Jump to content

Jakich apek używacie na Mi box ?

Matheusz

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

662xkJIL0R76OO_cB1KnHhQ3YRjZyNKwrlG6rDgGHgPqLZNOI617W8Gr-TqDTaD69KI=s200

Wg mnie obecnie jedna z najlepszych przeglądarek dostępnych na ATV.

TV Bro

Najnowsza wersja alpha poprawia znacząco komfort użytkowania aplikacji. Do tego:

- optymalizacja pod kątem obsługi pilotem dpad (piloty air mouse są także wspierane)

- obsługa kart i zakładek

- wyszukiwanie głosowe

- możliwość zmiany "user agenta"

- wbudowany menadżer pobierania

- historia przeglądania

- możliwość zmapowania kilku skrótów klawiszowych pilota

Coś się ruszyło w kwestii aktualizacji, więc udostępniam.

Sklep Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phlox.tvwebbrowser&hl=pl

Github:https://github.com/truefedex/tv-bro

@Gawronnek żeby takie coś uzyskać to boxa trzeba mieć podłączonego pod jakieś kolumny czy głośniki zewnętrzne. Raczej tego nie da się ogarnąć przez głośniczki w tv.
Następnie wyłączasz HDMI CEC(ewentualnie tv) w ustawieniach boxa i tyle. Dźwięk leci, a  tv wyłączony.

Tak właśnie mam, box podłączony przez wyjście analogowe do soundbara, jak wyłączę tv to gra kilka minut i pauzuje TuneIn, jak tv włączony ma ekran nic takiego się nie dzieje. CEC wyłączony, usypianie wyłączone, wygaszacz ekranu na 2 godziny.

• 2 months later...
  • 3 weeks later...

@Darth Artorius nie widziałem takiego, a testuje wszystkie nowości. Oczywiście można instalować normalne wersje tabletowe, do których obsługi potrzeba myszki albo pilota air mouse, ale to mija się z celem. Ani to szybkie, ani wygodne.
Dlatego korzystam z wtyczki do Kodi o nazwie Alltube od mbebe, która znajduje się w repozytorium: https://mbebe.github.io/blomqvist

Spoiler

Kodi-20201203-114551.png

Edited by Matheusz
  • Thanks 1

Przypomnę tylko ,że mówię o problemie z tym YT na Android TV SONY ,może tu jest pies pogrzebany.

Wiem ,i mam tak zaznaczone żeby zapętlało utwór po utworze,ale tak się nie dzieje .

Kolejna sprawa to ,ze czesto jak ogladam materiał w 4K to musze recznie przełączyć na 4K bo ma teroał z automatu lecj w jakości FHD ,oco kaman?

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Czy są jakieś widoki na działajacą aplikację Canal+ na Android TV? Tylko na nC+ GO w wersji tabletowej mogę ogladac kanaly TV SAT. Teraz nie moge ogladac bezposrednio z TV - wyłaczyli juz do konca system kodowania z Cameleonow, ktory moj tuner odczytywal przez ponad 10 lat. Musze kupic nowy tuner tak zeby zadzialal moduł ktory dobiorę zamiast samej karty.

Co kilka tygodni pobieram z sieci rozne instalki APK i sprawdzam (w Aptoide TV jak nie było tak dalej nie ma) ale do tej pory nie udalo mi się tej apki odpalic.

Edited by Kris-PL

Mam MiBox 4C, wersja na rynek chiński (taka chcialem ze wzgledu na wszystkie wgrane aplikacje w wersji chińskiej itd.). Niestety Google Play jest tu niemozliwy do otworzenia.

W dalszym ciagu aplikacja Canal+ nie ma działajacej instalki .APK?

Edited by Kris-PL