Matheusz Posted June 6, 2021 Author Share Posted June 6, 2021 Takie cuś się pojawiło w sklepie play na AndroidTV. Chyba będzie spoko opcja na Euro https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.tvp.sport.tv&fbclid=IwAR3ME3p8xIgo4xM9GBQrA54uvZrMEsWWvTrRPIDzJ-dnOHCU7pNxZCqN1Z0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek-NET Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 Witam Czy jest jakaś prosta aplikacja aby pilotem wykonać zdjęcie ekranu lub nagrywać video z ekranu ? Chciał bym móc nagrywać programy jakie są odtwarzane z canal + lub ewentualnie zrobić zdjęcie ekranu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numi Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 Do zdjęcia ekranu nie potrzeba apki. Przytrzymaj klawisz Power i pojawi się menu do wyboru: Restart i Screenshot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek-NET Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 OK, trochę dziwny klawisz można przez przypadek uruchomić ponownie urządzenie. Pytanie gdzie zapisują się te zdjęcia ? Czy ktoś zna jakiś program do nagrywania pulpitu (wyświetlanych programów TV) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek-NET Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 Mam pytanie, chcę zainstalować na BOX apkę tinyCam Monitor FREE, z poziomu urządzenia nie jest ona wykrywana. Czytając fora wnioskuję że powinienem zgrać plik instalacyjny i wgrać go na np. pendrive Czy jest sposób aby pobierać pliki instalacyjne z sklepu google ? Czy tylko z https://www.apkmirror.com Która architektura jest właściwa pod mi box ? * armeabi-v7a * arm64-v8a * x86 * x86_64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davlar Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 Ta: armeabi-v7a Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinO76 Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 Witam! Czy da się uruchomić na MI BOX - nc+ go lub multimedia go?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinO76 Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 1 godzinę temu, MarcinO76 napisał: Witam! Czy da się uruchomić na MI BOX - nc+ go lub multimedia go?? temat nieaktualny....juz mi sie udalo uruchomic nc+ go Link to comment Share on other sites More sharing options...
markopolo40 Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 A multimedia go udało się uruchomić Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola01 Posted August 25, 2021 Share Posted August 25, 2021 Cieszymy się razem z Tobą 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinO76 Posted August 26, 2021 Share Posted August 26, 2021 Dnia 23.08.2021 o 21:13, markopolo40 napisał: A multimedia go udało się uruchomić niestety nie 23 godziny temu, kola01 napisał: Cieszymy się razem z Tobą 😁 słabe to było Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kameleon93 Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 Witam, czy na MiBox S ściągnę apliację ViaPlay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted August 28, 2021 Author Share Posted August 28, 2021 Bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simon3223 Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 czy jest szansa na nową iple bez reklam ?? oraz player-a ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 W dniu 11.09.2021 o 18:30, simon3223 napisał: czy jest szansa na nową iple bez reklam ? Podpinam się pod pytanie. Przyzwyczaiłem się do spatchowanej wersji ipli i teraz jest ciężko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted September 17, 2021 Author Share Posted September 17, 2021 Jak ktoś ogarnie to będzie. Na obecną chwilę cisza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted September 18, 2021 Share Posted September 18, 2021 Od czasu nowej aplikacji Polsatu używam aplikacji Blokada. Ustawiam tam DNS adguarda i nie ma reklam. Tylko, że trzeba to wyłączać bo player wykrywa i nie chce działać.Mi Note 10 Lite Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted September 18, 2021 Share Posted September 18, 2021 4 godziny temu, Dario napisał: Od czasu nowej aplikacji Polsatu używam aplikacji Blokada. Ustawiam tam DNS adguarda i nie ma reklam. Tylko, że trzeba to wyłączać bo player wykrywa i nie chce działać. Mi Note 10 Lite Zapodasz linka? I jaki konkretnie DNS ustawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted September 18, 2021 Share Posted September 18, 2021 Znajdziesz ją na blokada.org.DNS są w niej sugerowane w ustawieniach, jest też DNS adguarda, wybierasz i już. Ja mam wersję 4.8.6.Mi Note 10 Lite Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted September 18, 2021 Share Posted September 18, 2021 30 minut temu, Dario napisał: Znajdziesz ją na blokada.org Dzięki! Wypróbuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo77 Posted November 16, 2021 Share Posted November 16, 2021 polecam tivimate do iptv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 Czy używacie na MiBox 4s apki Canal Plus ? Jest teraz promocja za 20 zł na 2 miesiące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adimibox Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 10 godzin temu, Darth Artorius napisał: Czy używacie na MiBox 4s apki Canal Plus ? Jest teraz promocja za 20 zł na 2 miesiące. Czasem używam, działa poprawnie. Dziś można nabyć Canal+Box w sklepie Euro-AGD z odpowiednim kodem za 129zł, naprawdę się opłaca. Sam sie zastanawiam , czy nie zmienic mojego Mi Box 4K na ten od Canal+ nieco lepsza specyfikacja i więcej gniazd , np: RJ-45 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted December 13, 2021 Share Posted December 13, 2021 13 godzin temu, Adimibox napisał: Czasem używam, działa poprawnie. Dziś można nabyć Canal+Box w sklepie Euro-AGD z odpowiednim kodem za 129zł, naprawdę się opłaca. Sam sie zastanawiam , czy nie zmienic mojego Mi Box 4K na ten od Canal+ nieco lepsza specyfikacja i więcej gniazd , np: RJ-45 Kod KMEDE1212TAX stracił już ważność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antuchkin Posted December 17, 2021 Share Posted December 17, 2021 W dniu 20.07.2020 o 19:48, Matheusz napisał: @Kuzik tu: https://drive.google.com/drive/folders/1ibxWe9uplnLdxHlXRWByr1NsOF-tHC3c?usp=sharing Dobry dzień. Czy można prosić o aktualne źródło z aplikacjami ? Właśnie wywaliłem UPC i jestem świeżo po instalacji Mi Boxa S i kminie jak tam ogarnąć programy tv. Z góry dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted December 17, 2021 Author Share Posted December 17, 2021 Zapomnij. Aktualnych brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antuchkin Posted December 22, 2021 Share Posted December 22, 2021 Ok, dzięki za info. Kozystajac z okazji zapytam jeszcze o iptv + vpn Warto się tym zainteresować czy lepiej sobie odpuścić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunway Posted January 8, 2022 Share Posted January 8, 2022 Czy jest sposób na instalację Telegram na mi box 3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted January 8, 2022 Author Share Posted January 8, 2022 Normalnej wersji nie ma po co. Kiedyś w sklepie play była apka o nazwie Telegram Media Player. Teraz widzę, że zniknęła. Możesz obadać czy stąd będzie chodzić https://apkpure.com/tmp-telegram-media-player/com.tmp.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunway Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 TMP miałem zainstalowane i fajnie działało jako odtwarzacz plików video, ale kiedy zniknęła oficjalna apka ze sklepu, nie wyświetla mi plików z moich kontaktów. Na telefonie wszystko działa normalnie, pliki są widoczne i odtwarzane, na mi boxie-brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkady1964 Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 (edited) Dnia 1.08.2019 o 08:01, Matheusz napisał: Witam. Chciałbym się dowiedzieć z czego korzystacie na swoich boxach? Ja zacznę. (...) VLC - odtwarzacz plików wideo Kodi - centrum multimedialne które pozwala po konfiguracji obsługiwać - TV, filmy i seriale, wydarzenia sportowe, radio internetowe, pogoda). Umożliwia oglądanie treści z Zalukaj, CDA, Alltube, Fili.cc - Link . A także granie w retro gry z Super Nintendo, Amiga, Atari, Commodore 64, GameBoy - Link Tivimate - mega szybka i wygodna aplikacja do obsługi internetowej tv. Potestowałem wiele odtwarzaczy audio-wideo na kilku boxach z Android TV (głównie Xiaomi Mi Box S - na tym sprzęcie najwięcej oglądam filmów). Używałem też VLC jako odtwarzacz plików wideo, dla mnie jednak najlepiej sprawuje się Wuffy Media Player, nie wymaga on w zasadzie żadnej konfiguracji, ewentualnie można rozszerzyć dekodowanie. Po otwarciu Wuffy Player, wchodzimy w SETTINGS/Allowed OMX Codecs/all above+Software Wuffy Media Player ma też funkcję ulubionych filmów tj. FAVORITES, którą załączamy/wyłączamy w trakcje wybranego filmu, klikając na ikonkę serduszka. Odtwarzamy film w wybranym czasie wchodząc w zakładkę FAVORITES w menu głównym. Odtwarzacz wideo Wuffy Media Player bez nawet najmniejszego problemu odtwarza praktycznie wszystkie formaty plików multimedialnych. Jest w pełni funkcjonalnym odtwarzaczem wideo i zajmuje mniej zasobów systemowych. Odtwarzacz audio-wideo Wuffy Media Player, który zajmuje bardzo mało miejsca w pamięci Androida, działa wyjątkowo stabilnie oraz ma ulepszenia wydajności, obsługuje wszystkie formaty video w tym MKV, MP4, M4V, AVI, MOV, 3GP, FLV, WMV, RMVB, TS itp. Szersze info o Wuffy Media Player: "Wuffy Media Player dtwarza prawie wszystkie pliki multimedialne i protokoły strumieniowego przesyłania strumieniowego w sieci. Kontenery wideo ( divx, flv, m3u8, mkv, mov, mp3, mp4, mpg, mts, ogg, rm, rmvb, ts, wmv). Formaty (aac, ac3, amr, divx, h263, h264, hevc/h265, mpeg1, mpeg2, mpeg4, speex, vp9, wmv). Protokoły (HTTP, HTTPS, MMS, RTMP, RTSP). Szybki dostęp do biblioteki multimediów dla plików audio i wideo. Akceleracja sprzętowa za pomocą wewnętrznego dekodera sprzętowego HW, OMX.NVT.Video Decoder Dekodowanie procesora wielordzeniowego. Wiele ścieżek audio i napisów." Na sprzęt majacy dostęp do Sklepu Google Play, Wuffy Media Player do pobrania z oficjalnej strony Sklepu Google Play lub ze Sklepu Aptoide, dostępny też jest z pliku APK. Wuffy Media Player ma pełną obsługę z pilota Android TV oraz z pilota Air Mouse. Minimalne wymagania dotyczące systemu operacyjnego: Android 4.1 Polecam aplikację Wuffy Media Player do przetestowania na sprzęcie z Android TV, aplikacja jest bezpłatna. Edited January 24, 2022 by Arkady1964 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkady1964 Posted April 2, 2022 Share Posted April 2, 2022 (edited) Nie mogę edytować aby dodać jeszcze jedną ciekawą apkę, ale fajnym odtwarzaczem jest Tidox Player, który jest niezawodnym odtwarzaczem wideo. Bardzo więc też polecam aplikację Tidox Player, co prawda apka ma mniej funkcji jak Wuffy Player, ale jest jest niezawodnym odtwarzaczem wideo, umożliwia odtwarzanie strumienia (praktycznie odtwarza wszystko online bez problemu) oraz lokalnych filmów. Sterowanie pilotem od Android TV działa, jednak Air Mouse daje dostęp do większej ilości funkcji np. gdy w systemie zainstalowany jest MX Player można przełączyć się z Tidox Player na MX Player w trakcie odtwarzania filmu (zaznaczam, załączenie tej funkcji jest dostępne bezpośrednio podczas sterowania Air Mouse lub myszką bezprzewodową). Tidox Player, bezpłatne pobieranie ze Sklepu Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=online.tidox.player.cast&hl=pl&gl=US Tidox Player, plik APK (rozmiar 49 MB), bezpłatne pobieranie: https://apkcombo.com/iptv-tidox-player-play-download-or-cast/online.tidox.player.cast/ Minimalne wymagania dla aplikacji Tidox Player dotyczące systemu operacyjnego: Android 4.4 Pozdrawiam Edited April 2, 2022 by Arkady1964 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arti74 Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Viaplay mi nie działa, ani na apce z google play (próbowałem też wcześniejszej wersji 4.20), ani na przeglądarce tvbro (tu kółeczko się kręci w nieskończoność przy logowaniu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts