Jump to content

Wyraźne pogorszenie jakości zdjęć aparatem głównym

szwiru

Recommended Posts

Cześć, zaobserwowałem, że pewnego dnia zdjęcia z głównego aparatu są nie ostre i mają poświatę - coś jak robienie zdjęć z brudną soczewką. Soczewka czysta, widocznych uszkodzeń brak, jaka może być przyczyna? Hardware czy firmware?Poniżej przesyłam porównanie aparatu przedniego gdzie problem nie występuje i tylnego gdzie problem już jest. 

6cde6208e6b2c9c7f221f15060825e6e_orig.jp

780613efe572d5ecaa14629f2a1c11a1_orig.jp

W nowych betach nie pomogę. Ogólnie na błąd softu nie harda. 

Wygląda to jak artefakt jakie mam z AI (dopóki się nie nauczy danych warunków) przy szybkich, gwałtownych ruchach... Tak jakby nakładał jak w g-camie kilka klatek na siebie naraz bez korekcji. 

• 2 weeks later...

Aktualizacja, po dwóch kolejnych aktualizacjach dalej to samo. Próbowałem na innych aplikacjach aparatu i wszędzie efekt ten sam. W sumie jeśli tylko ja to zauważyłem aktualizując na bieżąco, może być to problem hardwareowy. 

Ja Ci nie pomogę... 

Napisałem jak było u mnie... Po opanowaniu sytuacji z AI nie mam się do czego przyczepić. Ostatnio w nocy, na Rammsteinie robiłem - bez zastrzeżeń. Teraz w górach ze Szkodniczkami - podobnie. 

Sprawdź jeszcze gcama, tylko BL musisz mieć odblokowany... Jak będziesz tak miał dalej, to może się któreś "szkiełko" delikatnie przesunęło i nic nie zrobisz bez ingerencji kogoś ogarniętego.