Jump to content

Numer dzwoniącego podczas korzystania ze słuchawek bluetooth

Lord Sithek

Recommended Posts

Witam wszystkich 

Korzystam z Redmi Note 4X i Xiaomi.eu (ostatnia wersja dev na ten model). Kiedy jestem na słuchawkach bluetooth i przychodzi połączenie zewnętrzne, numer dzwoniącego zawsze jest odczytywane na głos, cyfra po cyfrze, i po angielsku. To dość irytujące. Zastanawiam się, czy to funkcja MIUI i czy można ją jakoś wyłączyć? Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki. Pozdrawiam 

U mnie na 3 producentów słuchawek numer powtarzają tylko chinolskie, najtańsze śmietniki... I tych używam najchętniej, bo nie muszę albo latać i szukać telefonu, albo zastanawiać się w której kieszeni go mam... Albo kto, do licha, 4 ltery zawraca ;-)

Cóż, słuchawki nie są całkiem byle jakie, Treblab X5 ;) Jeśli to bajer słuchawkowy, to kicha, pewnie wyłączyć się nie da... Często słucham muzyki na rowerze i telefon mam schowany w minisakwie, dlatego używam aplikacji do odczytywania na głos przychodzących wiadomości i nazw kontaktów, od których jest połączenie (dzięki czemu mogę zdecydować, czy warto się zatrzymywać ;) ). Niestety, przez tę "funkcję" apka jest blokowana i nie może odczytać nazwy kontaktu. A numerów na pamięć nie znam :P Ciekawe, że w słuchawkach kablowanych tego problemu nie ma :roll: