marcin85tbg Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 Witam, Używam od wielu lat tej aplikacji i nigdy nie było problemów. Zakupiłem Mi 9T i niestety nie działają powiadomienia dźwiękowe jak również wibracja. Pobrałem testowo inne programy pocztowe i problemów z powiadomieniami nie stwierdziłem. Czy potrafi ktoś rozwiązać ten problem? Dodam, że wszystkie ustawienia powiadomień aplikacji są prawidłowe, oszczędzanie baterii dla apk wyłączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adriano_pl Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 W gmailu natomiast nie da się ustawić powiadomień dźwiękowych dla etykiet... chyba MIUI coś blokuje. Na forach miui piszą, że działają powiadomienia z K-9 Mail, aczkolwiek sam nie testowałem. A czy jakiś użytkownik romu xiaomi eu mógłby sprawdzić, czy w aqua mail i w gmailu działają powiadomienia dźwiękowe (w tym drugim - dla etykiet)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaco Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 Część wszystkim. Od 3 lat jestem fanem Xiaomi, a ostatnio zakupiłem Mi 9T. Borykam się z problemem braku powiadomień z aplikacji np. Twitter. Pomimo braku ograniczeń dla oszczędzanie energii i pracy w tle, włączonej opcji autostart zdarza się, że aplikacja (Twitter) przesyła powiadomienie, dopiero, gdy odblokuję telefon. Zauważyłem, że w opcji "Bateria i wydajność" w sekcji oszczędzanie baterii jest opcja "Wybierz aplikacje/oszczędzanie energii w tle". Po jej wybraniu widoczne są aplikacje aktywne i uśpione. Sęk w tym, że jak coś robię na Twitterze, to aplikacja jest w sekcji "aktywne", by po chwili braku pracy przeszła do sekcji "uśpione". W żaden sposób nie mogę nad tym zapanować, żeby aplikacja zawsze była aktywna, a jedyną opcją w tej sekcji jest możliwość wyboru trybu pracy w tle. Dodam, że mam global 10.3.6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Jeszcze kłódka (chyba że to zrobiłeś). Jak tak, to czekać, czekać aż poprawią soft, niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaco Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 15 minut temu, galakty napisał: Jeszcze kłódka (chyba że to zrobiłeś). Jak tak, to czekać, czekać aż poprawią soft, niestety. To była pierwsza rzecz, którą zrobiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 To nic więcej nie zrobisz. Wina może być w MIUI, albo w apce, albo w obydwu. Może z czasem się naprawi. Ja na Mi 8 nie mam problemu z wybudzaniem aplikacji, a nawet nie bawię się w żadne oszczędzania, autostarty i tym podobne, zero. Apki działają w tle i wybudzają powiadomienia gdy coś przyjdzie. Wyjątkiem jest Mi Fit (Bluetooth), więc może to kwestia wczesnego softu Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaco Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 W starym tel. mam MIUI 7.4 i tam wszystko śmiga poprawnie. Pożyjemy, zobaczymy. Dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr@K Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Może banalne dla was pytanie, ale co to jest ta kłódka o której piszecie, co to za opcja i gdzie jej szukać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Ostatnie aplikacje/ przytrzymaj dłużej aplikację, którą chcesz zablokować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr@K Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Dziękuję za podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbass89 Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 (edited) Mam to samo! Wersja global. Walczę z tym ale nic nie pomaga. Działają powiadomienia od messengera, czy gmaila a od twittera, whatsuppa i you tube juz nie chociaż są te same ustawienia powiadomien i ograniczeń dla oszczędzanie energii. Dodatkowo powiadomienia te ktore przychodzą (gmail, messenger) znikają po odblokowaniu i zablokowaniu telefonu chociaz ich nie otwierałem ani nie kasowałem. Edited July 25, 2019 by qbass89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Używam AquaMail i mam to samo. Jedynie udało mi się sprawić, że telefon wibruje. Szczerze nienawidzę tego MIUI... Tak samo z mojej aplikacji sms nie mam dźwięków. Generalnie większość dźwięków powiadomień mi nie działa na tym dziadostwie. Trzeba czekać na jakiegoś Lineage albo Resurection. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 (edited) Oczywiście jesteście pewni, że potraficie poprawnie skonfigurować ustawienia dla powiadomień? Ten sam "problem" domyślnie występuje w przypadku Telegrama, ale od czego są ustawienia? Edited July 29, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 (edited) 3 godziny temu, Antyhaker napisał: Oczywiście jesteście pewni, że potraficie poprawnie skonfigurować ustawienia dla powiadomień? Ten sam "problem" domyślnie występuje w przypadku Telegrama, ale od czego są ustawienia? tego nie wiem, natomiast używam androida od wersji 2 ileś tam już lat i praktycznie zawsze sobie z tym radziłem, flashuje romy, grzebie w systemie, kiedyś nawet robiłem swoje własne romy. Tylko na zasr...ym miui nie potrafię sobie włączyć dzwonka w paru programach. Bez jaj jeśli tak faktycznie jest to świadczy to tylko o nakładce, że jesy idiotyczna a nie o moich umiejętnościach. Ergo nie tylko ja z tym mam problemy Sorry ale denerwuje się. Bo telefon świetny szpeci go tylko ten chiński wynalazek nakładkopodobny. przychodzi mi powiadomienie na zegarek, zapala się dioda powiadomień na ekranie w NotifyBuddy, pojawia się powiadomienie na ekranie blokady ale zero dźwięku. Przeleciałem już wszystkie możliwe ustawienia w aplikacji, w systemie. Wszędzie. Nie działa i już. Roger Edited July 29, 2019 by Rogeros 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 OKEJ znalazłem rozwiązanie braku powiadomień dźwiękowych. Działa. instalujemy to: https://play.google.com/store/apps/details?id=notificon.gsy.com.notificon oczywiście nadajemy stosowne uprawnienia dostęp do powiadomień, brak oszczędzania energii, uruchom na starcie, uruchom w tle, na ekranie blokady, powiadomienia oba na tak. I konfigurujemy wszystkie apki które mają gadać a nie chciały tego do tej pory robić. Siermiężne rozwiązanie ale działa. Roger Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbass89 Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Czy ta aplikacja wyświetla też powiadomienia na always on display? A raczej na "ekran zgodny z otoczeniem"? u mnie dźwięki powiadomien działają ale na wyłączonym ekranie wyświetlają się tylko niektóre powiadomienia (SMS, Messenger, Gmail) a reszta (np. Twitter, Youtube Facebook) już nie, chociaż mają identyczne ustawienia powiadomień, oszczędzania energii itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 13 godzin temu, qbass89 napisał: u mnie dźwięki powiadomien działają ale na wyłączonym ekranie wyświetlają się tylko niektóre powiadomienia (SMS, Messenger, Gmail) a reszta (np. Twitter, Youtube Facebook) już nie, chociaż mają identyczne ustawienia powiadomień, oszczędzania energii itd. To już ograniczeniem Global MIUI. Jeśli chcesz mieć więcej ikonek, to polecam zainstalowanie Xiaomi.eu, tam jest ich więcej. Tutaj lista: https://xiaomi.eu/community/threads/aod-notification-app-list.50530/#post-486802 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolekkk Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Wejdźcie w ustawienia -> pasek powiadomień... -> powiadomienia aplikacji i tam jest konfiguracja powiadomień dla każdej aplikacji z osobna. Nie wiem czemu, ale domyślenie włączana jest tylko wibracja. Poustawiałem tam wszystkie powiadomienie i teraz wszystko gra i buczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 1 godzinę temu, bolekkk napisał: Wejdźcie w ustawienia -> pasek powiadomień... -> powiadomienia aplikacji i tam jest konfiguracja powiadomień dla każdej aplikacji z osobna. Nie wiem czemu, ale domyślenie włączana jest tylko wibracja. Poustawiałem tam wszystkie powiadomienie i teraz wszystko gra i buczy. niestety to włączenie powiadomień z jakiegoś powodu nie skutkuje dla paru aplikacji. Pomimo włączenia dalej nie działają dźwięki. Stąd musiałem instalować aplikacje zewnętrzną, która dopiero robiła robotę i to ogarnęła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin85tbg Posted August 22, 2019 Author Share Posted August 22, 2019 Pisałem do twórców aquamail, twierdzą że problem nie leży po ich stronie. W Mi9t był również problem z android auto i po interwencji kogoś od Google dość szybko wypuścili aktualizacje, która załatwiła sprawę. Przetestowałem chyba wszystkie programy pocztowe ze sklepu play i nie znalazłem nic równie dobrego jak ten aqua mail, jednak brak powiadomień dźwiękowych ja dyskwalifikuje. Aktualnie mam Blue mail, ale to nie to samo... Do kogo pisać interwencję, która da nadzieję na jakąś aktualizacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin85tbg Posted August 22, 2019 Author Share Posted August 22, 2019 (edited) https://support.google.com/androidauto/thread/9058578?hl=en A w temacie aquamail masz coś do dodania? Edited August 22, 2019 by marcin85tbg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 15 godzin temu, marcin85tbg napisał: Przetestowałem chyba wszystkie programy pocztowe ze sklepu play i nie znalazłem nic równie dobrego jak ten aqua mail, jednak brak powiadomień dźwiękowych ja dyskwalifikuje. Aktualnie mam Blue mail, ale to nie to samo... Przeczytaj wyżej co napisałem, żeby mieć powiadomienia dźwiękowe i ciesz się najlepszym klientem pocztowym na androida dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 problem rozwiązany? jeśli tak to w jaki sposób wam się udało ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin85tbg Posted September 2, 2019 Author Share Posted September 2, 2019 Nie udało się, apk polecana powyżej nie działa najlepiej. Po pierwsze zauważyłem, że powiadomienia przychodzą z opóźnieniem i nie można wybrać swojego dźwięku powiadomień. Chyba się pożegnam z telefonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Spróbujcie w ustawieniach programistycznych wyłączyć optymalizacje MIUI. Do tego dokładnie też sprawdzić ustawienia powiadomień. Osobiście z żadnymi powiadomieniami w moich aplikacjach nie mam (Gmail, SMS, Messenger, Telegram, Whatsapp), Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin85tbg Posted September 3, 2019 Author Share Posted September 3, 2019 Nie działa z aquamail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymono Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Dnia 30.07.2019 o 10:39, qbass89 napisał: u mnie dźwięki powiadomien działają ale na wyłączonym ekranie wyświetlają się tylko niektóre powiadomienia (SMS, Messenger, Gmail) a reszta (np. Twitter, Youtube Facebook) już nie, chociaż mają identyczne ustawienia powiadomień, oszczędzania energii itd. Też mnie to denerwuje. Obecnie testuję: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tomer.alwayson i https://play.google.com/store/apps/details?id=com.newgen.alwayson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziarrra1988 Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 Ja polecam tą aplikację https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tomer.alwayson Wersja beta ale działa bez zarzutu Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymono Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 Dnia 7.09.2019 o 10:14, Dziarrra1988 napisał: Wersja beta ale działa bez zarzutu Ale drenuje mocno baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszR1 Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 W Aqua Mail przy IMAP Push nie działają powiadomienia ale przy wyłączeniu tej opcji, a włączeniu Synchronizacji wg harmonogramu już tak. Ustawiłem sprawdzanie poczty co 15 minut i mam powiadomienia dźwiękowe. Przy AOD niestety nie wyświetla ikonki na ekranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts