Kamil Kupiec Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 (edited) @skupi A dałbyś radę tutaj zwiększyć czcionki trochę w km, kcal itd? Edited August 22, 2019 by Kamil Kupiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Trochę zabawy, trzeba nowe obrazy tworzyć, sprawdź w ogóle czy Ci ta tarcza pasuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 26 minut temu, skupi napisał: Trochę zabawy, trzeba nowe obrazy tworzyć, sprawdź w ogóle czy Ci ta tarcza pasuje Pasować pasuje, będzie używana na przemian Ale to jak będzie Ci się nudzić bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik2122 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Dnia 22.08.2019 o 09:33, Volv3r napisał: "Przebyty dystans w km" i "Spalone kalorie" Hehe dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 (edited) Na prośbę. Dodane km oraz spalone calorie - v2.zip Edited August 23, 2019 by skupi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 1 godzinę temu, skupi napisał: Na prośbę. Dodane km oraz spalone calorie Dzięki Mistrzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 Dnia 23.08.2019 o 17:28, skupi napisał: Na prośbę. Dodane km oraz spalone calorie - v2.zip % baterii na górze i byłoby idealnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 14 godzin temu, Usiek1991 napisał: % baterii na górze i byłoby idealnie A miała być wersja light Później dodam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 1 godzinę temu, skupi napisał: A miała być wersja light Później dodam To będzie full light Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riva2000 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Witam czy przerobił by ktos te tarcze na dni tygodnia polskie bo próbowałem ale mi nie wychodzi nie chce jej wgrac do opaski https://amazfitwatchfaces.com/mi-band-4/view/5073 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Dnia 25.08.2019 o 22:13, Usiek1991 napisał: % baterii na górze i byłoby idealnie Ta bateria ma być: A - B - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 % baterii ładniej (schludniej) wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 (edited) 3 godziny temu, Usiek1991 napisał: % baterii ładniej (schludniej) wygląda EDIT: Poprawiłem dystans, zły odnośnik był do kropki EDIT2: Dodany bin do zipa, a nie json - v201.zip Edited August 27, 2019 by skupi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Sory za głupie pytanie ale jak to wgrać? w N&F jest tylko opcja .bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayZ93 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Sory za głupie pytanie ale jak to wgrać?@skupi źle spakował tarczę, powinien być bin a jest json z konfiguracjąTapatalk - Xiaomi Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 27 minut temu, JayZ93 napisał: @skupi źle spakował tarczę, powinien być bin a jest json z konfiguracją Tapatalk - Xiaomi Mi6 Już poprawiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 (edited) Działa idealnie, jak dla mnie najlepsza tarcza dotychczas tylko w N&F jest błąd w podglądzie, w samym zegarku wszystko dobrze się wyświetla. Edit Małe pytanie, czy taką tarcze trudno edytować? Puls i kalorie są dla mnie zbędne, a kroki i km bym sobie wyśrodkował tak jak zrobiłeś to z datą nad czasem. Edited August 27, 2019 by Usiek1991 poprawka postu Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Dnia 27.08.2019 o 19:26, Usiek1991 napisał: Działa idealnie, jak dla mnie najlepsza tarcza dotychczas tylko w N&F jest błąd w podglądzie, w samym zegarku wszystko dobrze się wyświetla. Edit Małe pytanie, czy taką tarcze trudno edytować? Puls i kalorie są dla mnie zbędne, a kroki i km bym sobie wyśrodkował tak jak zrobiłeś to z datą nad czasem. - v2c.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekem Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Mam prośbę jakby ktoś miał chwilę i zrobił język pl i kolor biały zamiast zielonego https://drive.google.com/file/d/1-WXkmfE8lFcgzqbTAsEnvUkEpiJgfE86/view?usp=drivesdk Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Ma ktoś tutorial ze składnią do edycji json'a? Chciałem przerobić tarczkę hugoboss'a bo bardzo mi się spodobała a tętno dla mnie jest takie mehh i trzeba coś zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 (edited) 4 godziny temu, tekem napisał: Mam prośbę jakby ktoś miał chwilę i zrobił język pl i kolor biały zamiast zielonegohttps://drive.google.com/file/d/1-WXkmfE8lFcgzqbTAsEnvUkEpiJgfE86/view?usp=drivesdk Spróbuj: - 1567088141552.zip 3 godziny temu, krupniok200 napisał: Ma ktoś tutorial ze składnią do edycji json'a? Chciałem przerobić tarczkę hugoboss'a bo bardzo mi się spodobała a tętno dla mnie jest takie mehh i trzeba coś zmienić. A czego nie rozumiesz? Edited August 29, 2019 by skupi Poprawiłem WRZ oraz MAR 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Po prostu chciałem zapoznać się ze składnią i co i jak używać, ale udało mi się ogarnąć to i owo w templatce jak przyjdzie zegarek i będzie dobrze działać to tu wstawię Link to comment Share on other sites More sharing options...
dstrzalkowski Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Dałby ktoś rade ogarnąć dni tygodnia w naszym ojczystym języku? https://amazfitwatchfaces.com/mi-band-4/view/3571 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 (edited) Proszę bardzo jeszcze zoptymalizowałem. Ze 190kB zrobiło się 168kB. Można jeszcze bardziej zmniejszyć rozmiar wywalając liczbę procentową lub ikony baterii, dublowanie wg mnie jest bez sensu. @edit: wstawiony zip @edit2: poprawione wyświetlanie dla łacińskiego alfabetu 1565385353330_vn-53412-1925b08b37_packed.zip Edited August 31, 2019 by krupniok200 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 To jest świetna tarcza, chociaż myślę że ikonka rozłączenia powinna się palić na czerwono. To moje zdanie ale po oba mi się. Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Tak to zrobił autor wietnamczyk zawsze można samemu pokombinować Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 (edited) Dnia 27.08.2019 o 19:26, Usiek1991 napisał: Działa idealnie, jak dla mnie najlepsza tarcza dotychczas tylko w N&F jest błąd w podglądzie, w samym zegarku wszystko dobrze się wyświetla. Edit Małe pytanie, czy taką tarcze trudno edytować? Puls i kalorie są dla mnie zbędne, a kroki i km bym sobie wyśrodkował tak jak zrobiłeś to z datą nad czasem. Podgląd generuje najwidoczniej z użyciem dni tygodnia chińskich Ogólnie każda tarcza musi mieć dni tygodnia w 3 językach dwa chińskie różne dialekty chyba i trzecia angielska. Ostatnie tarcze które edytuje usuwam dwa pierwsze języki, dzięki temu tarcza mniej zajmuje. Ale grafiki muszą być przypisane, a dokładniej 21 i tak, po usunięciu dni tygodni dotyczących chińskiego zastępują ją istniejącą cyfrą zegara, więc ta siódemka to pewnie dzień tygodnia po chińsku Dlatego dodaje podgląd do zipa, bo Mi Fit nie czyta bin dla podglądu, tylko ma oddzielny plik grafiki. Notify chyba czyta bin, aby zrobić podgląd, tylko pokazuje dni tygodnia z zakresu jezyków chińskich. Edited August 31, 2019 by skupi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Tak to zrobił autor wietnamczyk zawsze można samemu pokombinowaćNie wbijam się w to bo popsuję to była dygresja. Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 EEE tam popsuje, jakbyś zobaczył jak to wygląda to byś ogarnął do koloru to nawet paint wystarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whim Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 EDIT: Poprawiłem dystans, zły odnośnik był do kropki EDIT2: Dodany bin do zipa, a nie json - v201.zipSuper jest ta tarcza Ja bym potrzebowała wersji, która się chyba jeszcze w tym temacie nie pojawiła - bez niczego poniżej godziny. Data, dzień tygodnia i godzina to byłby mój ideał. Coś da się zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Właśnie próbuje ją przerobić ale non stop się rypie z datą. Zamiast normalnie wygenerować datę liczbowo to ni stąd ni zowąd dodaje nazwę tygodnia i potem liczby które są już poza tarczą zegarka. Moja baza to v2c od skupiego. Wywaliłem z kodu te wszelakie aktywności, wywaliłem obrazy liczb i km oraz kropę, skróciłem numery statusów i po takim zabiegu się takie rzeczy dzieją a przed zabiegiem normlanie bangla. Macie pogląd (używa dialektu chińskiego jako dni tygodnia, tam jest dobrze akurat ) oraz zip z tarczą light_v2cproblem_packed.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 (edited) 27 minut temu, krupniok200 napisał: Właśnie próbuje ją przerobić ale non stop się rypie z datą. Zamiast normalnie wygenerować datę liczbowo to ni stąd ni zowąd dodaje nazwę tygodnia i potem liczby które są już poza tarczą zegarka. Moja baza to v2c od skupiego. Wywaliłem z kodu te wszelakie aktywności, wywaliłem obrazy liczb i km oraz kropę, skróciłem numery statusów i po takim zabiegu się takie rzeczy dzieją a przed zabiegiem normlanie bangla. Macie pogląd (używa dialektu chińskiego jako dni tygodnia, tam jest dobrze akurat ) oraz zip z tarczą light_v2cproblem_packed.zip 155 kB · 0 downloads Jeśli używasz MiBandWFTool to w konfigu edytuj notatnikiem (plik WatchFace.exe.config) ustaw, aby używał tylko wersji tygodni english (<add key="WeekDaysLanguage" value="2"/>), wtedy podgląd ładnie generuje Jeśli użyjesz w telefonie języka chińskiego to będzie Ci takie cyfry pokazywał zamiast dni tygodnia. Jak pisałem wcześniej jest to optymalizacja Chyba nikt tutaj nie używa chińskiego języka w telefonie Edited August 31, 2019 by skupi Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Ale to jak pisałeś jest tylko dla dni tygodnia a mi chodzi typowo o datę, jak możesz zauważyć pokazuje dni tygodnia a cyfry są poza tarczą. Przed wywaleniem aktywności był normlanie jak to jest u ciebie na gifach (kompilowane u mnie). A tak btw ja korzystam z AmazfitBipTools_MB4 jbc i to nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
skupi Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 8 minut temu, krupniok200 napisał: Ale to jak pisałeś jest tylko dla dni tygodnia a mi chodzi typowo o datę, jak możesz zauważyć pokazuje dni tygodnia a cyfry są poza tarczą. Przed wywaleniem aktywności był normlanie jak to jest u ciebie na gifach (kompilowane u mnie). A tak btw ja korzystam z AmazfitBipTools_MB4 jbc i to nie działa Źle miałeś przypisane grafiki dla dni. Powinno korzystać z grafik od 28+10, a masz wpisane 21. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Ale w json jest 28+10 :\ sam mam to przed oczami, albo w inną linie patrzę (linia 59 i 60) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts