Jump to content

Mi Band 4 - dyskusja ogólna

zaba44

Recommended Posts

Witam,

jako że w Chinach pojawiła się już nowa wersja opaski mam do was pytanie. Czy ktoś już zamawiał, jak tak to gdzie? Ceny na aliexpress między 30-50$. Może ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z jakąś rozsądną wysyłką?

W Polsce z oficjalnej dystrybucji mają być po 149 PLN.

Zanim wyślą i przyjdzie ta kupiona w chinach, za te same pieniądze kupisz na miejscu w w Polsce z normalną gwarancja 24 miesiące.

No to jak tak to może tutaj:

https://m.pl.aliexpress.com/item/33034637245.html?aff_platform=promotion&cpt=1560593657264&sk=f5zEBqC&aff_trace_key=5021b101a7fc4aac99c00495c240464a-1560593657264-03537-f5zEBqC&terminal_id=fa4a2a15fcb24224a479a5b0a781bb47

Wersja Global z kuponem sprzedwacy za 30.69 $

Edit:

Udało mi się kupić za niewiele ponad 27 $

9906a37380fbf1af9318f8395ef526c5.jpg

Dam znać jak przyjdzie.

Różni się czymś global version od cn version? Bo wcześniej jak zamawiałem Mi Band 3 to normalnie na cn version odblokował się język angielski i polski.

edit.

https://www.youtube.com/watch?v=tK_bNad521w
tym, że pudełko po chińsku... a po połączeniu z telefon język się zmienia :D no cóż, zamawiam cn version bo jest taniej! :lol:

Edited by Zenderable
  • Like 1

tutaj widać jak zamówił chińską i mu język zmieniło ;) tak samo było w Mi Band 3. 

Mi się udało wyrwać z tego linku kolegi wyżej za 26 dolarów :D co na Revolut mi przeliczyło na 99 zł. Wydaje mi się, że warto wymienić z Mi Band 3 ze względu właśnie na ten kolorowy wyświetlacz i opcję zmiany muzyki. Trzeba mieć nadzieję, że kiedyś wydadzą u nas wersję NFC z mikrofonem i asystentem Google... to by było coś.

1 sztukę kupiłem. Wyszło mnie 90. Tylko będę się stresował  bo na peperze różnie informują. Jeden - będzie polski, inny - będzie angielski jak już. Waham się czy brać 2 sztukę od razu czy się wstrzymać. 

A kij z tym, kupiona druga CN z kodem lato617.  90.98 i 94.84 . To chyba nawet taniej jak za mb3 płaciłem. Mam nadzieję że zanim dojdą n&ffmb już wyjdzie z aktualizacją dla mb4 

Edited by frrancuz

8 minut temu, frrancuz napisał:

różnie informują

Nie masz się co bać, to jest całkowicie to samo. Tak samo było z Mi Band 3, podłączysz pod Mi Fit i język się zmieni. ;)  Jeśli nie ma języka polskiego jeszcze, to powinien wyświetlać się angielski.

Edited by Zenderable
  • Thanks 1

5 godzin temu, Zenderable napisał:

Nie masz się co bać, to jest całkowicie to samo. Tak samo było z Mi Band 3, podłączysz pod Mi Fit i język się zmieni. ;)  Jeśli nie ma języka polskiego jeszcze, to powinien wyświetlać się angielski.

Chciałem tylko przypomnieć, że przez dluuuugggggiiii czas MB3 wersja cn miał język pl tylko dzięki zmodowanej apce Mi Fit. Xiaomi długo zwlekało z oficjalnym odblokowaniem naszego języka w Fw... 

https://www.empik.com/xiaomi-opaska-mi-band-4-czarny,p1229001483,sport-p

To pojechali z ceną. :D 

Wg. Empiku Mi Band 4 w PL będzie za 210 zł z premierą 1 lipca... Mi by było szkoda dać tyle, no i tez nie śpieszy mi się bo póki co mam Mi Band 3. Dziś na ali z kuponami można było wyrwać Mi Band 4 za 22 dolary, czyli jakieś 88 zł. I jak taka cena ma zachęcić do kupowania z oficjalnej dystrybucji? Mam nadzieję, że jednak cena będzie niższa u nas, tak jak było z Mi 9. 

Do tego ciekawy opis:

Cytat

jasność ekranu do 450 nitów

To by było fajnie. ;) 

Edited by Zenderable

2 minuty temu, pkonrad napisał:

A jakie to ma znaczenie. Obie opaski są identyczne i na tą chwilę na obu będzie język angielski, jeśli w telefonie masz ustawiony polski język.

A po jakimś czasie na 100% w wersji CN będzie też dostępny polski?

Folia ochronna z Mi Band 3 pasuje do 4, trochę odstają brzegi ale trzyma się, kupiłem najtańsze na próbę i nawet po pływaniu trzyma jak trzeba. Dobrze byłoby gdyby szkło hartowane było do MB 4 ale na razie nie widzialem, nie jest wypukły to nie powinno stanowić problemu.

W n&f pojawiła się już wersja beta ze wsparciem dla mb4.  Jednak, nie zrobiłem zrzutu, był tam komunikat o wsparciu w aktualizacji oprogramowania dla wersji global.. martwi mnie to bo kupiłem CN (zobaczę jak to działa jak przyjdzie) i jestem ciekaw czy jednak nie wyjdzie na to że czymś w środku się to jednak różni a nie tylko podłączyć jak mb3 i z cn zrobi się global.

Języka polskiego nie ma w ogóle, w żadnej wersji. Taka wersja językowa jest póki co nie dostępna (jak było z mb3), pewnie jak poprzednio zostanie dodana z czasem.

Edited by frrancuz

Mam nadzieję, że będzie ten sam soft dla global i cn. A jeśli nie, to tak czy siak sobie poradzimy instalując przerobiony firmware, więc nie ma co się bać. Tak to jest, jak się chce parę groszy zaoszczędzić. :D

@Zenderable

Doczytałem. Jeżeli na telefonie jest ustawiony język nie wspierany (póki co polski w drodze ale nie ma) to global jest po angielsku  a cn po chińsku. Do chwili ukazania się softu z pełnym wsparciem polskiego (mam nadzieję że na dniach) albo angielski w telefonie albo chiński w opasce. Później prawdopodobnie już będzie bez różnicy, jak dodadzą polski. Wcześniej n&f może dać radę to ogarnąć i wymusisz nim angielski na cn. 

Moje opaski jadą, pewnie dostaniesz wcześniej. Daj znać od razu! Ech.. tyle emocji w tym wieku ^_^

• Thanks 1

• mrosi changed the title to Mi Band 4 - dyskusja ogólna
  • Zenderable pinned this topic