Zenderable Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Informacje Custom ROM-y nie są tak popularne jak kiedyś, nie widzę sensu tworzenia dla każdego oddzielnego tematu - no chyba, że dany ROM będzie popularny. Lista custom ROM'ów PixelExperience: https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/rom-pixel-experience-t3953280 LineageOS: https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/rom-lineage-16-0-t3952890/https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/unofficial-t3957901 Evolution X: https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/rom-evolution-x-2-0-t3958760 ParanoidAndroid: https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/paranoid-android-pie-beta-xiaomi-mi-9t-t3955406 Uwaga! Jeśli piszesz post, pamiętaj by napisać o jakim oprogramowaniu mówisz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Tutaj więcej >>> https://forum.xda-developers.com/mi-9t/how-to/index-roms-misc-9t-t3950115 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 30, 2019 Author Share Posted July 30, 2019 Pojawił się LineageOS: https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/rom-lineage-16-0-t3952890 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Póki co ciekawostka, bo wciąż nie działa jak powinien. https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/rom-pixel-experience-t3953280/page2 Pixel Experience Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 1, 2019 Author Share Posted August 1, 2019 [mention=10517]Antyhaker[/mention] Nie piszemy postu pod postem, edytuj post jeśli coś dodajesz. Póki co tak jak mówisz, to ciekawostki bo mnóstwo rzeczy nie działa. Na telegramie widziałem, że ktoś już zrobił MoKee, ale wszystkie mają ten sam problem czyli np. niedziałający czytnik linii papilarnych na zablokowanym ekranie. Edit.ParanoidAndroid: https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fforum%2Exda-developers%2Ecom%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D3955406&share_tid=3955406&share_fid=3793&share_type=t Paranoid Android Pie Beta - Xiaomi Mi 9T / Redmi K20 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logan14k Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Czy na custom romach można korzystać ze wszystkich funkcji aparatu tak jak w fabrycznej aplikacji aparatu? Czasem korzystam z GCam z tego forum i w nim nie ma możliwości przełączania się między obiektywami... Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Jest jak piszesz - różnie z tym bywa. Aczkolwiek, z tego co wiem, to można się między tymi obiektywami przełączać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 to mam dobrą wiadomość. Pojawił sie właśnie na nasz telefon Rom Havoc OS, który uważam, że jest najlepiej konfigurowalnym romem jaki istniał. Używałem go jeszcze na starym dobrym MiMax 1. W zasadzie, niema sensu już instalować Lineage. Właśnie go zaczynam testować. To jest wersja oficjalna. Reszta na XDA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 HavoeOS to przerost formy nad treścią. LOS czy AEX, a nawet PE, są zdecydowanie lepsze.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 13 minut temu, Antyhaker napisał: HavoeOS to przerost formy nad treścią. LOS czy AEX, a nawet PE, są zdecydowanie lepsze. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Mnie w Lineage jednak brakowało wielu ustawień, do których przyzwyczaiłem się w Havoc. Każdy woli coś innego. Byle tylko nie MIUI 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 MlWitam,Mam problem z zainteresowaniem edXposed. Odblokowanie BL, instalacja TWRP i Magisk - poszło gładko i bez problemów. Instalacja edXposed wg instrukcji powoduje, że telefon wisi na logo android. Mam MIUI 10.3.7, android 9, paczki edXposed najnowsze. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 to mam dobrą wiadomość. Pojawił sie właśnie na nasz telefon Rom Havoc OS, który uważam, że jest najlepiej konfigurowalnym romem jaki istniał. Używałem go jeszcze na starym dobrym MiMax 1. W zasadzie, niema sensu już instalować Lineage. Właśnie go zaczynam testować. To jest wersja oficjalna. Reszta na XDA. Może coś więcej napisać na temat tego romu? Nigdy o nim nie słyszałem i nie wiem czym się wyróżnia? Chętnie bym się dowiedział także od innych opinii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted October 23, 2019 Author Share Posted October 23, 2019 Przypominam, że ten temat jest o dyskusji o customach. Przeniosłem wasze posty. Btw. miałem kiedyś HavocOS na Mi 6 i moim zdaniem nic specjalnego. Szybko powróciłem do MIUI, bo czystego Androida nie da się używać moim zdaniem... to już nie te czasy, kiedy customy lepiej chodziły niż stock. Jeśli miałbym korzystać aktualnie, to AOSPA (niestety nie aktualizują jak kiedyś) albo Resurrection Remix. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Dnia 21.10.2019 o 22:53, ZIOLOISO napisał: Może coś więcej napisać na temat tego romu? Nigdy o nim nie słyszałem i nie wiem czym się wyróżnia? Chętnie bym się dowiedział także od innych opinii. W skrócie Havoc posiada w cholerę możliwości konfiguracji, która na początek przeciętnego użytkownika może przerastać. Ale po dłuższym zapoznaniu docenia się to. Z rzeczy istotnych to przede wszystkim nie pierniczy tak jak miui zarządzania pamięcią, to co uruchomisz w havoc w tle będzie działać, aż sam tego nie wyłączysz. W czasach kiedy telefony mają po 6 Gb pamięci jak nasze to wynalazki z miui to jakieś kuriozum (i ta gimnastyka z kłódkami czy ustawieniami baterii). Oczywiście trzeba mieć świadomość, że trzymanie w pamięci aplikacji zwiększa zapotrzebowanie na energię. Coś za coś. Niemniej jednak wcale Havoc nie wypada gorzej pod tym względem od miui. Ostatnio miałem prawie 30 godzin pracy na jednym ładowaniu. Myślę, że warto spróbować. Na razie występują jeszcze przelotne problemy z deep sleep, które czasem nie chcą zadziałać ale dev pracuje nad tym. pomaga reset po pełnym ładowaniu. Ale to zostanie załatane. Mnie działało. W porównaniu z Lineage tutaj mamy więcej możliwości ustawień systemu. Czekam jeszcze na wersję Lineage 17, która może sporo zmienić ale na tę chwilę Havoc uważam jest świetny. Po najbliższej aktualizacji z deep sleep będzie miodzio. Niestety Resurection niema na nasze telefony z tego co wiem. Ale zdecydowanie jego bym preferował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Temat umarł? Ktoś używa jakiegoś Androida Q? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Miałem chwilę HavocOs, tylko nie zostałem bo mi backup siadł i nie przywrócił tak jak miał. Ogólnie to był jedeny custom z którym nie miałem problemy żeby ruszył. Narazie używam bety, ale bateria sypie na stand by bardzo szybko. Widocznie takie to jest. Sot wychodzi spoko. Nie rozumie tylko tego czuwania. Jeśli wyjdzie stabilny w miarę mitrage i twrp żeby można było z back up latać miedzy romami to potestuję jeszcze customy. Miałem też REvOS, ale tam nie wiadomo dlaczego np. janosik wylatuje... Działa wszystko na beta miui, ale denerwuje mnie ta bateria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 Ja osobiście wrzuciłem sobie PE na Androidzie 10 i jestem bardziej nie zadowolony. Co prawda to wciąż beta i ma swoje babole, ale jest naprawdę dobry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Ja aktualnie używam Mi-Globe, dziwie się, że wcześniejszej o tym nie wiedziałem, nawet bardzo fajnie to działa. Szkoda, że na potężne wsparcie customowe moga liczyć tylko OnePlusy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 No tak nie do końca - ten model wolno się rozkręca, ale na takim Whyred miałem wszystkiego od groma. Do końca tygodnia na davinci pojawi się oficjalny Evolution X, a niedługo po nim (może przed końcem tego, a może początkiem kolejnego roku) Pixel Experience W międzyczasie mają udostępnić oficjalne TWRP. Nie ma tragedii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 (edited) No romy są. Bardziej mi brakuje, np. modów co optymalizują tel, czy kernele. Z takiego Oneplus 7 pro wyciągają naprawdę sporo. Whyred to był telefon szkoda, że go rozbiłem... Edited November 26, 2019 by ZIOLOISO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Poczekaj jeszcze z pół roku to Ci mojego mogę odsprzedać Co do modów - pic na wodę, w większości przypadków placebo. Nigdy nie trafiłem na żaden mod, który faktycznie coś by zmieniał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 11 hours ago, Antyhaker said: Poczekaj jeszcze z pół roku to Ci mojego mogę odsprzedać Co do modów - pic na wodę, w większości przypadków placebo. Nigdy nie trafiłem na żaden mod, który faktycznie coś by zmieniał. Za pół rok ja będę polował na nowego OnePlusa , ceny nie szczególnie poleciały na niego to już nie chce 7. Nie będę się upierał, że dają "coś", bo nie miałem wcześniej tyle z nimi do czynienia, a ten model ich po prostu nie ma. Zweryfikuję napewno to kiedyś. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyrad Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 @Antyhaker czy możesz porównać czas pracy ma baterii na tym PE z miui? I czy w ogóle warto zainstalować go w miejsce miui? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 @Antyhaker czy możesz porównać czas pracy ma baterii na tym PE z miui? I czy w ogóle warto zainstalować go w miejsce miui? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Nie wrzucaj już PE, dzisiaj wyszedł Evolution X, lepiej na niego spojrzeć Co do baterii, w idle jest bez porównania lepiej. W trakcie korzystania, hmm, wydaje mi się, że też nieco lepiej. Ale najbardziej odczujesz to jak obudzisz się rano i stracisz około 2%, a nie 15 ;D Edit. Cofam wszystko. Ten Evolution to jakaś żenada. Wracam na MIUI.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted November 27, 2019 Author Share Posted November 27, 2019 9 godzin temu, Antyhaker napisał: Evolution to jakaś żenada Opiszesz dlaczego? W sensie np. ja też kompletnie nie korzystam z custom romów głównie przez problemy z deep sleep, bo nie potrafią tego naprawić i wątpię, że kiedykowiek to zrobią bo skończyła się era gdy customy były lepsze niż stock romy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 2 główne problemy - niedziałający GPS + czarny ekran śmierci po odblokowaniu urządzenia (chyba losowo, nie znalazłem reguły), na który pomagał tylko restart. Także ten, szkoda zachodu. Pixel Experience działał prawie idealnie, ale znów, podobno, mógł popsuć na amen aparat przedni 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 To była pierwsza wersja tego Romu, także nie warto odrazu instalować bo zawsze coś wyjdzie. Z czasem może być dobry. Jednak xiaomi.eu ma to do siebie, że jest stabilne, jakie ale mam do tego romu to już nie będę się powtarzał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 To nie kwestia ROMu samego w sobie, tylko źródła są niedopracowane Xiaomi zawaliło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
conrad_s Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 Używa ktoś Pixel experience? Chyba system jest mocno niedopracowany na ten model Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 A dlaczego tak uważasz? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
conrad_s Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 16 minut temu, martinii napisał: A dlaczego tak uważasz? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Jest sporo opinii w necie że na Pixelu źle działa przednia kamera, odblokowywanie odciskiem i coś tam jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 4 godziny temu, conrad_s napisał: Jest sporo opinii w necie że na Pixelu źle działa przednia kamera, odblokowywanie odciskiem i coś tam jeszcze. Bo na PE, żeby odblokować odciskiem palca (który działa średnio) musisz wybudzić telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
conrad_s Posted August 15, 2020 Share Posted August 15, 2020 czyli mówcie że można instalować? kiedyś miałem PE na innym telefonie i byłem zadowolony, miui coraz mniej mi sie podoba a po ostatniej aktualizacji bateria dramat, szukam jakiegoś innego systemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estavan Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 EvolutionX możesz i zabawy w custom kernele. Odcisk palca działa szybciej niż na miui, reszta to kwestia gustu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted October 15, 2020 Share Posted October 15, 2020 Mam prośbę do kogoś doświadczonego we fleszowaniu Custom Romów. Byłbym wdzięczny, gdyby taka osoba znalazła chwilę czasu i napisała krok po kroku jak wgrywa się Customy na ten telefon. W zeszłym roku próbowałem parę razy wgrać coś z XDA ale zawsze kończyło się na bootlopie i ponownym wgrywaniu MIUI. Te instrukcje wgrywania na XDA są najwyraźniej jakieś niekompletne. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts