Jump to content

Nasze tarcze/wyświetlacze w Mi Band 4 + PORADNIKI

Zenderable

Recommended Posts

W najnowszej wersji Mi Fit można tworzyć własne tarcze z poziomu aplikacji. Genialnea0d6c27af52752a99fc9dcfade2ef81d.jpg Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Bardzo słabo, bo domyślne formaty rozmieszczenia elementów, dni tygodnia mają skróty angielskie - mimo polskiego języka na opasce, format daty badziewny z / i zmienioną kolejnością MM/DD, zawsze biała czcionka, sprawiają że mocno ograniczają użytkowników inwencje, a poza tym tarcze z WatchFace przestały działać... Ta aktualizacja przyniosła więcej negatywnych rozwiązań, niż dobrego default_smile.png

Wysłane z mojego Pixel 3 przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, tomasznowak napisał:

Zależy dla kogo emoji6.png

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Z całym szacunkiem, ale dla każdego kto chciałby zainstalować prawdziwie własną tarczę, to za mało. Póki co, czekać trzeba na kolejną aktualizację. Myślę, że ta ostatnia była zrobiona bardzo pospiesznie i w następnej wróci wszystko do poprzedniego stanu. Jednak z tego, co obserwuję to to, że producent idzie jednak w kierunku tworzenia tarcz tylko w aplikacji Mi Fit. Na razie mamy tylko możliwość podmiany tła. Poczekajmy...

.

• Like 2

Z całym szacunkiem, ale dla każdego kto chciałby zainstalować prawdziwie własną tarczę, to za mało. Póki co, czekać trzeba na kolejną aktualizację. Myślę, że ta ostatnia była zrobiona bardzo pospiesznie i w następnej wróci wszystko do poprzedniego stanu. Jednak z tego, co obserwuję to to, że producent idzie jednak w kierunku tworzenia tarcz tylko w aplikacji Mi Fit. Na razie mamy tylko możliwość podmiany tła. Poczekajmy...
.
Dla mnie wystarczy jak na razie. Może kiedyś dodadzą możliwość większej edycji tarcz. Możliwość wyboru koloru cyfr i liter i inne rzeczy, ale ja i tak na tę chwilę jestem zadowolony, bo mogę swoje tło podstawić bez kombinacji. Kto ma czas na zabawy w edytowaniu na komputerze, to rozumiem, że nie jest zadowolony, ale ja tak.

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Dnia 7.09.2019 o 06:16, vaG napisał:

Apka MiBand4 dostała zaktualizację. Wiedzą, że są problemy z wgrywaniem własnych tarcz.  Póki co własna tarcza zostaje niejako podmieniona z pierwszą tarczą z listy online. Przed chwilą sprawdzałem na 3 różnych i działa.

205fcfb4bcf30f95774bf843bc875b33.jpg

Tak jak czułem - pojawiła się aktualka do MiBand 4 - można wgrać własne tarcze na podobnej zasadzie jak z tymi z galerii. Podmieniana jest z pierwszą z galerii online. Sprawdziłem na dwóch swoich i wszytko w porządku.
Dodatkowo pojawiła się opcja dawngrade'u MiFit do 4.0.7

19 minut temu, vaG napisał:

Tak jak czułem - pojawiła się aktualka do MiBand 4 - można wgrać własne tarcze na podobnej zasadzie jak z tymi z galerii. Podmieniana jest z pierwszą z galerii online. Sprawdziłem na dwóch swoich i wszytko w porządku.
Dodatkowo pojawiła się opcja dawngrade'u MiFit do 4.0.7

Nie wszystko - tarcza wgrywana jest jako statyczna, nie posiada animacji.

Było już to wyjaśnione w powyższych postach, statyczność tarczy wynika z ostatniej aktualizacji MiFit 4.0.8. Apka od tarcz MiBand 4 nie ma tu nic do rzeczy. Chcesz animowane? Wgraj 4.0.7

9 minut temu, vaG napisał:

Było już to wyjaśnione w powyższych postach, statyczność tarczy wynika z ostatniej aktualizacji MiFit 4.0.8. Apka od tarcz MiBand 4 nie ma tu nic do rzeczy. Chcesz animowane? Wgraj 4.0.7

Wiem, że nie ma. Źle zinterpretowałem Twój post bo myślałem, że twierdzenie "wszystko w porządku" odnosi się do wszystkich problemów.

Reasumując, aktualizacja WatchFace apki dzisiejsza pozwala na wgrywanie tarcz nieanimowanych z ich apki (przy mifit 4.0.8), poprzez podmianę wybranej tarczy z apki na pierwszą w MiFit w karcie 'Wyświetlacze opaski online'? Wszytko będzie wtedy działać jak należy tak jak przed aktualizacją MiFit, jak tarcze wybierzemy z WatchFacea, z wyjątkiem tarcz które się ruszały tak?

Wysłane z mojego Pixel 3 przy użyciu Tapatalka

Aha, rozumiem. Dziękuje.  

a możesz zrobić tak aby na samej górze były kroki a na dole dystans ? Tylko tyle i będzie bardzo dobrze. 

Na codzień korzystam z zegarka na drugiej ręce i właśnie taka tarcza bez godziny bardzo mi odpowiada. A serio nigdzie nie znalazłem 

Jak spowodować ten downgrade bo chciałem sobie wgrać tarcze z MB4 warchface, pobiera się plik i nie chce się uruchomić.

Ok, zainstalowałem niższy firmware ale nie chce mi ściągnąć tarczy wywala taki błąd 

Screenshot_2019-09-19-12-13-48-375_com.ge.mb4watchface.jpg

Edited by bosniak

Aplikacja Mi Band 4 WatchFace for MB4 podmienia wybraną własną tarczę za tą którą pokazuje w instrukcji, w najnowszym Mi Fit nie jest już ona 1, tylko 5 w tarczach online. Wgrywałem już kilka razy i bez problemu podmieniało.  Inna sprawa, że kilka tarcz musiałem przepakować nowym WFTool.

Jeżeli komuś zależy mieć wszystkie własne tarcze pokazane w Mi Fit to musi wrócić do wersji 4.0.7.

20 godzin temu, jacker1810 napisał:

Takie pytanko: w jakim programie edytujecie grafiki? Lepiej w rastrowym czy wektorowym? Bo to przecież malutkie rozdzielczości. Proszę o przykłady

Rastrowy, i tak finalnie taki plik tworzy. A podczas edycji widzisz w sumie efekt cały czas. Sam używam GIMP, ale śmiało można coś prostszego.

19 godzin temu, skupi napisał:

Aplikacja Mi Band 4 WatchFace for MB4 podmienia wybraną własną tarczę za tą którą pokazuje w instrukcji, w najnowszym Mi Fit nie jest już ona 1, tylko 5 w tarczach online. Wgrywałem już kilka razy i bez problemu podmieniało.  Inna sprawa, że kilka tarcz musiałem przepakować nowym WFTool.

Jeżeli komuś zależy mieć wszystkie własne tarcze pokazane w Mi Fit to musi wrócić do wersji 4.0.7.

Rastrowy, i tak finalnie taki plik tworzy. A podczas edycji widzisz w sumie efekt cały czas. Sam używam GIMP, ale śmiało można coś prostszego.

Dziękuję za odpowiedź. Od dawna używam też GIMPa, natomiast niedawno zacząłem bawić się w edytowanie tarcz. Podczas skalowania w GIMPie stworzonego obrazu z tekstem do tak małych rozdzielczości wszystko jest niewyraźne, wyostrzanie nie pomaga

1 godzinę temu, jacker1810 napisał:

Dziękuję za odpowiedź. Od dawna używam też GIMPa, natomiast niedawno zacząłem bawić się w edytowanie tarcz. Podczas skalowania w GIMPie stworzonego obrazu z tekstem do tak małych rozdzielczości wszystko jest niewyraźne, wyostrzanie nie pomaga

Ale weź pod uwagę, że tak samo będzie na mi band :), ilość pikseli taka jest w opasce, ale są mniejsze niż po Twoim powiększeniu w GIMP, efekt zobaczysz dopiero z wygenerowanej animacji, a jeszcze lepiej zazwyczaj wygląda to na samej opasce :)

2 godziny temu, skupi napisał:

Ale weź pod uwagę, że tak samo będzie na mi band :), ilość pikseli taka jest w opasce, ale są mniejsze niż po Twoim powiększeniu w GIMP, efekt zobaczysz dopiero z wygenerowanej animacji, a jeszcze lepiej zazwyczaj wygląda to na samej opasce :)

Dziękuję Ci @skupi. Rzeczywiście na opasce wygląda to jak najbardziej prawidłowo