Jump to content

Nasze tarcze/wyświetlacze w Mi Band 4 + PORADNIKI

Zenderable

Recommended Posts

Działa idealnie, jak dla mnie najlepsza tarcza dotychczas tylko w N&F jest błąd w podglądzie, w samym zegarku wszystko dobrze się wyświetla.

LidMQVZ.jpg

Edit

Małe pytanie, czy taką tarcze trudno edytować? Puls i kalorie są dla mnie zbędne, a kroki i km bym sobie wyśrodkował tak jak zrobiłeś to z datą nad czasem.

Edited by Usiek1991
poprawka postu

Dnia 27.08.2019 o 19:26, Usiek1991 napisał:

Działa idealnie, jak dla mnie najlepsza tarcza dotychczas tylko w N&F jest błąd w podglądzie, w samym zegarku wszystko dobrze się wyświetla.

Edit

Małe pytanie, czy taką tarcze trudno edytować? Puls i kalorie są dla mnie zbędne, a kroki i km bym sobie wyśrodkował tak jak zrobiłeś to z datą nad czasem.

light_v2c_packed_animated.gif.0f9cde56ccd43d845e7d44ea45297081.gif - v2c.zip

• Thanks 1

4 godziny temu, tekem napisał:

Mam prośbę jakby ktoś miał chwilę i zrobił język pl i kolor biały zamiast zielonego

https://drive.google.com/file/d/1-WXkmfE8lFcgzqbTAsEnvUkEpiJgfE86/view?usp=drivesdk

Spróbuj:

1567088141552_packed_animated.gif.feee3501e940a653eee97909572d89f1.gif - 1567088141552.zip

3 godziny temu, krupniok200 napisał:

Ma ktoś tutorial ze składnią do edycji json'a? Chciałem przerobić tarczkę hugoboss'a bo bardzo mi się spodobała :) a tętno dla mnie jest takie mehh i trzeba coś zmienić.

A czego nie rozumiesz?

Edited by skupi
Poprawiłem WRZ oraz MAR
  • Like 1

Proszę bardzo :) jeszcze zoptymalizowałem. Ze 190kB zrobiło się 168kB. Można jeszcze bardziej zmniejszyć rozmiar wywalając liczbę procentową lub ikony baterii, dublowanie wg mnie jest bez sensu.

@edit: wstawiony zip @edit2: poprawione wyświetlanie dla łacińskiego alfabetu

1565385353330_vn-53412-1925b08b37_packed_animated.gif

1565385353330_vn-53412-1925b08b37_packed.zip

Edited by krupniok200
  • Like 2

Dnia 27.08.2019 o 19:26, Usiek1991 napisał:

Edit

Podgląd generuje najwidoczniej z użyciem dni tygodnia chińskich :) Ogólnie każda tarcza musi mieć dni tygodnia w 3 językach dwa chińskie różne dialekty chyba i trzecia angielska. Ostatnie tarcze które edytuje usuwam dwa pierwsze języki, dzięki temu tarcza mniej zajmuje. Ale grafiki muszą być przypisane, a dokładniej 21 :) i tak, po usunięciu dni tygodni dotyczących chińskiego zastępują ją istniejącą cyfrą zegara, :) więc ta siódemka to pewnie dzień tygodnia po chińsku :P

Dlatego dodaje podgląd do zipa, bo Mi Fit nie czyta bin dla podglądu, tylko ma oddzielny plik grafiki. Notify chyba czyta bin, aby zrobić podgląd, tylko pokazuje dni tygodnia z zakresu jezyków chińskich.

Edited by skupi
  • Thanks 1

EDIT: Poprawiłem dystans, zły odnośnik był do kropki
EDIT2: Dodany bin do zipa, a nie json
light_v2_packed_animated.gif.68a6e3894056794b08655001a2e35cc7.gif - v201.zip
Super jest ta tarcza :)
Ja bym potrzebowała wersji, która się chyba jeszcze w tym temacie nie pojawiła - bez niczego poniżej godziny. Data, dzień tygodnia i godzina to byłby mój ideał.
Coś da się zrobić? :)

Właśnie próbuje ją przerobić ale non stop się rypie z datą. Zamiast normalnie wygenerować datę liczbowo to ni stąd ni zowąd dodaje nazwę tygodnia i potem liczby które są już poza tarczą zegarka. Moja baza to v2c od skupiego. Wywaliłem z kodu te wszelakie aktywności, wywaliłem obrazy liczb i km oraz kropę, skróciłem numery statusów i po takim zabiegu się takie rzeczy dzieją a przed zabiegiem normlanie bangla. Macie pogląd (używa dialektu chińskiego jako dni tygodnia, tam jest dobrze akurat :) ) oraz zip z tarczą 

light_v2c_packed_packed_animated.gif

light_v2cproblem_packed.zip

27 minut temu, krupniok200 napisał:

Właśnie próbuje ją przerobić ale non stop się rypie z datą. Zamiast normalnie wygenerować datę liczbowo to ni stąd ni zowąd dodaje nazwę tygodnia i potem liczby które są już poza tarczą zegarka. Moja baza to v2c od skupiego. Wywaliłem z kodu te wszelakie aktywności, wywaliłem obrazy liczb i km oraz kropę, skróciłem numery statusów i po takim zabiegu się takie rzeczy dzieją a przed zabiegiem normlanie bangla. Macie pogląd (używa dialektu chińskiego jako dni tygodnia, tam jest dobrze akurat :) ) oraz zip z tarczą 

light_v2cproblem_packed.zip 155 kB · 0 downloads

Jeśli używasz MiBandWFTool to w konfigu edytuj notatnikiem (plik WatchFace.exe.config) ustaw, aby używał tylko wersji tygodni english (<add key="WeekDaysLanguage" value="2"/>), wtedy podgląd ładnie generuje :)

Jeśli użyjesz w telefonie języka chińskiego to będzie Ci takie cyfry pokazywał zamiast dni tygodnia. Jak pisałem wcześniej jest to optymalizacja :) Chyba nikt tutaj nie używa chińskiego języka w telefonie :P

Edited by skupi

Ale to jak pisałeś jest tylko dla dni tygodnia :) a mi chodzi typowo o datę, jak możesz zauważyć pokazuje dni tygodnia a cyfry są poza tarczą. Przed wywaleniem aktywności był normlanie jak to jest u ciebie na gifach (kompilowane u mnie). A tak btw ja korzystam z AmazfitBipTools_MB4 jbc i to nie działa :) 

8 minut temu, krupniok200 napisał:

Ale to jak pisałeś jest tylko dla dni tygodnia :) a mi chodzi typowo o datę, jak możesz zauważyć pokazuje dni tygodnia a cyfry są poza tarczą. Przed wywaleniem aktywności był normlanie jak to jest u ciebie na gifach (kompilowane u mnie). A tak btw ja korzystam z AmazfitBipTools_MB4 jbc i to nie działa :) 

Źle miałeś przypisane grafiki dla dni. Powinno korzystać z grafik od 28+10, a masz wpisane 21.