Jump to content

Nasze tarcze/wyświetlacze w Mi Band 4 + PORADNIKI

Zenderable

Recommended Posts

Nie wiem jak to jest z tym. Bo głosy w internetach mówią ze albo jest zbugowane/nie aktywne  i przyszła  aktualizacja ma poprawić  błąd.  Ile w tym prawdy nie wiem ,a Xiaomi nie wypowiedziało się na ten temat jeszcze. Bip ma taka sama strukturę JSON i posiada pogodę ,wiec wszyscy myślą ze do miBanda  dodadzą  taka funkcje.

Dnia 19.09.2019 o 16:19, romanroki napisał:

Witam!

Bardzo proszę o spolszczenie dni tygodnia w tej tarczy.

1568892734018.gif

https://mega.nz/#F!8qBFyQQI!tka3znZKcBr2qBgnVdanIg

Mam ją zrobioną, ale coś mam niestety z kompilatorem, po zmianie i ponownym skompilowaniu .bin ma nagle o 100kB więcej niż przed zmianą (a rozmiar obrazów nie zmienił się znacząco). Używam MiBandWFTool_1.3.9, miał ktoś może taki przypadek?

47 minut temu, krupniok200 napisał:

Mam ją zrobioną, ale coś mam niestety z kompilatorem, po zmianie i ponownym skompilowaniu .bin ma nagle o 100kB więcej niż przed zmianą (a rozmiar obrazów nie zmienił się znacząco). Używam MiBandWFTool_1.3.9, miał ktoś może taki przypadek?

Chyba musiałeś coś pokręcić. Może nie użyłeś przezroczystego tła dla grafiki dni tygodnia ??

1568892734018_packed_animated.gif.32e26d3af918bc2ef00edbe79d7d28cb.gif

Plik

23 godziny temu, krupniok200 napisał:

Używałeś RAW czy PALLET?, bo to może mieć wpływ. Druga sprawa jest już WFTool 1.4.1 i jego sugeruje używać, niektóre moje starsze tarcze musiałem ponownie kompilować bo źle się wyświetlały na mb4.

Trochę zmieniłem swoją ulubioną tarczę, może komuś spasuje (zwiększyłem czcionkę daty oraz dni tygodnia, dodałem baterie i jej procenty, bliżej siebie dałem ikony inf.)

light_packed_v102_packed_animated.gif.836ce58ac56891b2621f340f51fc6063.gif - light_packed_v102_packed.bin

• Like 1

Czy kroki I tętno nie mogą być w jednej linii na dole? Wtedy można by zwiększyć godzinę. Mi się podoba i już mam na opasce ale pisze tak boooo nie lubię okularów i wtedy bez nich mógłbym dokładniej zobaczyć

Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4

Przed chwilą, zalko napisał:

Czy kroki I tętno nie mogą być w jednej linii na dole? Wtedy można by zwiększyć godzinę. Mi się podoba i już mam na opasce ale pisze tak boooo nie lubię okularów i wtedy bez nich mógłbym dokładniej zobaczyć emoji41.png

Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4

Godziny chyba już się nie da wiele zwiększyć, bo brakuje szerokości, co najwyżej poszukać innej czcionki. A na dole mogę zrobić wersję z kcal i odległość jak kiedyś. Zwiększyłem datę i dzień tygodnia, bo oryginalna wersja jak dla mnie miała ją za małą. Próbowałem się spytać autora, jakiej czcionki użył w oryginale, ale nie odpowiedział niestety. Jak coś mogę dać większą czcionkę na kroki i puls. Będzie taka jak kiedyś data :)

Witam.

Jestem nowy w te klocki, a chciałem pobawić się trochę z robieniem własnych tarcz.

Coś podłubałem na ściągniętych binach i na razie opanowałem podmianę grafik. Plik json edytuję w eclipse. Już wiem mniej więcej który wpis za co odpowiada, jednak mam jedną zagwozdkę, której nie potrafię rozgryźć. Na chwilę obecną edytuję jakąś ściągnięta tapetę. Problem polega na tym, że chciałem usunąć z tapety licznik km. W momencie gdy usunę linijki kodu odpowiedzialne za jego wyświetlanie, opaska zaczyna pokazywać złą datę.Nie mam pojęcia jak może być tu zależność??

Edited by Pangenitor
rozwiązanie problemu

Cześć. Przeszukałem setki gotowych tarcz. Znalazłem już prawie ideał... Ale... No właśnie. Może ktoś z was widział lub jest w stanie to zrobić? Chodzi mi o tarcze na której będzie: puls, kroki, miniaturka pogody, aktualna temperatura, godzina, dzień tygodnia, data. Tyle i aż tyle. Nie zależy mi na animacji. Gdyby był ktoś w stanie nawet przerobić oryginalną tarcze (spolszczoną), w taki sposób, aby górna część została bez zmian, a z dolnej byłby w stanie usunąć to kółko i dodać interesujące mnie rzeczy, będę mocno zobowiązany.

Dnia 10.10.2019 o 09:12, Konditoran napisał:

Cześć. Przeszukałem setki gotowych tarcz. Znalazłem już prawie ideał... Ale... No właśnie. Może ktoś z was widział lub jest w stanie to zrobić? Chodzi mi o tarcze na której będzie: puls, kroki, miniaturka pogody, aktualna temperatura, godzina, dzień tygodnia, data. Tyle i aż tyle. Nie zależy mi na animacji. Gdyby był ktoś w stanie nawet przerobić oryginalną tarcze (spolszczoną), w taki sposób, aby górna część została bez zmian, a z dolnej byłby w stanie usunąć to kółko i dodać interesujące mnie rzeczy, będę mocno zobowiązany.

A pogoda na tarczy już działa w mi band 4?

Dnia 9.10.2019 o 12:19, tekem napisał:

Można prosić ( jak ktos będzie mial chwilkę?

Język pl

https://drive.google.com/file/d/10qBGHzHt9hlrLrByTN-iUn4rM5uPalRF/view?usp=drivesdk

Znajdź przynajmniej informację jaka to jest czcionka, to ktoś Ci ją przerobi :)

• 2 weeks later...

Aktualizacja WhiteGrey PL [dd/mm]

1572770337_d546ed03e2.gif

Changelog
03.11
- Poprawiono pozycjonowanie cyfr % baterii.
- Odwrócono kolory paska postępu i ikony stóp.

02.11
- Przeniesione godziny i minuty odrobinę wyżej.
- Zmieniony kolor separatora z szarego na biały.

19.08
1.  Nazwy dni tygodnia dopasowano do prawej strony i napis NDZ zmienił się na NIEDZ
2. Numer dnia i miesiąca przesunięto do lewej krawędzi

https://amazfitwatchfaces.com/mi-band-4/view/2238

Edited by Daviteusz

PROŚBA O SPOLSZCZENIE THEMA

Dzień dobry

Mam wielka prośbę do użytkowników forum czy mogłabym prosić aby ktoś spolszczył mi te dwa themy ?

Ja wiem ze one są identyczne ale kiedyś miałam zegarek tej marki i został mi sentyment.

Themy te znajdują się w aplikacji Watch Face For Xiaomi Mi Band 4 w sekcji English.

Z góry bardzo dziękuje.

Screenshot_20191104-202525.png

Screenshot_20191104-202851.png