Lord Sithek Posted June 20, 2019 Share Posted June 20, 2019 Witam wszystkich Korzystam z Redmi Note 4X i Xiaomi.eu (ostatnia wersja dev na ten model). Kiedy jestem na słuchawkach bluetooth i przychodzi połączenie zewnętrzne, numer dzwoniącego zawsze jest odczytywane na głos, cyfra po cyfrze, i po angielsku. To dość irytujące. Zastanawiam się, czy to funkcja MIUI i czy można ją jakoś wyłączyć? Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 20, 2019 Share Posted June 20, 2019 Moje byle jakie słuchawki odczytują tak samo, sprawdzałem na różnych telefonach. Możliwe że to jednak "bajer" wbudowany w słuchawki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Mam ze 3 różne słuchawki i żadnych nr nie słychać. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 U mnie na 3 producentów słuchawek numer powtarzają tylko chinolskie, najtańsze śmietniki... I tych używam najchętniej, bo nie muszę albo latać i szukać telefonu, albo zastanawiać się w której kieszeni go mam... Albo kto, do licha, 4 ltery zawraca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Sithek Posted June 23, 2019 Author Share Posted June 23, 2019 Cóż, słuchawki nie są całkiem byle jakie, Treblab X5 Jeśli to bajer słuchawkowy, to kicha, pewnie wyłączyć się nie da... Często słucham muzyki na rowerze i telefon mam schowany w minisakwie, dlatego używam aplikacji do odczytywania na głos przychodzących wiadomości i nazw kontaktów, od których jest połączenie (dzięki czemu mogę zdecydować, czy warto się zatrzymywać ). Niestety, przez tę "funkcję" apka jest blokowana i nie może odczytać nazwy kontaktu. A numerów na pamięć nie znam Ciekawe, że w słuchawkach kablowanych tego problemu nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts