mateomiszcz Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Witam, Jakiś czas temu telefon mi wypadł przy wysiadaniu z auta, wiadomo pajęczynka w prawym dolnym rogu ekranu. Wcześniej już troszkę wariował mi dotyk, ale nie było to częste i uciążliwe. Telefon tak jak mówiłem wypadł, dalej w sumie działo się z nim tyle co wcześniej, czyli sporadyczne problemy z dotykiem. Wczoraj grałem sobie wieczorem w jakiegoś FPS'a i za mocno wcisnąłem w miejscu pęknięcia, czyli prawym dolnym rogu telefonu i nagle telefon padł całkowicie, tj. czarny ekran i brak jakiejkolwiek reakcji telefonu. Znaczy jeśli go wcisnę jeszcze raz w tym miejscu, to telefon tak jakby się wyłącza ponownie i potem jak próbuję go uruchomić to na chwile ekran się podświetla, ale już bez loga MIU. I teraz tak, brak diody podczas ładowania, brak jakiejkolwiek reakcji na dotyk, ale budziki, czy też dźwięki z messengera mi normalnie dzwonią i mogę je wyłączyć tylko poprzez wciśnięcie przycisku zasilania czy też blokady.. Teraz pytanie do Was, jaką diagnozę można postawić? Ponieważ ja obstawiłem w ciemno, że to wyświetlacz LCD i zakupiłem wyświetlacz z ramką i digitizer'em oraz pakiet narzędzi do wymiany i będę chciał to sam naprawić, bo nie jest to ponad moje możliwości techniczne, a w serwisie powiedzieli mi 300 PLN, gdzie za sam wyświetlacz z narzędziami zapłaciłem 100 PLN. Możecie mnie utwierdzić w przekonaniu albo wyprowadzić z błędu, że to jest wyświetlacz LCD? Bo pewnie przyjdzie dopiero w poniedziałek, a wolałbym już wiedzieć na co plus minus się przygotować. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deviant Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 witam, udało ci się samemu to zrobić? Podasz namiary gdzie kupiłeś taki zestaw wraz z wyświetlaczem? MAm to samo w swoim Note 4 Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts