stereo0 Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 (edited) Witam. Ostatnio zastanawiałem się dlaczego podczas jazdy na rowerze z mifit nie mam przewyższeń. Dziś włączyłem najpierw kompas i nie znalazłem tam wskazań ciśnienia jak to było w mi5 czy mi8. Następnie włączyłem cpuz i nie znalazłem barometru, włączyłem diagnostykę i tam też go nie widzę. O co chodzi? Xd serio mi9 nie ma barometru czy ja jestem jakiś ślepy? Eea 10.2.28 Edit. Sam sobie odpowiem. Nie ma barometru więc można zapomnieć o wskazaniach wysokości, przewyższeń podczas biegania czy jazdy na rowerze, czy wędrówek z nawigacją xD Po 3 miesiącach uświadomiłem sobie, że ten sensor często mi się przydaje. Dobrze, że mi5 nie sprzedałem. Edited July 31, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abees Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Przecież wysokość można odczytać z GPS. Swoją drogą szkoda że go wycięliWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted August 1, 2019 Author Share Posted August 1, 2019 (edited) No jakoś mifit tego nie ogarnia. Poza tym tworzy się przez to problem odległości (już wiem dlaczego licznik zaczął mi się rozjeżdżać kilka kilometrów z mifitem). Jakby google czy mifit czerpał dane z geoportalu to może by to miało sens, a tak każda mapa ma swoje wysokości w zaleznosci od modelu, punktu odniesienia czy czego tam. Ehh skopali z tym, a ja skopalem, że nie doczytałem. Mając mi5, potem mi8 była to dla mnie oczywistość, że to musi być mi9. Nie to, że mi bardzo zależy na tych kilometrach, ale przeprowadziłem się w górzysty teren i teraz zamiast liczyć, że jadę pod górkę i z górki 4km to liczy jakbym jechał po płaskim dając poziomą krechę o powiedzmy długości 2km xd Teraz nie mam takiego fajnego wykresu jak dawniej. Zatraca się sens opaski i wyciągania jakichkolwiek wniosków z treningu bo jednak jest różnica przejechać 50km po płaskim, a 50km po górkach. A teraz nie ma tego wykresu i w danych nie ma przewyższeń tylko kreski xd Edited August 1, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts