zamykanie działa sprawnie. Ładowanie 20w działa jedynie z wyłączonym ekranem, z nawigacją oceniam ładowanie na ok 10w, przy czym nie mierzyłem jeszcze dokładnie. Póki co wrażenia pozytywne. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka W zestawie jest ta przyssawka umożliwiająca przyklejenie do szyby czy tylko kratka? Jak długi jest kabelek?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
borsodi Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 W zestawie jest ta przyssawka umożliwiająca przyklejenie do szyby czy tylko kratka? Jak długi jest kabelek?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJest to element z taśmą typu 3m, raczej do przyklejenia do deski, nie do szyby. Kabel, standardowa długość ok 1m.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
flamner Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 2 godziny temu, galakty napisał: Jeśli chcesz pomocy, to wstaw link do aukcji, a nie do własnego profilu. https://pl.aliexpress.com/item/Baseus-szybkie-adowanie-4-0-3-0-adowarka-USB-przeno-ny-5A-dla-Huawei-30-W/32988045731.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 10 minut temu, flamner napisał: https://pl.aliexpress.com/item/Baseus-szybkie-adowanie-4-0-3-0-adowarka-USB-przeno-ny-5A-dla-Huawei-30-W/32988045731.html Powinna działać, ale raczej po wyjściu USB-C. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts