Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

planuje zakup tego pilota. Czy ktoś go posiada? Mam kilka pytań:

- na jakim serwerze działa ten pilot? Zadziała na EU z regionem Polska?

- czy apka posiada jeszcze chińskie krzaki czy została już przetłumaczona? Gdzieś wyczytałem że działa tylko na chińskiej apce..

Ogólnie jak oceniacie tego pilota? U mnie ma posłużyć do sterowania klimą..

• 5 months later...
Posted

Hej,

Ja właśnie wszedłem w posiadanie ww urządzenia i kompletnie utknąłem - nie mam pojęcia jak je skonfigurować bo oczywiście Mi Home apka nie posiada w ogóle sekcji "IR Remote" (czy jakoś tak - podpatrzyłem na YT jak ktoś pokazywał apkę) i nie rozpoznaje tego urządzenia :-/

Internety są małomówne co do możliwości odpalenia tego uniwersalnego pilota poza (jak mniemam) jedynie słusznymi Chinami. 

Czy ktoś posiada wiedzę jak obejść ograniczenia?

Posted

zresetuj mu wifi, powinno go wykryc i normalnie dodac na regionie china. na innym nie bedzie dzialal, bo wymaga api, ktore sa tylko tam.

Posted
50 minutes ago, rezmus said:

zresetuj mu wifi, powinno go wykryc i normalnie dodac na regionie china. na innym nie bedzie dzialal, bo wymaga api, ktore sa tylko tam.

Udało się :)

Nie zauważyłem wcześniej, że istnieje możliwość zarejestrowanie się z polskim numerem telefonu u chińczyków. 

Dzięki za pomoc!

Teraz będzie zabawa z urządzeniami do sterowania...

• 1 month later...
Posted

Zastanawiam się nad zakupem IR Controllera od Xiaomi. Mam klika pytań, może ktoś posiada i będzie mi wstanie odpowiedzieć:

• czy konfiguracja już jest po angielsku czy tylko po chińsku?
  • czy można sterować z głośnika google home mini i za pomocą komend obsługiwać m.in. telewizor i dekoder. Chodzi mi o pełną obsługę, żeby w zasadzie przestać używać pilotów.

Czytałem, ze sprzęt braodlinka jest wyraźnie lepszy, ale o tyle mi zależałoby na Xiaomi, że mógłbym sobie w sceny z innymi sprzętami połączyć, a jak kupie broadlinka to w ogóle go nie wykorzystam po za sterowanie głosowym.