Jump to content

TWRP dla Mi 9T/Redmi K20

Recommended Posts

3 godziny temu, dzidexx napisał:

Jaka zawartość skoro sformatowałeś?

Bez formatu powinien poprosić o hasło - zarówno w TWRP jak i po uruchomieniu.

Właśnie nie wiem o co chodzi. Nawet na powrót zrobiłem MiFlas z zablokowaniem BL. Po odblokowaniu zainstalowałem TWRP. Co ciekawe już wówczas do TWRP wchodziłem bez hasła. A po instalacji MIUI Polska i konfiguracji, TWRP nie woła o hasło. Nie wiem, czy to nie jakiś błąd TWRP.

potwierdzam działa w końcu szyfryzacja właśnie sprawdziłem i wszystko wkoncu działa w

2 godziny temu, mrosi napisał:

Właśnie nie wiem o co chodzi. Nawet na powrót zrobiłem MiFlas z zablokowaniem BL. Po odblokowaniu zainstalowałem TWRP. Co ciekawe już wówczas do TWRP wchodziłem bez hasła. A po instalacji MIUI Polska i konfiguracji, TWRP nie woła o hasło. Nie wiem, czy to nie jakiś błąd TWRP.

miałem to samo jest nowe twrp które to naprawia 

• Like 1

Panowie, mam wgrane najnowsze TWRP, Android10 i MIUI11. Chciałem zaktualizować Androida więc ściągnąłem najnowszą wersję. Widać ją ładnie w pamięci wewnetrznej przez wbudowanego managera. Po kliknięciu zainstaluj telefon przechodzi do TWRP i dalej nic się nie dzieje. Klikam install i w plikach nie widać ściągniętego oprogramowania. Lista plików też jakoś mi się nie zgadza z tym co było widać w managerze systemowym. Wygląda to tak jak bym nie widział pamięci wewnętrznej tylko coś innego. Za nic nie mogę nic zrobić. Coś przestawiłem w TWRP? Pomóżcie laikowi.

Dobra, poradziłem sobie wgrywając jeszcze raz TWRP. Teraz wszystko jest ok.

Edited by wujot10

Witam. Mój problem polega na tym iż będąc w TWRP nie jestem w stanie przesłać do pamięci telefonu zipa z softem eu. Bootloader odblokowany i wgrane TWRP.  Po wysłaniu do telefonu pliku  z softem po chwili przerywa kopiowanie. Nie pomaga ponowna instalacja TWRP. A i jeszcze jedno , telefon nie uruchamia się z globala a nie czyściłem danych. Czyli zrobiłem odlokowanie bootloadera i wgranie TWRP.

Ok problem rozwiązany po wyczyszczeniu zaszyfrowanej partycji. 

Edited by vel_diablo

• 3 weeks later...

Zaktualizowałem temat o oficjalne TWRP. Usunąłem wszystkie nieoficjalne, by nie robić niepotrzebnego zamieszania. Oficjalne na pewno działa na Androidzie 9.0, a według readme tu: https://github.com/mauronofrio/android_device_xiaomi_davinci wspiera też Android 10.

Jeśli ktoś chciałby, to jest nieoficjalne dostępne tutaj: https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/recovery-unofficial-twrp-xiaomi-redmi-t3960726 od tej samej osoby, ale budowane na bieżąco na ostatnich źródłach. Tam będą nowsze wersje, no ale myślę, że do podstawowych czynności lepiej trzymać sie stabilnego oficjalnego. ;) 

Oprócz tego tutaj jest nieoficjalne Orange Fox Recovery R10.0 jeśli ktoś by chciał: https://t.me/RedmiK20GlobalOfficial/132085

• 1 month later...
  • 3 months later...

Cześć,

po wgraniu TWRP i wpisaniu komendy "fastboot boot twrp.img" telefon przechodzi w stan czarnego ekranu.

Przy kombinacji + i power otwiera się mi-recovery 3.0.

Ktoś może miał taki problem?

twrp.jpg

• 3 weeks later...
Dnia 9.05.2020 o 22:09, typy napisał:

po wgraniu TWRP i wpisaniu komendy "fastboot boot twrp.img" telefon przechodzi w stan czarnego ekranu.

Przy kombinacji + i power otwiera się mi-recovery 3.0.

Ktoś może miał taki problem?

Mam dokładnie to samo. Jakieś pomysły? Jeżeli wykonam poniższą komendę to startuje TWRP, ale po fastboot boot nazwa_pliku.img czarny erkan

Startuje TWRP:

fastboot oem reboot-recovery

Czarny erkan:

fastboot boot nazwa_pliku.img

Edited by mrosi
Edytujemy cytowaną zawartość...

• 5 months later...
  • 6 months later...