marcintychy Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 Witam .Mam od roku zakupiony w X -KOM Redmi Note 5 i z telefonu byłem bardzo zadowolony ,aż do aktualizacja z przed miesiąca do androida 9( wersja MIUI 10.3.1.0 ) Telefon naładowany do 100% rozładowuje mi się w 6-7 godzin przy normalnym użytkowaniu , gdzie przed aktualizacją spokojnie telefon trzymał do 2 -dni . Wszystkie aplikacje działające w tle wyłączyłem .Telefon przywróciłem do ustawień fabrycznych i nic nie pomogło . Dodam ,że co jakiś czas otrzymuje powiadomienie o aktualizacji ale gdy chcę ją pobrać i zainstalować , to nagle okazuje się ,że jej nie ma .Wyszukując natomiast aktualizacje uzyskuje informacje ,że system jest aktualny -10.3.1.0 . Dziś ponownie przywróciłem system do ustawień fabrycznych i aktualizują mi się aplikacje z Google Play .Kolejno znów otrzymałem komunikat o aktualizacji systemu i ponownie nacisnąłem pobierz - ale aktualizacji nagle nie ma .Wymuszenie aktualizacji : ustawienia - o telefonie-aktualizacja systemu= MIUI 10.3.1.0 stabilne - brak dostępnych aktualizacji . W optymalizacji baterii i wykresu zużycia : Aplikacje - system android 11,6 % ,Android 3,1% , Usługi Google Play 1,6 % Sprzęt - ekran 18,3 % ,sygnał sieci 5,4% WIFI 1,4 % Czy może ktoś mi pomóc - doradzić ... Czy w/w opis wskazuje ,że bateria powoli pada ...Czy wina jest po stronie nowego androida którego posiadam od parunastu dni ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckd Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 Nowy android 9 jest do kitu jeśli chodzi o baterię, miui 10.3.1.0 jest najnowszym softem (global oficialny), trzeba chyba czekać na nową wersję. U mnie też po instalacji 9 pie bateria mocno leciała, po resecie jest lepiej ale do poziomu oreo 8 + miui 10.3.1.0 jeszcze brakuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 9 minut temu, luckd napisał: trzeba chyba czekać na nową wersję to wersja na Chiny,ale pewnie niedługo będzie i u nas, może coś poprawią Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintychy Posted July 26, 2019 Author Share Posted July 26, 2019 Dziś o godzinie 6: 30 rano telefon naładowałem do 100% ,gdzie przez 30 minut w ogóle z niego nie korzystałem - poziom baterii spadł do 92 %. Na poziomie 92 % wyłączyłem tryb samolotowy i po odczekaniu 30 minut poziom baterii wynosi 85% ,a więc bateria leci solidnie i nie wiem co jest tego powodem. Czy wymiana baterii się opłaca , gdzie taką kupić żeby nie naciąć się na jakiś bubel , czy też czekać nie wiadomo ile na jakąś aktualizacje która poprawi stan baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan13 Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Mój Redmi Note 5 po aktualizacji działa i trzyma baterie jak przed aktualizacją,albo sprawa losowa albo faktycznie problem z baterią Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckd Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Orientuje się ktoś co to za funkcja 'Inne' która prawie non stop drenuje mi baterie coś ciągle ściągając? Jest systemowa i nie da się jej zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Te inne to po prostu procesy systemowe np sprawdzanie licencji zainstalowanych apek, procesy zarządzające działaniem telefonu, jak nie masz roota i oczyszczonego systemu, to pod te inne podchodzą też systemowe apki spywaroweW wielkim skrócie/uproszczeniu inne to procesy nie związane z apkami które widzisz w ikonach.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckd Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Roota nie mam, jak włącze wifi to prawie cały czas jest pobieranie bez wysyłania 0,3 KB/s nic nie robiąc. Jest też mnóstwo cyklicznych wakelocków. Po wyłączeniu wifi praktycznie 0 wybudzeń, bateria trzyma ok. Wszystko zaczęło się po instalacji androida 9, robiłem reset z poziomu menu, była też aktualizacja miui ale nic to nie dało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts