KamilDsD Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Procesora szczególnie nie obciąża, baterie bardziej. Czytam o zram od ok 1h i wniosek jeden, zram obciąża procesor co idzie z parą z większym zużyciem baterii ponieważ musi skompresować i dekompresować dane czyli coś za coś, postanowiłem wyłączyć zram i potestować do jutra wieczór, jeśli zauważe spadek wydajności to go ponownie włączę. I LoVe Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyJapanese Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Czekamy na relacje a gdzie to się ustawia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 Czekamy na relacje a gdzie to się ustawia? Opcje programistyczne - całkiem na dole jest opcja zram I LoVe Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 bez zram jest gozej, zdarzaja sie restarty pulpitu Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 (edited) Masz rację że mniej ramu jest dostępne ale co do przeładowań to ani razu nie miałem w takiej sytuacji już się zaczyna dławić bez zram, myślisz że ustawienie zram na zaawansowany skróci znacznie czas pracy na baterii? Czy lepiej jednak zostawić jak xiaomi czyli umiarkowany.Szczerze wracam do włączenia zram ciężko bez tego zaczyna być. I LoVe Edited June 6, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 umiarkowany to wystarczajaca ostatecznosc Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 (edited) umiarkowany to wystarczajaca ostatecznoscOkej ;D Edited June 6, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 zaczyna sie robic ciekawie, wychodzi xcelerate kernel dla miui 6, do tego same miui fajnie smiga, czekam na rozwoj wydazen Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 (edited) Dlaczego jak wchodzę na zhuti.xiaomi i klikam jakiś motyw to wyskakuje mi w apce motywy brak zasobu? Dodam że szukając tych samych motywów w aplikacji motywy nie ma ich tam Edited June 6, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 Panowie jak sprawuje się najnowsze miui? Trochę się boje go instalować, zdarzało się ze nowy update był gorszy od poprzedniego Link to comment Share on other sites More sharing options...
franz Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 Panowie jak sprawuje się najnowsze miui? Trochę się boje go instalować, zdarzało się ze nowy update był gorszy od poprzedniego Na razie wszystko jest z nim OK. Dla mnie najgorszy był ten z poprzedniego tygodnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
glass Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 Panowie co zrobić by przychodziły powiadomienia z taptalka ? ☺ Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 Witam. Znowu błąd. W pogodzie w celu wyświetlenia szczegółowej prognozy pogody przekierowuje na stronę w języku Chińskim. Nie wiem jak to przestawić. Może ktoś pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 (edited) Panowie co zrobić by przychodziły powiadomienia z taptalka ? ☺ Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu TapatalkaDodaj tapatalk do autostartu w panelu sterowania.Witam. Znowu błąd. W pogodzie w celu wyświetlenia szczegółowej prognozy pogody przekierowuje na stronę w języku Chińskim. Nie wiem jak to przestawić. Może ktoś pomóc? Jak z początku zaczyna się link zmień zh/pl na pl/pl , możesz to zrobić jak ci się strona w jakieś przeglądarce dopiero otworzy. Edited June 6, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marysiek Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 Mi np wywala z pulpitu skrót do dzwonienia ( do mojej najukochanszej na świecie:P) I nie moge wysłać mms, mam karte z t mobile, pewnie czegos nie ustawiłem, ale nie ogarniam czego;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Jak z początku zaczyna się link zmień zh/pl na pl/pl , możesz to zrobić jak ci się strona w jakieś przeglądarce dopiero otworzy. Dzięki za odpowiedź, ale tak za każdym razem trzeba zmieniać. W poprzednich dwóch czy trzech wersjach było OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
glass Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Dodaj tapatalk do autostartu w panelu sterowania. Jak z początku zaczyna się link zmień zh/pl na pl/pl , możesz to zrobić jak ci się strona w jakieś przeglądarce dopiero otworzy. Nic to nie daje. Jakieś inne pomysły? Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMSQ Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Po aktualizacji telefon chodzi rewelacyjnie!! zRam ustawiony na umiarkowany i smiga jak ta Lala =D Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsenar Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Witam Panowie proszę bez opier... szukałem Można prosić o link (jeżeli istnieje)do najnowszej wersji PL V6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Witam Panowie proszę bez opier... szukałem Można prosić o link (jeżeli istnieje)do najnowszej wersji PL V6. http://91.205.75.29/miui-V6/5.6.4/MIUIPolska_armani_5.6.4_v6-4.4.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Dzięki za odpowiedź, ale tak za każdym razem trzeba zmieniać. W poprzednich dwóch czy trzech wersjach było OK. A teraz coś zmienili i nie wiem gdzie zrobić fix. Po drugie to nie bug tylko feature. Normalnie ta pogoda ładuje cały chiński link. A ja zmieniam tam ścieżkę. A że się nie udaje to trudno. Wysłane z MI Note Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 @Acid da rade wykombinowac w naszym sofcie power menu jak te z miui.com do ktorego link podalem pare postow wczesniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 W życiu. Przyczyna? Takie mody trzeba pilnować bo wystarczy drobna zmiana w kodzie przez miui i już patch się wywala. A wywalenie całej kompilacji z powodu takiej drobnostki do byle redmi to ostatnie co chciałbym zobaczyć. Po drugie. Bez sens. Nie potrzeba nikomu tego power menu. Do recovery można wejść na 3 sposoby co najmniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Da się coś zrobić żeby się telefon tak nie grzal? Chwila przeglądania fb i yt oraz przeglądarka a klapka gorąca, na zimę jak znalazł ale na dworze teraz 28 stopni.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
glass Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 System trzeba zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 U mnie bateria trzymała najlepiej ok. 2 aktualizacje temu ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Tylko żeby się tak nie grzal to by było idealnie ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
glass Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 System jest najlepszy. Bez porównania do cm i innych modów Mam już od jakiegoś czasu problem ze sklepem. Pobiera mi kilkadziesiąt procent i staje,potem się odwiesza i ściąga do końca. Co to? Odrazu mówię że to nie wina systemu na cm miałem to samo. To już jest kwestia gustu,wszystko ma swoje plusy i minusy a miui jeszcze niedawno było prawie nieużywalne. A ze sklepem nigdy nie miałem problemów ani na cm11 ani na cm12 ani też na miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 ze sklepem tez problemu nie mialem, tylko ze zawsze modowana wersje uzywam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
glass Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 @OutSideR możesz coś więcej napisać na temat tej modowanej wersji ? Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnik Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 IMHO ta aktualizacja jest na razie najlepszą wersją V6. W połowie tygodnia już z utęskieniem oczekiwałem aktualizacji, bo w 5.5.29 nagle zaczęło regularnie wywalać mi apki i usługi (FC Gapps, Sklepu Play, WhatsApp itp. itd.), klawiatura Xperia co chwila się zacinała, telefon potwornie się grzał, a bateria przy użytkowaniu netu (fejs, messenger, opera) uciekała w nicość w ciągu pół godziny do maks godziny). Być może częściowo winny był zRAM ustawiony na Zaawansowany, bo tak próbowałem obejść wycieki RAM-u w 5.5.15. W nocy zainstalowałem 5.6.4 i na razie jest świetnie, choć bateria wciąż szybciej znika niż w v5. zRAM przestawiłem na Umiarkowany, apki nie łapią czkawki, grzanie sporadyczne. Wciąż jednak zdarza się, że system nie wykryje karty WCDMA albo krzyknie o konieczności Wi-Fi do pobierania załączników w GMailu (a w Pobieraniu mam brak limitu danych). Zobaczę za parę dni, oby nie zmieniło się na gorsze. Póki co, jest bueno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 @OutSideR możesz coś więcej napisać na temat tej modowanej wersji ? Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka a co tu pisac? wersja modowana sklepu nie sprawdza licencji apek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Ja mam podobny problem ze sklepem do tego w niektórych aplikacjach przy pobieraniu wyskakuje błąd 911 i bodajże 924. Tepnięte z mi3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 (edited) banalna pytanie, 1)jak zmienić żeby godzina była po prawej stronie? Wiget jest po prawej i na pasku pokazuje ją po prawej;) 2)I jeszcze korzystam z odblokowania telefonu opaską. I wiedzę że nie działa ta ochrona przed odblokowaniem w kieszeni, dawniej przy zasłoniętym czujniku od razu się to aktywowało 3) o i dymki z messengera padły ale to może choroba dziecięca Ogólne wrażenie to nawet fajnie się sprawuje i bateria pod obciążeniem szybko znika Edited June 8, 2015 by rm_125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMSQ Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 (edited) System jest najlepszy. Bez porównania do cm i innych modów Mam już od jakiegoś czasu problem ze sklepem. Pobiera mi kilkadziesiąt procent i staje,potem się odwiesza i ściąga do końca. Co to? Odrazu mówię że to nie wina systemu na cm miałem to samo. To nie jest wina V6 masz rację bo na mojej Z1 też się tak dzieje i to często ostatnio a mam lollipop zainstalowany na niej Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Edited June 8, 2015 by iMSQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts