Jump to content

Mi Band 4 - aktualizacje

Zenderable

Recommended Posts

Obudzilem sie.... update samo sie wlaczylo i jest PL. Tylko tak na serio co to zmienia? skoro opaska jest tak prosta w obsludze nawet po angielsku ze dziecko z przedszkola by ja potrafilo ogarnac w minute.

Lepiej bedzie jak ludzie wezma sie za mody. i apka zostanie ogarnieta to bardziej przejrzystej

I naprawili wyswietlanie tarcz....

Edited by Geno85

11 minut temu, Sonic napisał:

Ja to mam inny problem ... Chwilę był język polski, a po momencie wrócił angielski ... Po reboocie i połączeniu z mifit język polski wrócił na chwilę i znowu jest angielski ... Ktoś wie co może być przyczyną ?

instalowałeś dodatkową aplikację wymuszająca język angielski? To uruchom ją i wejdź w ustawienia języka i wybierz jezyk systemowy lub domyślny.

14 minut temu, Waxy napisał:

@Hideaki Z tego co mi wiadomo to nadal musi być mifit + N&F :)

Mam tylko MiFit, odinstalowałem dodatkowa aplikacje i miałem problem z załaczajacym sie angielski ale rozlaczylem i polączylem ponownie opaskę pod MiFit i polskiwrócił na stałe.

4 minuty temu, mihcio napisał:

instalowałeś dodatkową aplikację wymuszająca język angielski? To uruchom ją i wejdź w ustawienia języka i wybierz jezyk systemowy lub domyślny.

Nie... Mam wersję global, używam mifit i mi band tools... Nie wiem co jest grane ale nawet już rozliczyłem i połączyłem na nowo i język polski jest tylko przez chwilę :/

Przed chwilą, Sonic napisał:

Nie... Mam wersję global, używam mifit i mi band tools... Nie wiem co jest grane ale nawet już rozliczyłem i połączyłem na nowo i język polski jest tylko przez chwilę :/

Odistaluj Miband Tools bo juz nie potrzebne, jezeli po odinstalowaniu bedziesz mial nadal angielski w aplikacji MiFit rozłącz i podłacz ponownie opaskę do telefonu.

Spokojnie, aktualizacja jest wysyłana falami. Każdy z was dostanie. ;) 

1 godzinę temu, mnichul napisał:

Polski jest, cudownie, ale problem jest taki że wolę mieć telefon w języku angielskim i liczyłem na to że jak wyjdzie aktualizacja do Mi Banda to w powiadomieniach znikną znaki zapytania gdy są polskie litery a tak się nie dzieje. Polskie znaki są tylko gdy wszędzie jest język polski. Da się jakoś osobno zmienić język Mi Banda bez zmiany języku telefonu?

Zapoznaj się z tym tematem:

https://miuipolska.pl/forum/topic/45866-zmiana-języka-na-polskiangielski-w-mi-band-4-cnglobal

23 minuty temu, pkonrad napisał:
1 godzinę temu, niejestemprogramista napisał:
V1.05.55.

Na opaskach córki i żony nie w żaden sposob nie widzi aktualizacji ani nie zaciąga nowego FW.

U mnie też nic. Może dystrybuują aktualizację partiami.

9 minut temu, jaros25 napisał:

U mnie też nic. Może dystrybuują aktualizację partiami.

Sprawdzcie ci wszyscy ktorym sie nie chce instalowac polski czy nie wgrwaliscie modifikowanego softu z GeekDoing. Jesli tak to musicie odinstalowac aplikacje MiFit i zainstalowac ponownie ze sklepu google oryginalną po instalacji powinno sie zaktualizowac.

27 minut temu, ostojan napisał:

Faktycznie wgrywałem ten soft, ale teraz na normalnym Mi Fit dalej nie działa. Nie działa też sposób z resetem i odłączaniem opaski. Nic nie zostało tylko czekać :-(

Jaką masz opaskę CN czy Global?

mam CN

Problem jest chyba z kontami. Mam konto na Mi i poprzez nie loguję się do Fit'a ponieważ tam ma swoje dane. Jeśli jestem na nie zalogowany w MiFit to opaska pozostaje u mnie CN, jak tylko przeloguje się na inne konto np. Googlowe to z miejsca opaska aktualizuje się dla PL i jest wszytsko ok. Przy wylogowaniu i zalogowaniu się na MI opaska ponownie aktualizuje się dna CN :/  Na Koncie MI ma oczywiście Poland.

Edited by Jan12345

11 minut temu, Jan12345 napisał:

Problem jest chyba z kontami. Mam konto na Mi i poprzez nie loguję się do Fit'a ponieważ tam ma swoje dane. Jeśli jestem na nie zalogowany w MiFit to opaska pozostaje u mnie CN, jak tylko przeloguje się na inne konto np. Googlowe to z miejsca opaska aktualizuje się dla PL i jest wszytsko ok. Przy wylogowaniu i zalogowaniu się na MI opaska ponownie aktualizuje się dna CN :/  Na Koncie MI ma oczywiście Poland.

Trafna uwaga i spostrzeżenie... też jestem zalogowany na koncie Mi w apce mifit, ponieważ już od czasów mibanda2 i Xiaomi Mi5 sprzed paru lat, tam miałem konto założone do telefonu i od razu logowałem się do mifita starszego. Sprawdziłem logując się na konto mailowe google i dostałem od razu aktualizację do 1.0.5.55 i język polski heh. Po wylogowaniu się z konta google w apce MiFit i zalogowaniu ponownie na konto Mi, powrót do wersji softu 1.0.5.48. Muszą więc spiąć aktualizacje też pod konta logowane na Mi :/ Co warto dodać, przy zalogowaniu się do mifita z konta google, pojawia się w aplikacji mifit opcja sprawdzenia dostępności aktualizacji po wejściu w opcje opaski. Opcja znika po ponownym zalogowaniu się do apki mifit za pomocą konta Mi.

Edited by niejestemprogramista

7 minut temu, skrot napisał:

U mnie wersja CN zaktualizowała się z konta Mi przed chwilą. Pod konto Google nigdy nie podpinałem. 

Więc również dla CN idzie aktualizacja z konta Mi, pewnie to kwestia czasu. 

Czekamy w takim razie :)

24 minuty temu, niejestemprogramista napisał:

Trafna uwaga i spostrzeżenie... też jestem zalogowany na koncie Mi w apce mifit, ponieważ już od czasów mibanda2 i Xiaomi Mi5 sprzed paru lat, tam miałem konto założone do telefonu i od razu logowałem się do mifita starszego. Sprawdziłem logując się na konto mailowe google i dostałem od razu aktualizację do 1.0.5.55 i język polski heh. Po wylogowaniu się z konta google w apce MiFit i zalogowaniu ponownie na konto Mi, powrót do wersji softu 1.0.5.48. Muszą więc spiąć aktualizacje też pod konta logowane na Mi :/ Co warto dodać, przy zalogowaniu się do mifita z konta google, pojawia się w aplikacji mifit opcja sprawdzenia dostępności aktualizacji po wejściu w opcje opaski. Opcja znika po ponownym zalogowaniu się do apki mifit za pomocą konta Mi.

Jak zaktualizowałem poprzez konto google, przelogowałem się na Mi i jak MiFit usilnie próbował  downgrade'ować opaskę a ja mu przerwałem (wyłączenie BT) to PL zostaje, ale to nie robota ... ;/

Edited by Jan12345