mrosi Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 3 godziny temu, dzidexx napisał: Jaka zawartość skoro sformatowałeś? Bez formatu powinien poprosić o hasło - zarówno w TWRP jak i po uruchomieniu. Właśnie nie wiem o co chodzi. Nawet na powrót zrobiłem MiFlas z zablokowaniem BL. Po odblokowaniu zainstalowałem TWRP. Co ciekawe już wówczas do TWRP wchodziłem bez hasła. A po instalacji MIUI Polska i konfiguracji, TWRP nie woła o hasło. Nie wiem, czy to nie jakiś błąd TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 22 minuty temu, dzidexx napisał: Zgadza się. Pewnie poprawią. No tak, tylko on skutkuje tym, że nie można np. zainstalować Magiska z .zip... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 (edited) Wczoraj pojawiło się nowe TWRP rozwiązujące ten problem (deszyfrowania danych). Spróbujcie. https://www.androidfilehost.com/?fid=4349826312261624996 Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Edited November 10, 2019 by Orjon 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 potwierdzam działa w końcu szyfryzacja właśnie sprawdziłem i wszystko wkoncu działa w 2 godziny temu, mrosi napisał: Właśnie nie wiem o co chodzi. Nawet na powrót zrobiłem MiFlas z zablokowaniem BL. Po odblokowaniu zainstalowałem TWRP. Co ciekawe już wówczas do TWRP wchodziłem bez hasła. A po instalacji MIUI Polska i konfiguracji, TWRP nie woła o hasło. Nie wiem, czy to nie jakiś błąd TWRP. miałem to samo jest nowe twrp które to naprawia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveyron Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 jak mam wgrać teraz nowe twrp?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 37 minut temu, aveyron napisał: jak mam wgrać teraz nowe twrp?? Tak samo jak poprzednie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 1 godzinę temu, aveyron napisał: jak mam wgrać teraz nowe twrp?? Najszybciej w twrp i rozpakowany .img. "install image"" i wybierasz partycję recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveyron Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 7 godzin temu, FromWP napisał: Najszybciej w twrp i rozpakowany .img. "install image"" i wybierasz partycję recovery. no tak zawsze robiłem ale teraz miałem zaszyfrowane pliki .... spoko - poradziłem sobie przez fastboot adb Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujot10 Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 (edited) Panowie, mam wgrane najnowsze TWRP, Android10 i MIUI11. Chciałem zaktualizować Androida więc ściągnąłem najnowszą wersję. Widać ją ładnie w pamięci wewnetrznej przez wbudowanego managera. Po kliknięciu zainstaluj telefon przechodzi do TWRP i dalej nic się nie dzieje. Klikam install i w plikach nie widać ściągniętego oprogramowania. Lista plików też jakoś mi się nie zgadza z tym co było widać w managerze systemowym. Wygląda to tak jak bym nie widział pamięci wewnętrznej tylko coś innego. Za nic nie mogę nic zrobić. Coś przestawiłem w TWRP? Pomóżcie laikowi. Dobra, poradziłem sobie wgrywając jeszcze raz TWRP. Teraz wszystko jest ok. Edited November 16, 2019 by wujot10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszop Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Dnia 10.11.2019 o 11:31, Orjon napisał: Wczoraj pojawiło się nowe TWRP rozwiązujące ten problem (deszyfrowania danych). Spróbujcie. https://www.androidfilehost.com/?fid=4349826312261624996 Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Da się tak zaktualizować przez Magisk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 16 minut temu, lukaszop napisał: Da się tak zaktualizować przez Magisk? Przez Magiska zainstalujesz jedynie moduły Magiska. Recovery możesz ewentualnie zainstalować za pomocą apki Flashify. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszQ Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Przez Magiska zainstalujesz jedynie moduły Magiska. Recovery możesz ewentualnie zainstalować za pomocą apki Flashify.Tak to ma wyglądać? Wipe zaznaczyć? Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Rozpakuj tego zipa i wgraj sam IMG. Wipe nie rób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vel_diablo Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 (edited) Witam. Mój problem polega na tym iż będąc w TWRP nie jestem w stanie przesłać do pamięci telefonu zipa z softem eu. Bootloader odblokowany i wgrane TWRP. Po wysłaniu do telefonu pliku z softem po chwili przerywa kopiowanie. Nie pomaga ponowna instalacja TWRP. A i jeszcze jedno , telefon nie uruchamia się z globala a nie czyściłem danych. Czyli zrobiłem odlokowanie bootloadera i wgranie TWRP. Ok problem rozwiązany po wyczyszczeniu zaszyfrowanej partycji. Edited November 19, 2019 by vel_diablo Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 (edited) właśnie wyszło oficjalne twrp od mauronofrio link do wątku XDA : https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/recovery-unofficial-twrp-xiaomi-redmi-t3960726 używam od jakiegoś czasu i bez problemów z odszyfrowaniem ,polecam Edited December 7, 2019 by jjarik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Nie tak właśnie, z tydzień temu https://twrp.me/xiaomi/xiaomimi9t.html 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted December 8, 2019 Author Share Posted December 8, 2019 Zaktualizowałem temat o oficjalne TWRP. Usunąłem wszystkie nieoficjalne, by nie robić niepotrzebnego zamieszania. Oficjalne na pewno działa na Androidzie 9.0, a według readme tu: https://github.com/mauronofrio/android_device_xiaomi_davinci wspiera też Android 10. Jeśli ktoś chciałby, to jest nieoficjalne dostępne tutaj: https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/recovery-unofficial-twrp-xiaomi-redmi-t3960726 od tej samej osoby, ale budowane na bieżąco na ostatnich źródłach. Tam będą nowsze wersje, no ale myślę, że do podstawowych czynności lepiej trzymać sie stabilnego oficjalnego. Oprócz tego tutaj jest nieoficjalne Orange Fox Recovery R10.0 jeśli ktoś by chciał: https://t.me/RedmiK20GlobalOfficial/132085 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Tak, oficjalne TWRP działa na obu Androidach bez problemu.Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted January 25, 2020 Share Posted January 25, 2020 Muszę mieć odblokowany bootlader do tego?Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 25, 2020 Share Posted January 25, 2020 4 godziny temu, grizzly napisał: Muszę mieć odblokowany bootlader do tego? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka No raczej Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted January 25, 2020 Share Posted January 25, 2020 No raczej No to tydzień czekania :/Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
typy Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Cześć, po wgraniu TWRP i wpisaniu komendy "fastboot boot twrp.img" telefon przechodzi w stan czarnego ekranu. Przy kombinacji + i power otwiera się mi-recovery 3.0. Ktoś może miał taki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mAsHER Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 (edited) Dnia 9.05.2020 o 22:09, typy napisał: po wgraniu TWRP i wpisaniu komendy "fastboot boot twrp.img" telefon przechodzi w stan czarnego ekranu. Przy kombinacji + i power otwiera się mi-recovery 3.0. Ktoś może miał taki problem? Mam dokładnie to samo. Jakieś pomysły? Jeżeli wykonam poniższą komendę to startuje TWRP, ale po fastboot boot nazwa_pliku.img czarny erkan Startuje TWRP: fastboot oem reboot-recovery Czarny erkan: fastboot boot nazwa_pliku.img Edited May 25, 2020 by mrosi Edytujemy cytowaną zawartość... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirooze12 Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 Po wpisaniu komunikatu : ./fastboot flash recovery twrp,img wyskakuje error no such file or directory. Dodam że bez problemu telefon wszedł w fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marciss Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Nie znalazło pliku, spróbuj lepiej w CMD a nie w PowerShellu i z uprawnieniami admina przejść do folderu z TWRP komendą cd, a właściwa komenda do instalacji TWRP to: fastboot flash recovery twrp.img 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 @mAsHER @typy Mam ten sam problem.. cały czas włazi mi do mi recovery.. Jaki jest w końcu prawidłowy ciąg komend żeby wgrać twrp? Mam obecnie global miui 12 i androida 10. BL mam odblokowany.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 fastboot flash recovery twojanazwarecovery.img fastboot reboot Trzymasz od razu vol+, powinno wejść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts