supermonter Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Witam! Czy ktoś może mi powiedzieć czy note lte obsługuje karty 64gb? Niektórzy piszą, że u nich działają ale niestety mój smartfon nie widzi wogóle takiej dużej karty. Proszę niech ktoś się wypowie, ktoś kto testował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertnik Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Nie dojechał jeszcze do mnie note, ale producent pisze że taka pojemność jest obsługiwana. Czy robiłeś coś z tą kartą, formatowałeś ją albo używałeś wcześniej w czym innym, czy po wyjęciu z pudełka była niewidoczna? Poza błędami samej karty, specjalnie wgranym złym oprogramowaniem by pojemność pokazywała się większa(kupiłem takie ostatnio niestety) da się pokombinować z zmianą formatu, czy całkowitym usunięciem partycji. Może sprawdź tym programem czy nie masz fake. Link to comment Share on other sites More sharing options...
supermonter Posted January 16, 2015 Author Share Posted January 16, 2015 Karta działała w S4 bez problemu. A co do fake to raczej mam oryginał. Miui v6 na pokładzie, mi recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 A ja Ci powiem ze kiedyś w sądziłem jakieś 2 stare karty do mojego starego 1s i ich nie widział. Tak więc pewnie obsługuje 64gb tylko nienwszystkie karty. Ja mam SanDisk 32gb i obsługuje go super. Idź do sklepu władz tam SanDisk 64gb i zobacz czy obsłuży, powinno być ok Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 (edited) Tak jak napisal przedmowca nie wszystkie karty widzi, trzeba kupic dobra karte dobrej firmy. U mnie telefon nie widzial karty goodrama. Edited January 16, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertnik Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 (edited) I Godram to nie jest dobra firma? @supermonter nie kliknołes w link. Fake użyte jest tam do fałszowania pojemności karty. PS Już kocham ten skrypt za wałek z kolorowaniem po wklejeniu. Edited January 16, 2015 by robertnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Działa 64gb od Samdiska Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 I Godram to nie jest dobra firma? @supermonter nie kliknołes w link. Fake użyte jest tam do fałszowania pojemności karty.PS Już kocham ten skrypt za wałek z kolorowaniem po wklejeniu. Dla mnie zaden redmi ktory mialem a mialem kilka z calej serii nie widzial karty goodrama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
supermonter Posted January 16, 2015 Author Share Posted January 16, 2015 Właśnie mam SanDisk 64gb i telefon nie widzi tej karty. O co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 A jakiej prędkości te karty macie? Bo niektóre chipy nie widzą 64 dziesiątek. U mnie Gram działał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
supermonter Posted January 19, 2015 Author Share Posted January 19, 2015 Po wielu próbach i kombinacjach note widzi kartę w sumie nie wiem do końca co zrobiłem... Teraz pojawił się kolejny problem. Mianowicie żaden menadżer plików nie może kasować i zapisywać plików. Możliwe jest to tylko przy pomocy wbudowanego menadżera w system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Nie jest sformatowana w jakiś dziwny sposób? Np. NTFS czy coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Po wielu próbach i kombinacjach note widzi kartę w sumie nie wiem do końca co zrobiłem... Teraz pojawił się kolejny problem. Mianowicie żaden menadżer plików nie może kasować i zapisywać plików. Możliwe jest to tylko przy pomocy wbudowanego menadżera w system. Wina kitkata, użyj np. Sdfix i powinno działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
supermonter Posted January 21, 2015 Author Share Posted January 21, 2015 Dzięki wszystko działa prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts