RedKoral Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 Działa bardzo dobrze, ładuje rzeczywiście Turbo. Ładuję nią i telefon i powerbank. Ciekawe i użyteczne jest to, że ma wyłącznik czasowy więc można sobie ustawić za ile ma się wyłączyć. Kupowałem na All... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 @RedKoral możesz podać link do tej oferty? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedKoral Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 Przepraszam że dopiero teraz, bardzo proszę: https://allegro.pl/oferta/ladowarka-sieciowa-baseus-power-delivery-qc4-45w-8444855313 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 Taka mała modyfikacja oryginalnej ładowarki 20w.Od razu lepiejWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 @palibrzuch Link czy coś gdzie to można zdibyc. Fajne. Co to masz za etui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 9 minut temu, stereo0 napisał: Link czy coś gdzie to można zdibyc. Wygląda jak druk 3D Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 Dokładnie, to druk 3D. 8h na enderze 3 się drukowało. Wyszło nawet spoko na warstwie 0.3 https://www.thingiverse.com/thing:3821419Co do etui to tyle ich kupiłem, że tego nazwy nie pamiętam. Wiem jedno. Dla mnie nie ma lepszego. Nie rozstaję się z nim od dawien dawna. Jak znajdę nazwę to dam znać Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 11 godzin temu, palibrzuch napisał: Dokładnie, to druk 3D. 8h na enderze 3 się drukowało. Wyszło nawet spoko na warstwie 0.3 https://www.thingiverse.com/thing:3821419 Co do etui to tyle ich kupiłem, że tego nazwy nie pamiętam. Wiem jedno. Dla mnie nie ma lepszego. Nie rozstaję się z nim od dawien dawna. Jak znajdę nazwę to dam znać Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka To to? https://nl.aliexpress.com/item/33011688533.html?mb=Xv1WVjpnZ7AW4a6&srcSns=Messenger&tid=white_backgroup_101 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Wygląda podobnie, sprawdzę w historii Ali co zamówiłemWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTak, to ta obudowa. Moim zdaniem kozak. Przez to, że jest niepełna po bokach to tylko plus jej bo gdy tel się wyślizguje to końcówki po rogach go zatrzymują w ręku. PO prostu kot. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaAha ja płaciłem 13zl, trochę poszło w górę Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 36 minut temu, palibrzuch napisał: Ahaa ja płaciłem 13zl, trochę poszło w górę Mam taką od miesiąca na Mi 9 Lite, a zapłaciłem chyba 7 zł (15 za dwie szt). Jest całkiem niezła, tylko to z tyłu to twarde matowe tworzywo. Ale dodatkowo ma miejsce do przymocowania smyczy (i krótki uchwyt na palec). Prawdopodobnie kiedyś się porysuje, ale za 7 zł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Kurła, przepłaciłem i to z Chin... idzie do mnie właśnie. Dobrze wiedzieć, że chociaż praktyczny zakup Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 39 minut temu, krzychol38 napisał: Kurła, przepłaciłem i to z Chin... idzie do mnie właśnie. Dobrze wiedzieć, że chociaż praktyczny zakup Ano przepłaciłeś i będziesz musiał z tym żyć https://pl.aliexpress.com/item/4000053495976.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2f175c0fNFlAeY Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Oby Ci się spodobała Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 @palibrzuch piękna robota, bardzo stylowy stojak. Możecie mi napisać, czy gdy telefon ładuje się na indukcji to jest ciepły czy tylko letni? Bo na xiaomi.eu jest dość ciepły, ale na Globalu letni, gdy się ładuje (ładowarka oryginalna xiaomi) Dmucham na zimno, po tym jak serwis wymienił mi płytkę usb, bo ładowanie siadło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mohrr Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 @Bartos mam ładowarkę indukcyjną, lecz nie QC tylko zwykłą, a jest to Nokia Fatboy która mi została z czasów Nokii 720. Używam jej do Mi9 i podczas ładowania w etui Spigen telefon robi się delikatnie ciepławy na globalu. Zauważyłem, że dużo zależy od ułożenia telefonu na ładowarce, jak ułożę centralnie to telefon jest letni, lecz wystarczy trochę przesunąć i robi się delikatnie ciepławy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 Z tą temperaturą to ciężko powiedzieć. Ja nie zwracam na to uwagi. Ogólnie nie parzy jak zdejmuję go przed 100% naładowania. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 Ja kupiłem sobie MDY-10-EL na Allegro, 100% oryginał. Ładuje w Charge Turbo w 60min. od 17%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosinho4 Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 4 godziny temu, ThreeDog napisał: Ja kupiłem sobie MDY-10-EL na Allegro, 100% oryginał. Ładuje w Charge Turbo w 60min. od 17%. Wyślij link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 30 minut temu, kosinho4 napisał: Wyślij link. https://allegro.pl/oferta/oryginalna-ladowarka-sieciowa-xiaomi-usb-mdy-10-el-8969754874 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 10 godzin temu, kosinho4 napisał: Wyślij link. 10 godzin temu, pkonrad napisał: https://allegro.pl/oferta/oryginalna-ladowarka-sieciowa-xiaomi-usb-mdy-10-el-8969754874 Dokładnie to ta aukcja. Nie mam pojęcia dlaczego sprzedawca ją zakończył. Sprzedał mi jedną sztukę i komuś jeszcze jedną po czym aukcja została zakończona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Tu ładował się od 20% i taką miał temperaturęWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Dzięki, na ostatniej xiaomi.eu telefon ma taka samą temperaturę podczas ładowania jak na Global. Ale starałem się ułożyć go idealnie na środku, tak jak sugerował @Mohrr Najwidoczniej musi być ułożony idealnie by nie obciążać obwodów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Tak jak pisałem. Nie zwracam na to uwagi. Tel na gwarancji czym mam się przejmować? No może tylko tym że trzeba będzie lock przed oddaniem zrobić po roku i tak go wymienię o kurcze to już tylko 2 miesiące Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Dnia 6.03.2020 o 08:05, ThreeDog napisał: Ja kupiłem sobie MDY-10-EL na Allegro, 100% oryginał. Ładuje w Charge Turbo w 60min. od 17%. Sprawdzałeś z Qi 20W? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 Dnia 10.03.2020 o 22:44, MatixYo napisał: Sprawdzałeś z Qi 20W? Nie, nie mam Qi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzior Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 (edited) Koledzy, po wgraniu wersji EU zniknęło mi quick charge. Na animacji ładującej na globalu napis quick charge się wyświetlał, a teraz nie i ładowanie jest znacznie wolniejsze. Ładowarka oryginalna i pacjent Note 8T. Jakieś sugestie ? Edit: Problem rozwiązany poprzez wyjęcie kabla z ładowarki a następnie z telefonu i połączenie ponowne. Dziwne to trochę no ale tak jest Edited March 17, 2020 by muzior rozwiązanie problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtask1111 Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Cześć mam pytanie zamówiłem z ali ładowarkę indukcyjna mdy-10-ep i mdy-10-el i jest taka sprawa ładowarka sieciowa jak podepnę po usb c do telefonu to jest superszybkie ładowanie natomiast płytka indukcyjna przez ta ładowarkę ciągle rozłącza telefon z ładowania jedynie za 1 razem gdy wszystko podłanczam ładuje szybko a po 15min rozłącza i ciągle "pyka" ładuje nie ładuje. i podłączyłem płytkę do zwykłej ładowarki 18w i działa nie rozłącza ale ładuje wolno. czy ktoś się z tym spotkał? jakieś rady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 Tak, ja się spotkałem u siebie. Nic nie zrobisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 @wojtask1111 możesz mieć walnięty talerzyk indukcyjny i przez to wariuje na wyższej mocy. Zapewne jakieś rezystorki nie wyrabiają na płytce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtask1111 Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 To mówicie ze nowa płytka i będzie git? ktoś ma link do sprawdzonej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 lepiej pożyczyć i sprawdzić inną czy problem ustąpi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtask1111 Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 nie ma od kogo w okolicy przynajmniej nikogo nie znam kto używa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 Mi jedna podstawka też zaczęła szwankować i spaliła kondensatory na płytce USB w telefonie (ładował się tylko w trybie wolnym). niestety nie zauważyłem tego, a podstawka nagle przestała działać. Także póki co bezpieczniej jest używać ze zwykłymi ładowarkami Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtask1111 Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 tylko chciałbym wiedzieć czy to płytka czy ładowarka żeby wiedzieć co nowe szukać na ali, i tak najczęściej telefon z laptopa się ładuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Ciężko stwierdzić, które urządzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts