Jump to content

Problemy z zasięgiem Redmi note 7


kubu1989
 Share

Recommended Posts

Hej . 

Od trzech tygodni posiadam Redmi note 7 wersja global kupiona w popularnym sklepie RTV . Na początku wszystko było bardzo dobrze i nie miałem zastrzeżeń . Do momentu aż w drugim dniu użytkowania leżąc sobie spokojnie na kanapie i poszukując coś w internecie telefon sam się zresetował po czym mam wielki problem z zasięgiem w sieci Plus. Przekładałem karty SIM z innego urządzenia - nic to nie dało , wkładałem karty SIM z innych urządzeń - cały czas to sam . Bywa tak że na przykład mogę korzystać z mobilnego internetu ale nie mogę do nikogo zadzwonić , lub mając 5 kresek zasięgu raptem robi się brak zasięgu po czym wraca - czasem po minucie czasem muszę zresetować urządzenie by zasięg wrócił , lecz tez nie zawsze . Poszukiwanie sygnału tak drenuje baterie że to jest wręcz nie do uwierzenia . Mieszkam w mieście w którym jest LTE i inne pasma GSM . Czy ktoś mial podobny problem ? Lub może ktoś ma wiedzę większą ode mnie i pomoże rozwiązać problem ? Z góry dziękuję za poważne potraktowanie sprawy .

Pozdrawiam 

Link to comment
Share on other sites

Spróbuj wyjąć kartę i poczyścić dane aplikacji Google wsadź SIM ew wacikiem z Alkoholem Izopropylowym stronę chip przetrzeć l zarejestruj na nowo usługi Google

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

@convi33 to co mówisz może i miałoby rację bytu gdyby nie fakt że tak jak pisałem wkładałem już różne karty SIM do urządzenia ( a przy zakupie telefonu również wymieniłem kartę SIM na nową ) , oraz przywracałem telefon do ustawień fabrycznych trzykrotnie . Tak więc również rejestrowałem na nowo usługi Google . Ps. Co dziwne przy ostatnim przywracaniu do fabryka nie mogłem na przykład zainstalować aplikacji  Instagram gdyż pokazało mi się info że aplikacja nie jest zgodna z moim urządzeniem .

Edited by kubu1989
Link to comment
Share on other sites

[mention=20199]convi33[/mention] to co mówisz może i miałoby rację bytu gdyby nie fakt że tak jak pisałem wkładałem już różne karty SIM do urządzenia ( a przy zakupie telefonu również wymieniłem kartę SIM na nową ) , oraz przywracałem telefon do ustawień fabrycznych trzykrotnie . Tak więc również rejestrowałem na nowo usługi Google . Ps. Co dziwne przy ostatnim przywracaniu do fabryka nie mogłem na przykład zainstalować aplikacji  Instagram gdyż pokazało mi się info że aplikacja nie jest zgodna z moim urządzeniem .
Na jakim Romie masz to RN7

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Zmień region na Indie pobierz aktualizacje po instalacji zrób wipe I sprawdź czy będzie tak dalej jeśli dalej to samo to na gwarancję jeśli jej nie ma to spróbuj odblokować BT i zainstaluj któryś z Romów jedynie takie mi się narzucają pomysły jeszcze

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Zrobiłem wszystko co radził @convi33 i bez zmian . Nawet miałem aktualizacje jakąś z nadzieją że coś się zmieni oczywiście ja zrobiłem . A w załączniku wrzucam największy paradoks moje przypadku . Zasięg jest - stan usługi : ROZŁĄCZONA  . Ręce opadają 

Screenshot_2019-06-28-10-50-15-582_com.android.settings.png

Może macie jakiś kontakt do serwisu, oficjalnego wsparcia technicznego lub do kogokolwiek do kogo mógłbym zadzwonić i porozmawiać o tym problemie ?

Edited by kubu1989
Link to comment
Share on other sites

@tomasz_g3 tak to samo . Na początku w obydwu gniazdach było ok . Później jakiś dziwny restart telefonu się zrobił samoczynnie i od tego momentu zasięg jest tylko na bardzo otwartych przestrzeniach lub okazjonalnie w domu przy oknie . Tak jakby nie działał jakiś wzmacniacz sygnału czy coś . Nie wiem . 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Też mam podobny problem dane mobilne działają dobrze ale wifi to jakaś tragedia. Podczas oglądania jednego filmiku jest mnóstwo przerw, ładuje się bardzo długo , strony czy to na chrome czy na operze też się bardzo długo ładują też mam wersję EEA przywracałem już do ustawień fabrycznych 2 razy resetowałem wifi i sieć też parę razy i dalej jest jak było. Czy wie może ktoś czego to problem proszę bo już nie wiem co robić. No i nawet na starym Galaxy grand neo plus nie miałem takich problemów 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...