rorock 0 Report post Posted July 11 Prośba o pomoc! Hulajnoga stalą na deszczu i teraz po włączeniu PIKA I ŚWIECI LAMPKA TYLNA (1 długi i 4 krótkie dzwieki) Bedę wdzięczny za pomoc! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted July 11 Prośba o pomoc! Hulajnoga stalą na deszczu i teraz po włączeniu PIKA I ŚWIECI LAMPKA TYLNA (1 długi i 4 krótkie dzwieki) Bedę wdzięczny za pomoc!Uszkodzona dźwignia gazu.Albo jest w niej jeszcze woda i powoduje zwarcie albo od wody skorodowała.Spróbuj osuszyć, jak nie pomoże zostaje rozebrać.No a w ostateczności wymienić, nie jest to trudna sztuczka... trzeba się tylko chwile pobawić z przełożeniem kabelka w rurce.Polecam drewniany patyczek do szaszłyków.No chyba, że gumowa rączka napiera na manetkę. Share this post Link to post Share on other sites
rorock 0 Report post Posted July 12 Bedę próbował, wielkie dzięki za pomoc. Ps. Gdzie mozna kupic nowa manetke/dzwignie gazu? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted July 12 Bedę próbował, wielkie dzięki za pomoc. Ps. Gdzie mozna kupic nowa manetke/dzwignie gazu?Jak Ci się spieszy... Allegro od 100 do 130 pln.A jak nie to Aliexpress, tylko patrz na komentarze.No i oczywiście dopytaj/sprawdź czy to oryginał czy zamiennik Share this post Link to post Share on other sites
rorock 0 Report post Posted July 16 Czesc, zdjalem manetke, ale niestety wyrwalem wtyczke i teraz nie moge dostac sie do pulpitu. Odkrecilem srubke od dolu pod lampką i wszystko sztywno-nie chce nic uszkodzic. Bede wdzieczny za pomoc (moze link do filmiku lub manual). dzieki z gory i pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted July 16 Lampkę zostaw w spokoju.Plastik z przyciskiem trzeba podważyć delikatnie, jest przyklejony niezbyt mocnym klejemZobaczysz układ BLE i trzy śrubki do odkręcenia.BLE delikatnie podważyć czymś nie metalowym... użyłem drewnianej wykałaczki.Na wyjęty układ ble naklej taśmę z obu stron, co by nie zrobić zwarcia przez przypadek.W środku kierownicy jest gumowy korek z przewodami.Przetnij plastikowy zacisk (szybko złączkę) szczypcami ew. obcinaczką do paznokci.Masz złącza od hamulca i manetki gazu.Niektórzy zdejmują linkę hamulca, odkręcając 4 śrubki (te co dokręca się na początku) i odłączają przewód prowadzący do ble (szary przewód).No i można zabrać kierownice do stołu Bądź uważny i nie używaj za dużo siły.Co do filmiku to znalazłem taki... wymiana klamki, tylko jak napisałem wcześniej przewody można przeciągnąć bez demontażu lampki i rurki kierownicy. Share this post Link to post Share on other sites
rorock 0 Report post Posted July 24 Dziekuje za odpowiedz Mam jeszcze pytanie, czy Ty/pan zajmujesz sie naprawami? Moze moglbym wyslac ta hulajnoge do Ciebie na serwis? Moj nr to 601-435-396 Pozdrawiam i jescze raz dzieki za pomoc! Krzysztof Waluszewski Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted July 24 Nie zajmuje się... brak miejsca i czasu. Share this post Link to post Share on other sites