Jump to content

Xiaomi Redmi 2 - Preorder

Endriu
 Share

Recommended Posts

A w ogóle takie coś jest w planach :D ?

Aero2 to obecnie kiepścizna i tej oferty Playa http://www.play.pl/uslugi/pok-miesiac-bez-limitu/raczej nikt obecnie nie przebije ;)

Ta oferta nie jest taka za***ista.

Używając jej w telefonie jako 2 karty, a pierwsza tylko do dzwonienia nie będziemy mieli internetu wszędzie, bo ona nie działa na nadajnikach play.

U mnie nawet w mieście potrafi działać na t-mobile.

Od roku dopiero w tym miesiącu dobijam do końca 2GB pakietu, mam włączone synchronizacje aplikacji po WiFi i nie używam aplikacji do Facebooka, tylko sam msg.

Transfer włączony caly czas, telefon w tej chwili to moje jedyne urządzenie do przeglądania internetu. Jestem w szpitalu w małej miejscowości i do dyspozycji tutaj mam H, E czasem H+.

Także pakiet w abonamencie powinien wystarczyć i być bardziej uniwersalny.

Owszem, zacna oferta. Jednak w moim przypadku bylby problem – zasięg Play-a mam tak marny w mieszkaniu (i niestabilny w całej okolicy) – choć to w granicach Warszawy.

Nawet nie podobno. Mialem Redmi, Redmi 1S, Note oraz Note LTE. Ten wyboldowany chodził bez porównania lepiej od dwóch pierwszych i wyraźnie lepiej od tego czwartego.

Mimo że nie miałem note na mediateku ale mógłbym się posprzeczac bo chyba nie widziałeś jak lata najnowsze miui v6 na note lte. Może v5 chodziło lepiej na mediateku ale v6 to wątpię. I na dodatek od 2 aktualizacji dostało niezłego powera.

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka

Ta oferta nie jest taka za***ista.

Używając jej w telefonie jako 2 karty, a pierwsza tylko do dzwonienia nie będziemy mieli internetu wszędzie, bo ona nie działa na nadajnikach play.

U mnie nawet w mieście potrafi działać na t-mobile.

Od roku dopiero w tym miesiącu dobijam do końca 2GB pakietu, mam włączone synchronizacje aplikacji po WiFi i nie używam aplikacji do Facebooka, tylko sam msg.

Transfer włączony caly czas, telefon w tej chwili to moje jedyne urządzenie do przeglądania internetu. Jestem w szpitalu w małej miejscowości i do dyspozycji tutaj mam H, E czasem H+.

Także pakiet w abonamencie powinien wystarczyć i być bardziej uniwersalny.

No to przecież przed zakupem sprawdzamy zasięg w swoim rejonie ;)

Mimo że nie miałem note na mediateku ale mógłbym się posprzeczac bo chyba nie widziałeś jak lata najnowsze miui v6 na note lte. Może v5 chodziło lepiej na mediateku ale v6 to wątpię. I na dodatek od 2 aktualizacji dostało niezłego powera.

Note z LTE z MIUI6 mam w tej chwili w ręku ;)

Natomiast fakt, że Note dual-sim nie-LTE na Mediatecu widziałem tylko z MIUI5 (zresztą jeszcze nie ma v6 dla tego tel.).

Tak, na początku bez kapcz i jako alternatywa dla drogich pakietów 3G było super.

Obecnie jednak nie warto wydawać nawet tych 5 PLN, a bez nich karta nie ma sensu.

W tej ofercie Playa mamy za 45 PLN 100GB limitu, i później mogą nam do końca okresu rozliczeniowego zablokować do 2Mbit.

W Aero2 za 45 PLN mamy 15GB limitu pobierania przy prędkości 0,5Mbit i nawet po zablokowaniu oferta Playa jest super, przed blokadą (100GB nie tak łatwo stracić na smartfonie) to już w ogóle nie ma o czym pisać :D

E tam, mi nie potrzeba kupować pakietów, prędkość Aero2 w zupełności mi wystarcza,

W domu WiFi 20mbps, w pracy 5mbps, nawet jak już w czasie drogi albo wyjazdu, czy to w poczekalni czy cokolwiek i tak mało korzystam z samego Aero, może raz na kilka dni wpiszę Kapcza więc zakup dodatkowo pakietu neta 3g lub LTE za 45zł całkowicie się mija u mnie z celem ;)

Ile Wy siedzicie w tych internetach przez telefon że Captcha jest problemem? :D

www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi2--qualcomm-snapdragon-410-quadcore-64-bit-12-ghz-processor-1gb-ram-8gb-rom-47-inches-display-with-8-mp-back-camera-fdd-lte-version-with-original-xiaomi-piston-earphone-6465.html

I przypuszczenia się sprawdziły. Cena jeszcze bardziej spadła i do tego ibuygou dorzuca za free pristony nowszej generacji o.O

Taka oferta, że aż kusi.

Kiedy bedzie osobny dzial na forum o Redmi 2?

Cos wiadomo juz o pierwszym wydaniu MIUI Polska na ten model? Sam sie nad nim prywatnie zastanawiam :)

@Lulek35 -> Z Vatem jak zawsze: loteria, uda się albo nie uda

Edited by Accessories 4 You

Heh, u Goldway jak bym teraz brał to mam rabat -10$ i 3$ dla ludzi co już kupili u nich czyli płacę 519zł :D

Oczywiście opcja free-shipping, czyli 8-9 dni i telefon u mnie. Cena może jeszcze dropnie, więc poczekam.

btw. Ile kosztuje mniej więcej kurier DHL z ibuygou? Bo nigdzie na stronie nie widzę.

I po ile te nowe Pistonki chodzą u nas? Bo tak to za kuriera się komuś zwróci jak nie potrzebuje ich.

Wygląda na to, że Redmi 2 to taki Redmi 1S w zaokrąglonej obudowie, z dual LTE i innym CPU. W Antutu w teście IBuyGou miał tylko 20300 pkt, przyciski dalej niepodświetlane. Posiadacze tel. Xiaomi innych niż Redmi 1 raczej nie mają po co się przesiadać, chyba, że dual LTE potrzebne.

Kiedy bedzie osobny dzial na forum o Redmi 2?

Cos wiadomo juz o pierwszym wydaniu MIUI Polska na ten model? Sam sie nad nim prywatnie zastanawiam :)

@Lulek35 -> Z Vatem jak zawsze: loteria, uda się albo nie uda

Heh. Będzie kiedy będzie wydany przez MIUI do wersji dev.

Wysłane z MI4

• Like 1

Wygląda na to, że Redmi 2 to taki Redmi 1S w zaokrąglonej obudowie, z dual LTE i innym CPU. W Antutu w teście IBuyGou miał tylko 20300 pkt, przyciski dalej niepodświetlane. Posiadacze tel. Xiaomi innych niż Redmi 1 raczej nie mają po co się przesiadać, chyba, że dual LTE konieczne.

Dlatego nie widze sensu zmieniac na Redmi 2. Plus to tylko Lte.

www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi2--qualcomm-snapdragon-410-quadcore-64-bit-12-ghz-processor-1gb-ram-8gb-rom-47-inches-display-with-8-mp-back-camera-fdd-lte-version-with-original-xiaomi-piston-earphone-6465.html

I przypuszczenia się sprawdziły. Cena jeszcze bardziej spadła i do tego ibuygou dorzuca za free pristony nowszej generacji o.O

Taka oferta, że aż kusi.

Pistony od początku Pre były dorzucane te, o których napisałeś ;)

Ogólnie ten telefon nie ma służyć jako upgrade z 1 i 1S, lecz jako lepsza alternatywa dla osób, które chcą po prostu mieć telefon z takimi parametrami ;)

Nie ma co nad tym dyskutować, bo to pisanie zupełnie bez sensu.

Ogólnie ten telefon nie ma służyć jako upgrade z 1 i 1S, lecz jako lepsza alternatywa dla osób, które chcą po prostu mieć telefon z takimi parametrami 

Więc jak mam Redmi 1 od roku i chciałbym znów mieć nowy telefon ( a ten zupełnie wystarczał)  to zmiana na Redmi 2 jest nie zbyt opłacalna? Mi - 3 nawet używane jest trochę po za budżetem.

Więc co w takim wypadku 

Ale tutaj chodzi wyłącznie o spory:

Ktoś posiadający 1/1S nie kupi 2, ponieważ nie jest jakoś "mega wypasiony".

Oczywiście napisałem to tylko w takim przypadku, a wiadomo że przejście z 1 czy 1S na 2 będzie miała plusy.

Lepszy procesor, LTE, podrasowany wyświetlacz, super aparat (nie wiem, sugeruję się tymi niby samplami), lepsze zarządzanie pamięcią, obsługa 2,3,4G na obydwu slotach itd. ;)

Ja uważam również, że warto sprzedać 1/1S i po dołożeniu odpowiedniej kwoty zakupić 2, chociażby z uwagi również na MIUI 6 od momentu wyjęcia z pudełka :D

@Endriu tutaj nie chodzi o to że telefon ma być mega wypasiony, tylko ma być dobry, a na tle konkurencji nowy Redmi 2 wypada bardzo słabo. Sam napisałeś, że plusem jest to, że ma lte i nowe Miui, tylko prawie wszystkie nowe telefony mają teraz Lte.

np. Meizu k52 który ma wejść jakoś teraz. Ma być droższy dokładnie o 18 dolarów (nawet dla chińczyka to nie jest dużo) a specyfikacja powala. Zobacz sobie ich note'a:

http://www.meizu.com/en/products/m1note/spec.html

Specyfikacja k52 ma być taka sama tylko ma mieć mniejszy rozmiar 4,6 cala. Już nie wspominam o tym, że Asus, Lenovo, Zte, huawei chcą wypuścić modele które będą konkurować z redmi. Już są zapowiedzi i przecieki, jak na razie Redmi 2 wypada bardzo słabo.

@igoor1983

Full hd to minus. Nie bądź śmieszny. Niby czemu? Bo telefon będzie więcej energii pobierał. Tylko nie zauważyłeś jednej rzeczy, wyświetlacz jest wykonany w technologii IGZO, a są to w tej chwili jedne z najlepszych wyświetlaczy na rynku, plus mają kilkakrotnie mniejsze zużycie energii. Ten wyświetlacz pobiera o wiele mniej energii niż ten co ty masz w Redmi Note Lte. Co do Mediateku, to nie wiem czy wiesz ale ich nowe procesory są bardzo dobre, problemy które były w poprzednich wersjach to już przeszłość. Tylko zauważ, że telefon ma gorilla glass 3 na wyświetlaczu i aparacie, aparat 13 megapixela od samsunga i 2 gb ramu. Redmi 2 słabo wypada przy tym, a to jest telefon który ma konkurować z Redmi. To przykład tylko, że Xiaomi dało ciała.

Edited by tosshi2

@Endriu ja podałem Ci przykład, porównanie do konkurencji. Bo problem polega na tym, że jak Redmi 2 będzie słabo się sprzedawał (a na razie tak jest) i będzie go mieć mało osób to xiaomi może wprowadzić nowy model np 2S w połowie roku a Redmi 2 zostanie zapomniany.

Edited by tosshi2

Tak full HD to minus DLA MNIE. Mam HD na 5,5 cala i jeśli by było full HD nie widziałbym różnicy bo tu pikseli nie widzę. Nie chodzi tylko o zużycie energii ale głównie o to ze procek musi produkować 2razy razy więcej pikseli których na dodatek nie widać. Dla mnie to jest bzdura. No dobra ok na 5,5 dla kogoś kto ma lepszy wzrok ode mnie to może ma sens ale na 4,6 cała? To ty nie bądź śmieszny

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka

Edited by igoor1983

Samsung S4 ma wyświetlacz Full Hd i procesor trochę lepszy od Snapdragona 400 i jakoś ciągnie bez problemu. Stosowanie wyświetlaczy QHD w telefonach jest głupotą.

Znam wiele osób z S4 i wszystkie jako wadę podają szybkie zużycie baterii (większość z nich zresztą mówi, że to jedyna wada tego tel.). Nie twierdzę, że to przez rozdzielczość ekranu, ale może i ona nieco się przyczynia...

Edited by latet