IczYn Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Wersja global ma już język polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
niejestemprogramista Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 2 minuty temu, pkonrad napisał: W jaki jest najnowszy u tych co mają już język polski ? V1.05.55. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geno85 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 (edited) Obudzilem sie.... update samo sie wlaczylo i jest PL. Tylko tak na serio co to zmienia? skoro opaska jest tak prosta w obsludze nawet po angielsku ze dziecko z przedszkola by ja potrafilo ogarnac w minute. Lepiej bedzie jak ludzie wezma sie za mody. i apka zostanie ogarnieta to bardziej przejrzystej I naprawili wyswietlanie tarcz.... Edited August 1, 2019 by Geno85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihcio Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 11 minut temu, Sonic napisał: Ja to mam inny problem ... Chwilę był język polski, a po momencie wrócił angielski ... Po reboocie i połączeniu z mifit język polski wrócił na chwilę i znowu jest angielski ... Ktoś wie co może być przyczyną ? instalowałeś dodatkową aplikację wymuszająca język angielski? To uruchom ją i wejdź w ustawienia języka i wybierz jezyk systemowy lub domyślny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyrla Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Wersja CN i również mam język polski. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaty86 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Czyli nadal będzie trzeba mieć aplikację wymuszającą inny język niż chiński? Kiedyś się to zmieni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihcio Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 14 minut temu, Waxy napisał: @Hideaki Z tego co mi wiadomo to nadal musi być mifit + N&F Mam tylko MiFit, odinstalowałem dodatkowa aplikacje i miałem problem z załaczajacym sie angielski ale rozlaczylem i polączylem ponownie opaskę pod MiFit i polskiwrócił na stałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fireblade Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Czyli nadal będzie trzeba mieć aplikację wymuszającą inny język niż chiński? Kiedyś się to zmieni?Nie trzeba dodatkowych aplikacji Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 4 minuty temu, mihcio napisał: instalowałeś dodatkową aplikację wymuszająca język angielski? To uruchom ją i wejdź w ustawienia języka i wybierz jezyk systemowy lub domyślny. Nie... Mam wersję global, używam mifit i mi band tools... Nie wiem co jest grane ale nawet już rozliczyłem i połączyłem na nowo i język polski jest tylko przez chwilę :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Wywal Mi Band Tools Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihcio Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Przed chwilą, Sonic napisał: Nie... Mam wersję global, używam mifit i mi band tools... Nie wiem co jest grane ale nawet już rozliczyłem i połączyłem na nowo i język polski jest tylko przez chwilę :/ Odistaluj Miband Tools bo juz nie potrzebne, jezeli po odinstalowaniu bedziesz mial nadal angielski w aplikacji MiFit rozłącz i podłacz ponownie opaskę do telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 V1.05.55.Na opaskach córki i żony nie w żaden sposob nie widzi aktualizacji ani nie zaciąga nowego FW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 1, 2019 Author Share Posted August 1, 2019 Spokojnie, aktualizacja jest wysyłana falami. Każdy z was dostanie. 1 godzinę temu, mnichul napisał: Polski jest, cudownie, ale problem jest taki że wolę mieć telefon w języku angielskim i liczyłem na to że jak wyjdzie aktualizacja do Mi Banda to w powiadomieniach znikną znaki zapytania gdy są polskie litery a tak się nie dzieje. Polskie znaki są tylko gdy wszędzie jest język polski. Da się jakoś osobno zmienić język Mi Banda bez zmiany języku telefonu? Zapoznaj się z tym tematem: https://miuipolska.pl/forum/topic/45866-zmiana-języka-na-polskiangielski-w-mi-band-4-cnglobal Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaros25 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 23 minuty temu, pkonrad napisał: 1 godzinę temu, niejestemprogramista napisał: V1.05.55. Na opaskach córki i żony nie w żaden sposob nie widzi aktualizacji ani nie zaciąga nowego FW. U mnie też nic. Może dystrybuują aktualizację partiami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 U mnie też nic. Może dystrybuują aktualizację partiami.Trzeba czekać, nic się nie poradzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 2 minuty temu, zakazanyniezany napisał: U mnie też nic nawet reset opaski nie pomaga Dokładnie, szkoda się bawić w reset bo on nic nie daje. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihcio Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 9 minut temu, jaros25 napisał: U mnie też nic. Może dystrybuują aktualizację partiami. Sprawdzcie ci wszyscy ktorym sie nie chce instalowac polski czy nie wgrwaliscie modifikowanego softu z GeekDoing. Jesli tak to musicie odinstalowac aplikacje MiFit i zainstalowac ponownie ze sklepu google oryginalną po instalacji powinno sie zaktualizowac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Mam oryginalny Mi Fit ze Sklepu Play. Mam 2 opaski Global które się nie aktualizują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Jest ktoś z wersją CN, która dostała update?Tak, opaska w wersji CN córki szwagra dostała polski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 @ostojan nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_Zgryza Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Jest ktoś z wersją CN, która dostała update?Tak Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
silverx Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Nie wiesz jak wygląda sprawa z Alipay? Znikło, można to jakoś wyłączyć, czy trzeba z tym żyć tylko po polsku? Zostało i jest po polsku. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihcio Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 27 minut temu, ostojan napisał: Faktycznie wgrywałem ten soft, ale teraz na normalnym Mi Fit dalej nie działa. Nie działa też sposób z resetem i odłączaniem opaski. Nic nie zostało tylko czekać Jaką masz opaskę CN czy Global? mam CN Link to comment Share on other sites More sharing options...
mediana Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 (edited) Aktualizacja wchodzi sukcesywnie. Najpierw pewnie Global, a potem cały świat czyli CN. Dostałem polski język poczym zmieniłem na angielski. M. Edited August 1, 2019 by mediana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan12345 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 (edited) Problem jest chyba z kontami. Mam konto na Mi i poprzez nie loguję się do Fit'a ponieważ tam ma swoje dane. Jeśli jestem na nie zalogowany w MiFit to opaska pozostaje u mnie CN, jak tylko przeloguje się na inne konto np. Googlowe to z miejsca opaska aktualizuje się dla PL i jest wszytsko ok. Przy wylogowaniu i zalogowaniu się na MI opaska ponownie aktualizuje się dna CN :/ Na Koncie MI ma oczywiście Poland. Edited August 1, 2019 by Jan12345 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan12345 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 3 minuty temu, ostojan napisał: Ale opaska zaktualizowałą się do wersji 1.0.5.55? Na którym koncie? google Link to comment Share on other sites More sharing options...
niejestemprogramista Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 (edited) 11 minut temu, Jan12345 napisał: Problem jest chyba z kontami. Mam konto na Mi i poprzez nie loguję się do Fit'a ponieważ tam ma swoje dane. Jeśli jestem na nie zalogowany w MiFit to opaska pozostaje u mnie CN, jak tylko przeloguje się na inne konto np. Googlowe to z miejsca opaska aktualizuje się dla PL i jest wszytsko ok. Przy wylogowaniu i zalogowaniu się na MI opaska ponownie aktualizuje się dna CN :/ Na Koncie MI ma oczywiście Poland. Trafna uwaga i spostrzeżenie... też jestem zalogowany na koncie Mi w apce mifit, ponieważ już od czasów mibanda2 i Xiaomi Mi5 sprzed paru lat, tam miałem konto założone do telefonu i od razu logowałem się do mifita starszego. Sprawdziłem logując się na konto mailowe google i dostałem od razu aktualizację do 1.0.5.55 i język polski heh. Po wylogowaniu się z konta google w apce MiFit i zalogowaniu ponownie na konto Mi, powrót do wersji softu 1.0.5.48. Muszą więc spiąć aktualizacje też pod konta logowane na Mi :/ Co warto dodać, przy zalogowaniu się do mifita z konta google, pojawia się w aplikacji mifit opcja sprawdzenia dostępności aktualizacji po wejściu w opcje opaski. Opcja znika po ponownym zalogowaniu się do apki mifit za pomocą konta Mi. Edited August 1, 2019 by niejestemprogramista Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucha6630 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Faktycznie po Google idzie update! Zobaczymy Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaty86 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 2 godziny temu, ostojan napisał: Nie wiesz jak wygląda sprawa z Alipay? Znikło, można to jakoś wyłączyć, czy trzeba z tym żyć tylko po polsku? Nie znikło, komunikat jest w j. polskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrot Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 U mnie wersja CN zaktualizowała się z konta Mi przed chwilą. Pod konto Google nigdy nie podpinałem. Więc również dla CN idzie aktualizacja z konta Mi, pewnie to kwestia czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaros25 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Potwierdzam. Po przelogowaniu na konto FB update ruszył. Jest PL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan12345 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 7 minut temu, skrot napisał: U mnie wersja CN zaktualizowała się z konta Mi przed chwilą. Pod konto Google nigdy nie podpinałem. Więc również dla CN idzie aktualizacja z konta Mi, pewnie to kwestia czasu. Czekamy w takim razie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucha6630 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Po koncie Google poszło po tym wróciłem do logowania przez konto mi i jest ok Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaty86 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 TAk jak u Kolegi wyżej. Mam wersję CN zalogowaną do konta Mi i aktualizację dostałem dość szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan12345 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 (edited) 24 minuty temu, niejestemprogramista napisał: Trafna uwaga i spostrzeżenie... też jestem zalogowany na koncie Mi w apce mifit, ponieważ już od czasów mibanda2 i Xiaomi Mi5 sprzed paru lat, tam miałem konto założone do telefonu i od razu logowałem się do mifita starszego. Sprawdziłem logując się na konto mailowe google i dostałem od razu aktualizację do 1.0.5.55 i język polski heh. Po wylogowaniu się z konta google w apce MiFit i zalogowaniu ponownie na konto Mi, powrót do wersji softu 1.0.5.48. Muszą więc spiąć aktualizacje też pod konta logowane na Mi :/ Co warto dodać, przy zalogowaniu się do mifita z konta google, pojawia się w aplikacji mifit opcja sprawdzenia dostępności aktualizacji po wejściu w opcje opaski. Opcja znika po ponownym zalogowaniu się do apki mifit za pomocą konta Mi. Jak zaktualizowałem poprzez konto google, przelogowałem się na Mi i jak MiFit usilnie próbował downgrade'ować opaskę a ja mu przerwałem (wyłączenie BT) to PL zostaje, ale to nie robota ... ;/ Edited August 1, 2019 by Jan12345 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts