zbawiec Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 (edited) cos takiego wgrałem mione_plus_images_JMACNBL18.0_4.1_cn po przetłumaczeniu na angielski z opisu na stronie miało być of millet phone 1 / 1s latest stable version wire brush Fastboot click to download the full package a teraz widze ze chyba powinno byc to Redmi 1S Telecom / Unicom version of the latest stable version wire brush Fastboot complete package Click to download noż k...... Edited June 2, 2015 by zbawiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Poczytaj sobie http://miuipolska.pl/forum/topic/5293-miflash-redmi-1s-uceglenie-przy-pr%C3%B3bie-powrotu-z-v6-do-v5-pomocy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 (edited) duzo osob robi ten blad, po zassaniu czegokolwiek nalezy kierowac sie nazwa kodowa 'armani', jezeli nazwa softu jej nie zawiera to z gory wiemy ze mamy zly soft Edited June 2, 2015 by OutSideR 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Mam od 48h rom i system rakieta. Ramu minimum 150mb. Tylko dziś w 6 h bateria padła. Winne jest w zarządzaniu zasilaniem aplikacja mdnsd-co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 W instrukcji acid wyraznie napisal zeby sprawdzic 10 razy czy ten rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 cos takiego wgrałem mione_plus_images_JMACNBL18.0_4.1_cn po przetłumaczeniu na angielski z opisu na stronie miało być of millet phone 1 / 1s latest stable version wire brush Fastboot click to download the full package a teraz widze ze chyba powinno byc to Redmi 1S Telecom / Unicom version of the latest stable version wire brush Fastboot complete package Click to download noż k...... Od razu możesz do mnie wysyłać na serwis. Flash romu Mi1 uwala telefon na twardo jak jajko po 5 minutach we wrzątku. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 ale za to latwo sie go stawia na nogi Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 duzo osob robi ten blad, po zassaniu czegokolwiek nalezy kierowac sie nazwa kodowa 'armani', jezeli nazwa softu jej nie zawiera to z gory wiemy ze mamy zly soft Dokładnie, po to masz nazwę kodową, żeby nie pomylić Romów, nie ma słowa Armani, nie wgrywam. Proste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 ale za to latwo sie go stawia na nogi Łatwo. Ale wszystko zależy od Windowsa. Na czystym Windows 7 na x200 nie łapie telefonu a na starej Viście udało mi się uratować parę Redmi. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 na hackowanej 7 bierze wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbawiec Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 ok poszło telefon działa, trochę mi to zajęło Gdyby nie to forum i ludzie na nim sam nie wiem co by było szacun panowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 nie zapominaj ze sa wsrod nas tez Panie ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
yeo Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 (edited) Panie i Panowie, przechodząc z miui 5 na 6 specjalnie zaktualizowałem system do najnowszej wersji JHCCNBL53.0 (V5) ze strony miui.com Mimo tego przy aktualizacji do Miui 6 przy 98% się wywalilo i musiałem wgrywać system przez fastboot. W związku z tym proponuje usunąć z poradnika informacje że aktualizacja z miui 5 na 6 działa przez updater tudzież recovery. No chyba że znajdzie sie osoba której taki update zadziałał. Druga wżniejsza sprawa, ponieważ coraz więcej osób pobiera zły rom to proponuje podlinkować stronę z romami po angielsku: http://en.miui.com/a-234.html Trzecia sprawa nie wiem czemu nikt do tej pory nie odkrył że istnieje aplikacja MiPhoneManager (a przynajmniej w wątku o Redmi 1S nie widziałem o niej wzmianki). Do pobrania ze strony: http://en.miui.com/thread-92720-1-1.html Umożliwia ona zarządzanie naszym telefonem z poziomu Windowsa, tworzenie lokalnej kopi bezpieczeństwa a co ważniejsze bezproblemową aktualizacje systemu przez fastboot. Nie trzeba szukać romów po jakichś chińskich stronach wystarczy podłączyć telefon w trybie fastboot aplikacja sama sie odpali. Wybrać Update i Flash, pojawi się okno z dwoma telefonami Redmi 1S WCDMA lub Redmi Note 4G. Oczywiście wybieramy ten pierwszy. Następnie decydujemy czy ma sie wgrać miui 5 czy 6, system się pobiera z internetu i instaluje. Ja w ten sposób wgrałem Miui 6 u siebie bez najmniejszego problemu. Sam system spisuje się świetnie. Pozdrawiam Edited June 2, 2015 by yeo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Acid, napiszesz cos wiecej na temat tego ze winda zwykla nie bierze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbawiec Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Co do problemu aktualizacji miui i zatrzymywania się na 98 % miałem tak jak Roma ściągnąłem bezpośrednio telefonem i w telefonie zmieniałem nazwę. Jak ściągnąłem przez PC i na kompie zmienilem nazwę i dopiero wgrałem na telefon wtedy się już nie zatrzymało na 98% Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Musiało się źle ściągnąć na telefonie, zdarza się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Acid, napiszesz cos wiecej na temat tego ze winda zwykla nie bierze ? Jakbym widział... To Windows. Dlatego go nie używam od dawna. Tzn niestety muszę na małym laptopie bo akurat do serwisowego MiFlash czy QPST trzeba mieć Windę. Mam Windę ale jej nie rozumiem. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyJapanese Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Coś jest nie tak ze wskazaniem baterii... Po każdym restarcie pokazuje co innego. Wiarygodnie pokazuje na wyłączonym telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 (edited) Patrząc na changelog 5.6.5 to zapowiada się dłuższy czas pracy na baterii ;3 ale ciekawie jak to wyjdzie w praktyce Wysłane z mojego HM 1S Edited June 5, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 ja bym byl za tym zeby dodac do naszych romow jeszcze rozszerzone power menu oraz dynamiczny statusbar http://en.miui.com/thread-119355-1-1.html wtedy juz by bylo calkiem pieknie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Panie i Panowie, przechodząc z miui 5 na 6 specjalnie zaktualizowałem system do najnowszej wersji JHCCNBL53.0 (V5) ze strony miui.com Mimo tego przy aktualizacji do Miui 6 przy 98% się wywalilo i musiałem wgrywać system przez fastboot. W związku z tym proponuje usunąć z poradnika informacje że aktualizacja z miui 5 na 6 działa przez updater tudzież recovery. No chyba że znajdzie sie osoba której taki update zadziałał. Tak, znalazła się taka osoba. Żadnych problemów. Czy Ty wgrywałeś oficjalny MIUI na MIUI Polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumek Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Tak, byli nawet tacy co bez full wipe aktualizowali i działało - nie do końca dobrze ale działało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardo Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Oj tam oj tam szału nie było ale działało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marysiek Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Mam pytanie, wrzuciłem dzisiejszą aktualizację po zmianie nazwy na upade do telefonu, wykonałem aktualizację przez recovery, aktualizacja przebiegła pomyslnie, ale w informacji o telefonie nadal mam napisane, że wersja to 5.5.22, czyli taka jaka wgrywałem armani image przez miflash, podczas pierwszego wgrywania v6. Czy to jest ok? Druga sprawa, to robiłem dzisiaj z telefonem dla mamy ten sam model, przyszedł pare dni temu, ale po wgraniu najnowszej rozwojowej wersji V6 ze strony en, a pozniej po wgraniu dzisiejszej aktualizacji miui Polska cały czas wychodzi komunikat Unfortunately, the process android.media has stopped, po zaktualizowaniu wychodzi ten sam komunikat z tym, że po polsku. Co poradzicie? Nie było żadnych errorów podczas flashowania czy aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 (edited) @Marysiek ^^ pamiętam że mi kiedyś chyba pomogło "Wipe user data", znajdziesz te opcje w recovery, tylko nie pamiętam czy to usuwa tylko apki itd czy jeszcze pamięć ew telefonie np zdjęcia. I LoVe Edited June 5, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Mam pytanie, wrzuciłem dzisiejszą aktualizację po zmianie nazwy na upade do telefonu, wykonałem aktualizację przez recovery, aktualizacja przebiegła pomyslnie, ale w informacji o telefonie nadal mam napisane, że wersja to 5.5.22, czyli taka jaka wgrywałem armani image przez miflash, podczas pierwszego wgrywania v6. Czy to jest ok? Druga sprawa, to robiłem dzisiaj z telefonem dla mamy ten sam model, przyszedł pare dni temu, ale po wgraniu najnowszej rozwojowej wersji V6 ze strony en, a pozniej po wgraniu dzisiejszej aktualizacji miui Polska cały czas wychodzi komunikat Unfortunately, the process android.media has stopped, po zaktualizowaniu wychodzi ten sam komunikat z tym, że po polsku. Co poradzicie? Nie było żadnych errorów podczas flashowania czy aktualizacji wgrales bez wipe i dlatego, ja mam najnowsza i smiga bajera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marysiek Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 ale wipe cach, data, czy all data?;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyJapanese Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Jak stawiasz mamie wszytko od nowa to najlepiej by bylo wipe all. Btw. Ktoś wrzucił te tweaki? Bo nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marysiek Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Po wgraniu przez MiPc Suit V6 pokazywało że jest wersja 5.6.4, ale po wgraniu V6 z miui Polska pokazuje, że jest 5.5.22 :/ wykonałem full wipe, ale nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Po wgraniu przez MiPc Suit V6 pokazywało że jest wersja 5.6.4, ale po wgraniu V6 z miui Polska pokazuje, że jest 5.5.22 :/ wykonałem full wipe, ale nie pomogło Masz tu link i pobierz jeszcze raz http://91.205.75.29/miui-V6/5.6.4/MIUIPolska_armani_5.6.4_v6-4.4.zip I LoVe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marysiek Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 ok, ściągne, robie full wipe, odpalam updater i instaluje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 (edited) ok, ściągne, robie full wipe, odpalam updater i instaluje?Yes (w updater wskazujesz lokalizację do pliku z aktualizacją a telefon się restartuje i zaczyna instalować) po tym robisz full wipe w recovery i git. I LoVe Edited June 5, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marysiek Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 jakos pykło:) dzieki Wam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 (edited) jakos pykło:) dzieki Wam:)No i dobrze ;D Polecamy się na przyszłość // pytanko koledzy ;D czy zram obciąża mocno procesor? I czy zram wpływa na czas pracy na baterii jakoś znacznie? Pytam z ciekawości ;3 I LoVe Edited June 5, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Procesora szczególnie nie obciąża, baterie bardziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts