Jump to content

Mi Note / Note Pro - Pytania Ogólne - Wątek Zbiorczy

wasabi

Recommended Posts

Właśnie zamówiłem Mi Note i stoję przed potrzebą zakupu akcesoriów:

- uchwyt samochodowy (w jeszcze lepiej sama głowica, gdyż uchwyt uniwersalny posiadam),

- etui - takie z kieszeniami na karty kredytowe.

Czy ktoś z Was ma już jakieś doświadczenia w tym zakresie i mógłby polecić jakiś konkretny produkt/sklep?

Oni łaskę ludzią robią, że wypuszczają same blade obudowy? Masakra jakaś przecież 90 procent użytkowników woli ciemny kolor... Nawet podczas oglądania zdjęć na telefonie to czarna ramka lepiej kontrastuje. Wydaje mi się, że koszt produkcji jest taki sam. Może taki dziwny mają swój chiński marketing?

Skąd ta informacja o 6 Maja dla Note Pro?...A tak swoją drogą to złoty będzie idealny.

Na weibo dziś było. Poszukaj. Ewentualnie na en.miui.com.

Na pewno ktoś tam wrzucił. Mi się nie chce.

Mały off top! Ekrany Ips są zdolne fizycznie do gestów przy wyłączonym ekranie. Xiaomi Mi note nie posiada takiej funkcji?

Nie ma wsparcia przez żaden kernel? Przecież wiadomo, ze prędzej czy pózniej przycisk power odmówi posłuszeństwa :)

Zawsze używałem przycisku Home do wybudzania telefonu w iPhone, Note 3 i Note 4 przez miesiąc czasu miałem Jiayu S3, który budowe i umiejscowienie przycisków ma podobną do Xiaomi Mi Note, dodatkowo posiada funkcję double, tap do której zdążyłem się mimo wszystko szybko przyzwyczaić. Co mnie bardzo przyciąga do Xiaomi Mi Note? Przyciski pod ekranem. Ale gdyby miał dodatkowo gesty na wyłączonym ekranie- co jest możliwe, to byłby dla mnie idealny telefon. ;]

Nikt nic nie wie o jakimś modzie co rozwiązuje moj "problem"?

Edited by matir1

A co jeśli chodzi o ten procek snapa 810, on faktycznie się tam masakrycznie przegrzewa czy to tylko plotki na korzyść samsunga? ...Zastanawiam się jeszcze nad Mi4, i nie wiem czy czarna czy biała, ktoś kiedyś pisał że na białej jakiejś diody nie widać przy dzwonieniu czy coś takiego, to prawda?

Edited by Fidjashpl

Tak ponoć się przegrzewał na HTC M9 ale wyszła poprawka i jest lepiej. Choć Samsung nie czekał na wyjaśnienie sprawy i dał swój procek co było dobrym ruchem bo Exynos jest szybszy od S810. No ale tylko na papierze... w sensie na ekranie benchmarkow.

Wysłane z MI Note

Żadna. Przecież to te same podzespoły. 

Dopiero Mi Note Pro będzie wydajniejszy ale..., nie gram w gry, mam podstawowe apki do pracy itp i nie zobaczę różnicy gdybym miał Mi Note Pro. 

Co bym wybrał to nie u mnie takie pytanie. Bo ja z własnego założenia zawsze mam najnowszy model Xiaomi. Więc przesiadłem się z MI4 na MI Note i nie żałuję. Trzeba się przyzwyczaić do wielkości ale o tym też pisałem w recenzji: http://miuipolska.pl/xiaomi-mi-note-recenzja/

Jest pre-order na Mi Note PRO od iBuyGou:

http://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-note-pro-4gb-ram-64gb-rom-snapdragon-810-cpu-fdd-lte-6733.html

Ramka będzie złota :) Ah...

@Acid, a nie chciałoby Ci się kiedyś przy okazji zrobić taki test porównawczy dokładności GPS pomiędzy MiNote a Mi4, jak tutaj zrobiłem popularną apką "Moje Trasy" pomiędzy Mi2S a RedmiNote 4G? http://miuipolska.pl/forum/topic/5047-miuipolska-miui-6-dla-mi2-na-android-50/?p=57062

Bo tam potem joseph999 pisał, że w Mi4 mu endomondo trasy biegania rysowało też tak niedokładnie, że na bieganie jest zmuszony zabierać iPhone'a żony zamiast swojego Mi4. Ciekawiłoby (zapewne nie tylko mnie) porównanie tej ważnej funkcjonalności pomiędzy Mi4 a MiNote. Może w MiNote jest lepiej? Nie oczekuję, że będziesz robić zestawione screeny, bo to jest czasochłonne, ale może po prostu byś to porównał na własne oko i nam potem napisał...?

Edited by latet

@Acid na XFS niby tez można zamawiać (dodać do koszyka) mi pro, ale coś specyfikacja mi się nie zgadza Klik jak im napisałem to stwierdzili że u nich na stronie jest wszystko w porządku. A procek i gpu jest z Mi note. A jeśli chodzi o ramkę to mi się podoba na przykład.

Edited by Fidjashpl