szwiru Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Cześć, zaobserwowałem, że pewnego dnia zdjęcia z głównego aparatu są nie ostre i mają poświatę - coś jak robienie zdjęć z brudną soczewką. Soczewka czysta, widocznych uszkodzeń brak, jaka może być przyczyna? Hardware czy firmware?Poniżej przesyłam porównanie aparatu przedniego gdzie problem nie występuje i tylnego gdzie problem już jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Używasz AI? Które miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwiru Posted July 20, 2019 Author Share Posted July 20, 2019 Używałem ale nie robiło to takiej różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 W nowych betach nie pomogę. Ogólnie na błąd softu nie harda. Wygląda to jak artefakt jakie mam z AI (dopóki się nie nauczy danych warunków) przy szybkich, gwałtownych ruchach... Tak jakby nakładał jak w g-camie kilka klatek na siebie naraz bez korekcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwiru Posted August 1, 2019 Author Share Posted August 1, 2019 Aktualizacja, po dwóch kolejnych aktualizacjach dalej to samo. Próbowałem na innych aplikacjach aparatu i wszędzie efekt ten sam. W sumie jeśli tylko ja to zauważyłem aktualizując na bieżąco, może być to problem hardwareowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 Ja Ci nie pomogę... Napisałem jak było u mnie... Po opanowaniu sytuacji z AI nie mam się do czego przyczepić. Ostatnio w nocy, na Rammsteinie robiłem - bez zastrzeżeń. Teraz w górach ze Szkodniczkami - podobnie. Sprawdź jeszcze gcama, tylko BL musisz mieć odblokowany... Jak będziesz tak miał dalej, to może się któreś "szkiełko" delikatnie przesunęło i nic nie zrobisz bez ingerencji kogoś ogarniętego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts