Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, pomoże ktoś? :)

Mam xiaomi mi max 2, wersja miui 10.5 xiaomi.eu

Po zakończeniu rozmowy ciągle gubi zasięg i ma problem żeby go znów znaleźć. Problem pojawia się tylko na terytorium Polski, za granicą jest wszystko ok. Korzystam z sieci Lycamobile.

W tym momencie pisząc tego posta, zasięg zniknął sobie sam z siebie... nigdzie nie dzwoniłem w tej chwili ;) Będę musiał wyłączyć i włączyć tel i wybrać sieć ręcznie ;)

Wybieranie sieci automatycznie jak i ręcznie nic nie pomaga, trzeba uruchomić tel ponownie i dopiero wybrać sieć.  Proszę o pomoc.

Dołączam zrzut ekranu z przed chwili.

Screenshot_2019-06-25-01-01-08-070_com.android.settings.jpg

Posted

Spróbuj ustawić na sztywno typ sieci na 3G. Dodatkowo wyjmij kartę SIM, przetrzyj palcem jej styki.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
Posted
Spróbuj ustawić na sztywno typ sieci na 3G. Dodatkowo wyjmij kartę SIM, przetrzyj palcem jej styki.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Serio i zostawić tłuszcz z palca :-) ? To nie wina karty sim ani styków, to bug w miui.
Posted
10 minut temu, k120 napisał:

Serio i zostawić tłuszcz z palca :-) ?

Zdecydowanie jest to mniej szkodliwe niż osadzająca się na stykach wilgoć z powietrza, czy opary słonego potu jak telefon noszony jest w kieszeni.Dodatkowo te atomy tłuszczu zapobiegają właśnie osadzaniu się szkodliwych oparów.

13 minut temu, k120 napisał:

To nie wina karty sim ani styków, to bug w miui.

Najczęściej jest to właśnie wina niekontaktu, uwalonej karty, a jeśli jednak okazałoby się, że jest to wina telefonu to pozostaje oddać go na niezgodność towaru z umową.

• 2 weeks later...
Posted

A więc czyszczenie karty nic nie dało, ale za to ustawienie na sztywno 3G już tak.

Niby nadal raz na jakiś czas potrafi na chwilę zniknąć całkowicie zasięg, ale to tylko sporadycznie i nie ma potrzeby ponownego uruchomiania telefonu ;)

Niby w Lycamobile szału nie ma z LTE, ale zawsze to szybszy internet. Poczekam jakiś czas i spróbuję wrócić na 4G, może coś się poprawi :)

Dziękuję za wszelkie rady :)