lolek102 Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 Cześć ostatni zauważyłem że gdy wybudzę telefon podwójnym puknięciem następuje jakiś trzask i przerwa w odtwarzaniu muzyki. Po odblokowaniu i wejściu w aplikacje Spotify, przestaje grać jedna słuchawka i trzeba zrobić restart żeby wszystko wróciło do normy. Może ktoś sprawdzić czy u niego jest podobnie, aby wykluczyć winę systemu(oczywiście Global stable 10.2) lub winę aplikacji ? Nie jest to raczej wina mechaniczna bo albo by grała albo nie (tak mi się wydaje, jak tak nie jest niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu). W przypadku gdy odblokuje telefon odciskiem palca lub z przycisku wszytko jest w jak najlepszym porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenon9 Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 Na ori aplikacji muzycznej też tak masz ?. Ja tak mam jak auxa podpinam w samochodzie, na początku wszystko ok i po czasie tylko jedna strona gra i czasami całkowicie przestaje grać, dopiero po paru min jak odłączę to zaczyna grać, nie wiem czy to wina tej przejściówki czy coś w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolek102 Posted June 17, 2019 Author Share Posted June 17, 2019 U mnie muzka działa bez zarzutu do momentu wybudzenia prze podwójne tapnięcie, zarówno na ori jak i w Spotyfi Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenon9 Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 Sprawdzałem u siebie i mam to samo, jak podwójnie klikne w ekran to zniekształca dzwięk i przestaje grać całkowicie, dopiero ponowny restart pomaga, więc to raczej wina softu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolek102 Posted June 17, 2019 Author Share Posted June 17, 2019 (edited) Po dzisiejszej aktualizacji (10.3.1) widzę dużą poprawę, już nie przerywa odtwarzania EDIT Teraz zauważyłem że w słuchawkach dokanałowych od Samsunga(AKG ale jakieś podróby) przerzuca cały czas piosenki albo wycisza dźwięk (w zależności jak jest ustawione w słuchawkach i efekty dźwiękowe). Co najlepsze dzieje się to samo z siebie. kupuje dzisiaj inna przejściówkę może ona jest wina EDIT II Różne przejściówki nie pomagają, ale zauważyłem że wystarczy obrócić wtyczkę i już wszystko wraca do normy xD Oznaczyłem sobie nawet strony wtyczki i raz gra dobrze a później nagle źle (oczywiście na jednej stronie wtyczki) Dziwna sprawa ale raczej jest to wina oprogramowania niż wady mechanicznej. Ciekawe czy kiedyś to naprawia. Edited July 31, 2019 by lolek102 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek456 Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Odkopię trochę temat bo nie nastąpiła poprawa od tego czasu. Ja również mam wyżej opisane trzaski. Nie pomaga obrót przejściówki. Problem występuje również u mnie na włączonym wyświetlaczu. Zarównie na miui 10 jak i miui 11 mam ten problem (miui Polska). Problemy są opisane również w tych wątkach na zagranicznych forach https://c.mi.com/thread-2326895-1-1.html https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/casdz4/sound_problems_with_my_mi_9_se/ @Orjon Da sie coś z tym zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkman89 Posted December 18, 2019 Share Posted December 18, 2019 U mnie pomogła inna przejściówka, kupiłem jakaś z allegro. Na XDA też pisali że ta oryginalna tak robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomczus87 Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Od siebie dodam, że zauważyłem, że u mnie problem występuje tylko jeśli przekraczam "bezpieczny" poziom głośności. Po drugie, nie ma potrzeby restartu telefonu. U mnie pomaga też wejście w ustawienia i chwilowa zmiana głośności dzwonka - mega dziwne. Podobno pomaga wyłączenie podwójnego tąpnięcia w celu wybudzenia ekranu. Przetestuje to. Staram się przerzucić na słuchawki bezprzewodowe ale jednak jestem zwolennikiem przewodowych. Problem jest potwornie irytujący, tym bardziej, że od kiedy mam telefon żadna aktualizacja nic nie zmieniła w tej kwestii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek456 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 U mnie nie pomogła inna przejściówka, kupiłem z Ugreena i dalej to samo. Pytanie czy da się to rozwiązać softwerowo na poziomie xiaomi.eu, ale to już pytanie do moderatorów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomczus87 Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Szczerze powiedziawszy od kiedy wyłączyłem opcję dwukliku to nie zauważyłem problemu ze słuchawkami. Pokusiłem się testowo o włączenie tej opcji i na efekt długo nie czekałem - po jakiś 30 minutach grania jedna słuchawka przestała działać i po chwili druga. Może faktycznie tutaj jest pies pogrzebany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 U mnie też to występuje i to w losowych momentach, pomaga odłączenie i podłączenie słuchawek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts