DarekJasinski Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 Dziwna akcja. Kupiłem opaskę jakiś tydzień temu, pomimo intensywnych testów, do dziś dobiło do 15%. I nagle stało się coś dziwnego. Z 15% w ciągu dnia całość spadła do 2%. Podłączyłem pod ładowanie, dobiłem do 100%, za godzinę używania znów 95%. To szybkie rozładowywanie powiązałem z instalacją i sparowaniem z aplikacją notify, którą zainstalowałem wczoraj. Usunąłem notify, bo bawiłem się ustawieniami, ale stwierdziłem że jestem prosty użytkownik, potrzebuję podstawowych podstaw. Mimo wszystko usunięcie, sprawowanie z mi fit nic nie pomaga. Godzina po północy, nie mam żadnego treningu, wyłączone powiadomienia, wyłączony ekran, a teraz już cholera 94% Co jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swr Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 Próbowałeś takiego prostego rozwiązania jak przywrócenie do ustawień fabrycznych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarekJasinski Posted July 14, 2019 Author Share Posted July 14, 2019 Przed chwilą, swr napisał: Próbowałeś takiego prostego rozwiązania jak przywrócenie do ustawień fabrycznych? Przed chwilą skorzystałem z funkcji reboot. Zobaczymy co z tego wyniknie. Na zagranicznych forach znalazłem podobny problem i też winą wydaje się inna aplikacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 Miałem podobnie. Wszystko z baterią było ok. dopóki nie zainstalowałem aplikacji Notify Fitness. Zacząłem w niej ustawiać tarcze nowe i bateria w godzinę zjeżdżała o 10%. Miałem wtedy zainstalowaną jeszcze aplikację Mi Band Tools. Po odinstalowaniu aplikacji i ponownym zainstalowaniu Notify Fitness teraz wszystko wróciło do normy. Musiał być jakiś konflikt między aplikacjami. Używam teraz Notify Fitness tylko do zmiany tarcz, a resztę powiadomień i inne funkcje mam poustawiane w Mi Fit i wszystko hula.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarekJasinski Posted July 15, 2019 Author Share Posted July 15, 2019 Po usunięciu notify i reboot w opasce, chyba wszystko wróciło do normy. Od wczorajszego 94%, dzisiaj zjechał tylko jeden procent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 Dziwne. Po 11 dniach miałem jeszcze jakoś 51%(miFit+n&f). Dziś coś się porobiło i spadło do 23, i mam wrażenie że nadal spada dość gwałtownie. Nie zmieniłem żadnych ustawień, jakoś wyjątkowo dużo powiadomień/używania nie było, żadnej aktualizacji, nic. A baterii nie ma.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Wczoraj opaska od 50% bardzo szybko się rozładowała. Przywróciłem ją do ustawień fabrycznych. Usunąłem Notify Fitness i ponownie ją sparowałem z Mi Fit. Po ok. 6 godzinach poziom baterii od 100% spadł do 85%. Wieczorem podładowałem ją jeszcze raz do 100% i przez noc do teraz, czyli ok 14 godzin mam wciąż 100%. Nie wiem o co biega z tą baterią w opasce, ale coś musi być skopane w firmware, albo w aplikacji Mi Fit, że mam cały czas takie same ustawienia opaski,a bateria tak fiksuje. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Mi teraz też zleciało 30% od razu praktycznie... Moje drugie ładowanie od czasu otrzymania opaski (jakieś 2 tygodnie). Edit. Jest aktualnie 20%, więc zleciało 80% praktycznie przez jeden dzień... Edit. Po nocy opaska całkowicie rozładowana... Można by powiedzieć, że podziałała tylko 24h. W porównaniu do wcześniejszych dwóch tygodni bez ładowania (i takiego samego użytkowania) to widać, że coś jest nie tak. Zauważyłem też, że opaska cały czas mierzy tętno, nawet jak jest zdjęta. Spoiler Wydaje mi się, że to jest jedna z głównych przyczyn (w ustawieniach mam tylko asystenta snu). Mi Band 3 gdy opaska była zdjęta nie mierzył niepotrzebnie tętna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mediana Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 U mnie jest pomiar tętna przez cały dzień co minutę, a w nocy non stop mierzy tętno i mam ubytek baterii max 10 % na dobę co jest bdb wynikiem, a u Ciebie dużo za dużo spada. M... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 U mnie lipa straszna. Wczoraj po sześciu dniach od ostatniego ładowania było 56 procent baterii, a przez noc spadło napięcie do ok 20 procent. Wyłączyłem w pracy Bluetooth, żeby nie rozładowały powiadomienia opaski i mimo to ok. 14.00 bateria całkiem się wyczerpała. Albo mam wadliwy egzemplarz, albo coś wybudza ciągle opaskę, ale to dziwne, że dopiero od ok.50% tak się dzieje.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Właśnie, coś około 50% i bateria znika. Albo wariują wskazania albo coś jest nie teges. Ja też miałem to samo (po 1. ładowaniu). Teraz jestem po 2 i czekam, z lekkimi obawami, aż do 50 dojdzie i czy będzie to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Daj znać, czy bu Ciebie wszystko wróciło do normy, czy nie. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Full Mocny Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 Ja miałem po pierwszym ładowaniu taką sytuację, że w ciągu niecałej doby bateria spadła mi o 35%, z 86% do 51%. Nie wiem czy miało to związek, ale stało się tak po wrzuceniu przez NF niestandardowej tarczy. Wróciłem do standardowej, i rozładowywała się już raczej normalnie. Po drugim ładowaniu jest już za***iście. Tarcza niestandardowa, ale wrzucona przez inną aplikację. Wrzucam screeny zrobione przed chwilą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 A w jakiej aplikacji można podglądać statystyki baterii? Bo ja używam mi fit i mi band tools i tam nie potrafię znaleźć takich rzeczy :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Full Mocny Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 17 minut temu, Sonic napisał: A w jakiej aplikacji można podglądać statystyki baterii? Bo ja używam mi fit i mi band tools i tam nie potrafię znaleźć takich rzeczy :/ Notify & Fitness for Mi Band. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doman18 Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 Miałem taką samą sytuację. Przedwczoraj przed spaniem zacząłem bawić się tarczami. Zainstalowałem kilka przez F&N (głównie chodziło mi o jedną, ale była w kilku językach), miałem 34%. Rano, gdy się obudziłem to się mocno zdziwiłem bo było tylko 13%. Przeinstalowałem obie appki i restartowałem banda (nie zerowałem go) i później do końca dnia miałem te 13%. Ale nadal mam tą tarczę którą wtedy wieczorem ustawiłem. Jakby ktoś pytał to chodziło o tą tarczę:https://amazfitwatchfaces.com/mi-band-4/view/377 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 Nie wiem jakim sposobem tego dokonałem, ale po przeinstalowanie systemu w telefonie i wyczyszczeniu całej pamięci, oraz wgraniu na nowo systemu ponownie sparowałem opaskę z telefonem i stał się "cud". Bateria bardzo dobrze trzyma napięcie. Teraz schodzi mi góra 4 do 6 % na dobę. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 Ogólnie mi też opaska się uspokoiła i normalnie bateria trzyma. Możliwe, że po prostu aktualizacja firmware naprawiła problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 Musiało być coś skopane w firmware opaski lub aplikacji Mi Fit. Miałem zresztą podobnie z Mi Band 3. Widocznie lepiej się nie napalać po premierze i kupować opaskę od razu, tylko zaczekać cierpliwie. Fajnie też, że udostępnili nasz język wszystkim użytkownikom Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Mam nadzieje, że temat nie łamie regulaminu forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Mi już jakoś z 10 dni chyba i mam z 30% nie wiem nawet dokładnie bo nie ladowalem po sparowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Pokazywanie "w połowie" mija się z celem. Może być tak jak u mnie że trzyma, a ostatnie 20-30 zleci w 2 dni. Albo szybko spadnie do 80(np) i potem trzyma długo. Ja mam 4 ładowania za sobą pełne, i za każdym razem procenty inaczej ubywaja. Opaska wytrzymała 19, 14, 24, 18 dni. W tym czasie używana tak samo, z tą sama tarcza i raczej zdecydowanie w podobny sposób. W jednym z tematów napisałem "Poprzednie ładowanie po 5 dniach miałem 98, obecnie po 5 mam 87.". Może to moja tak wariuje ze wskazaniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Moja trzyma około 10dni....z tym, że podświetlenie mam na maksa ... Nie wiem czy to ma aż takie znaczenie i już zastanawiałem się jak inni robią że im bateria trzyma 2x tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Baterie mam też na max. podświetlenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Moja chyba popsuta. Minęło 15 od ładowania a pokazuje że zostało... 51%Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Kilka dni, zależy jak się używa, ale raczej nie dłużej, niż tydzień. Podświetlenie na max i średnio raz dziennie jakiś "trening", najczęściej pływanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 7 godzin temu, Usiek1991 napisał: Baterie mam też na max. podświetlenie. To masz wyłączone jakieś funkcje że tak długo Ci bateria trzyma ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Powiadomienia tj. dzwonienie/sms/aplikacje, sen. Zero ćwiczeń i innych aktywności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu2306 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 To ja się też pochwalę.U mnie 24 dni i jeszcze 41% Wysłane z mojego Mi MIX 2S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 (edited) Wszystko zależy od ustawień. U mnie po 12 dniach zostało jeszcze 15%. Podświetlenie na maks w dzień, w nocy automatycznie zmienia się na minimum. Odczyt tętna co 30 minut plus automatyczne wykrywanie aktywności. Do tego własne profile wibracji dla połączeń, smsów i budzika, które wcale nie są oszczędne. Wibracje dla reszty powiadomień mam ustawione na dość krótkie. Zatem jakby wyłączyć automatyczne wykrywanie aktywności, ustawić wszędzie domyślny profil wibracji lub zmienić je na bardzo krótkie, wydłużyć okres odczytu tętna i zmniejszyć podświetlenie to myślę że do 20 dni da radę dociągnąć, albo i dłużej A no i ze sterowania muzyką często korzystam. Edited August 30, 2019 by LeBomB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Tyle• Tapatalk 6.5.6 B&W• OnePlus 6T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adambivbi Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Witam zakupiłem w piątek mi banda 4 lecz się rozczarowałem ponieważ bateria trzyma niecała dobę przy 2 ładowaniach. Używam aplikacji N&F pro oraz mi fit próbowałem przywracać ustawienia fabryczne oraz reinstalować aplikacje nic nie działa. Używam też mi banda 3 i on działa bez żadnego problemu na jednym ładowaniu tydzień. Jutro spróbuję użyć cały dzień na samej aplikacji mi fit jednakże mam tam problem ponieważ jak dostaje kilka powiadomień na raz pokazuje się na opasce tylko to pierwsze. Czy jest sens jakos próbować bawić się oprogramowaniem czy po prostu zwrócić opaskę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Zwroc. To jest zdecydowanie za mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madman78 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 u mnie wygląda to tak, testuje ile pociągnie bez mierzenia tętna Link to comment Share on other sites More sharing options...
kate_1234 Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Czy nadal macie problem z baterią? Mam opaskę od 3 dni, w tym czasie była ładowana już 4 razy! Do tego za każdym razem ładuje się do 99% procent. Próbowałam wrócić do ustawień fabrycznych, resetowałam ją, reinstalowałam aplikację i nadal nic. Bateria szaleje. Jakiś pomysł, co jeszcze mogę zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts