zaba44 Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 Witam, jako że w Chinach pojawiła się już nowa wersja opaski mam do was pytanie. Czy ktoś już zamawiał, jak tak to gdzie? Ceny na aliexpress między 30-50$. Może ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z jakąś rozsądną wysyłką? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 W Polsce z oficjalnej dystrybucji mają być po 149 PLN. Zanim wyślą i przyjdzie ta kupiona w chinach, za te same pieniądze kupisz na miejscu w w Polsce z normalną gwarancja 24 miesiące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaba44 Posted June 15, 2019 Author Share Posted June 15, 2019 Mi Band 3 przyszedł mi właśnie bardzo szybko (niecałe dwa tygodnie). Jakaś promocje wtedy była. Szkoda że nie ma żadnych informacji odnośnie primery w Polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 No to jak tak to może tutaj: https://m.pl.aliexpress.com/item/33034637245.html?aff_platform=promotion&cpt=1560593657264&sk=f5zEBqC&aff_trace_key=5021b101a7fc4aac99c00495c240464a-1560593657264-03537-f5zEBqC&terminal_id=fa4a2a15fcb24224a479a5b0a781bb47 Wersja Global z kuponem sprzedwacy za 30.69 $ Edit:Udało mi się kupić za niewiele ponad 27 $ Dam znać jak przyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 (edited) Różni się czymś global version od cn version? Bo wcześniej jak zamawiałem Mi Band 3 to normalnie na cn version odblokował się język angielski i polski. edit. https://www.youtube.com/watch?v=tK_bNad521w tym, że pudełko po chińsku... a po połączeniu z telefon język się zmienia no cóż, zamawiam cn version bo jest taniej! Edited June 17, 2019 by Zenderable 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 A będzie w niej pl @Zenderable ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 A skąd mamy to wiedzieć. Przecież nikt nie otrzymał jeszcze zakupionych opask. Edit:Nie zauważyłem linku do video. Sorki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 tutaj widać jak zamówił chińską i mu język zmieniło tak samo było w Mi Band 3. Mi się udało wyrwać z tego linku kolegi wyżej za 26 dolarów co na Revolut mi przeliczyło na 99 zł. Wydaje mi się, że warto wymienić z Mi Band 3 ze względu właśnie na ten kolorowy wyświetlacz i opcję zmiany muzyki. Trzeba mieć nadzieję, że kiedyś wydadzą u nas wersję NFC z mikrofonem i asystentem Google... to by było coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 https://www.pepper.pl/promocje/xiaomi-mi-band-4-jeszcze-taniej-2359-166860 jeszcze taniej... no cóż, moją opaskę już wysłali 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 (edited) 1 sztukę kupiłem. Wyszło mnie 90. Tylko będę się stresował bo na peperze różnie informują. Jeden - będzie polski, inny - będzie angielski jak już. Waham się czy brać 2 sztukę od razu czy się wstrzymać. A kij z tym, kupiona druga CN z kodem lato617. 90.98 i 94.84 . To chyba nawet taniej jak za mb3 płaciłem. Mam nadzieję że zanim dojdą n&ffmb już wyjdzie z aktualizacją dla mb4 Edited June 18, 2019 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 (edited) 8 minut temu, frrancuz napisał: różnie informują Nie masz się co bać, to jest całkowicie to samo. Tak samo było z Mi Band 3, podłączysz pod Mi Fit i język się zmieni. Jeśli nie ma języka polskiego jeszcze, to powinien wyświetlać się angielski. Edited June 18, 2019 by Zenderable 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juniorek Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 5 godzin temu, Zenderable napisał: Nie masz się co bać, to jest całkowicie to samo. Tak samo było z Mi Band 3, podłączysz pod Mi Fit i język się zmieni. Jeśli nie ma języka polskiego jeszcze, to powinien wyświetlać się angielski. Chciałem tylko przypomnieć, że przez dluuuugggggiiii czas MB3 wersja cn miał język pl tylko dzięki zmodowanej apce Mi Fit. Xiaomi długo zwlekało z oficjalnym odblokowaniem naszego języka w Fw... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 19, 2019 Share Posted June 19, 2019 (edited) @Juniorek Tak, jednak dotyczyło to także wersji globalnej. Potem pojawił się język polski w oficjalnym FW i następnie pojawiła się oficjalna dystrybucja w PL. Edited June 19, 2019 by Zenderable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_burnout Posted June 19, 2019 Share Posted June 19, 2019 Witam. Dziś dostałem opaskę, kupiłem na OLX za 200 wysyłka 10, wiem przepłaciłem ale nie chciałem czekać. Język jest na razie eng 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 20, 2019 Share Posted June 20, 2019 (edited) https://www.empik.com/xiaomi-opaska-mi-band-4-czarny,p1229001483,sport-p To pojechali z ceną. Wg. Empiku Mi Band 4 w PL będzie za 210 zł z premierą 1 lipca... Mi by było szkoda dać tyle, no i tez nie śpieszy mi się bo póki co mam Mi Band 3. Dziś na ali z kuponami można było wyrwać Mi Band 4 za 22 dolary, czyli jakieś 88 zł. I jak taka cena ma zachęcić do kupowania z oficjalnej dystrybucji? Mam nadzieję, że jednak cena będzie niższa u nas, tak jak było z Mi 9. Do tego ciekawy opis: Cytat jasność ekranu do 450 nitów To by było fajnie. Edited June 20, 2019 by Zenderable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieck23 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Dnia 20.06.2019 o 00:45, Michal_burnout napisał: Witam. Dziś dostałem opaskę, kupiłem na OLX za 200 wysyłka 10, wiem przepłaciłem ale nie chciałem czekać. Język jest na razie eng masz wersję CN czy Global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 (edited) A jakie to ma znaczenie. Obie opaski są identyczne. Edited July 5, 2019 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieck23 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 2 minuty temu, pkonrad napisał: A jakie to ma znaczenie. Obie opaski są identyczne i na tą chwilę na obu będzie język angielski, jeśli w telefonie masz ustawiony polski język. A po jakimś czasie na 100% w wersji CN będzie też dostępny polski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Narazie wcale nie jest dostępny polski język na MB4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misieck23 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 4 minuty temu, pkonrad napisał: Narazie wcale nie jest dostępny polski język na MB4. Jasne. A wiesz jak to było z mi band 3 wersja CN? Dostała oficjalnie język polski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Pewnie że dostała. Tak samo jak wersja Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Posiadam mi band 2 z 2 lata. Miałem wymienić na 4 ale pojawiła się opcja amazfit bip za 190zl. Wziąłem bo czasami GPS też by się przydał jak chodzę po górach. Będzie w poniedziałek zobaczymy. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_burnout Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 10 godzin temu, Misieck23 napisał: masz wersję CN czy Global? Global Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Podobno opaski z Mi Band 3 są kompatybilne z Mi Band 4. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Tak. Nawet na jakimś filmiku na YT przymierzali i sprawdzali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamdvd Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 Info z: https://www.mi.com/uk/mi-smart-band-4/specs/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_burnout Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Folia ochronna z Mi Band 3 pasuje do 4, trochę odstają brzegi ale trzyma się, kupiłem najtańsze na próbę i nawet po pływaniu trzyma jak trzeba. Dobrze byłoby gdyby szkło hartowane było do MB 4 ale na razie nie widzialem, nie jest wypukły to nie powinno stanowić problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Jeśli chodzi o Mi Band 4, to polskiego języka jeszcze w niej nie ma. Tylko angielski (także w wersji global) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michant Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 30 minut temu, Tymcio napisał: Jeśli chodzi o Mi Band 4, to polskiego języka jeszcze w niej nie ma. Tylko angielski (także w wersji global) Ale już coś kombinują z apk Mi Fit https://geekdoing.com/threads/international-firmware-for-mi-band-4.970/ i wersja beta firmware ma język polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Dzisiaj w Sklepie Play pojawił się nowy Mi Fit 4.0.5Jak ktoś ma już MB4 to niech sprawdzi czy zaasało nowy FW dla opaski i czy może jest polski język. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 (edited) W n&f pojawiła się już wersja beta ze wsparciem dla mb4. Jednak, nie zrobiłem zrzutu, był tam komunikat o wsparciu w aktualizacji oprogramowania dla wersji global.. martwi mnie to bo kupiłem CN (zobaczę jak to działa jak przyjdzie) i jestem ciekaw czy jednak nie wyjdzie na to że czymś w środku się to jednak różni a nie tylko podłączyć jak mb3 i z cn zrobi się global. Języka polskiego nie ma w ogóle, w żadnej wersji. Taka wersja językowa jest póki co nie dostępna (jak było z mb3), pewnie jak poprzednio zostanie dodana z czasem. Edited June 25, 2019 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Język polski może pojawić się z każdym nowym FW dla opaski MB4. Dlatego jak Mi Fit 4.0.5 ma nowszy FW dla opaski, to warto sprawdzić, co będzie po aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Mam nadzieję, że będzie ten sam soft dla global i cn. A jeśli nie, to tak czy siak sobie poradzimy instalując przerobiony firmware, więc nie ma co się bać. Tak to jest, jak się chce parę groszy zaoszczędzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 @Zenderable Doczytałem. Jeżeli na telefonie jest ustawiony język nie wspierany (póki co polski w drodze ale nie ma) to global jest po angielsku a cn po chińsku. Do chwili ukazania się softu z pełnym wsparciem polskiego (mam nadzieję że na dniach) albo angielski w telefonie albo chiński w opasce. Później prawdopodobnie już będzie bez różnicy, jak dodadzą polski. Wcześniej n&f może dać radę to ogarnąć i wymusisz nim angielski na cn. Moje opaski jadą, pewnie dostaniesz wcześniej. Daj znać od razu! Ech.. tyle emocji w tym wieku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 Moja jest już w WER Warszawa, więc jeszcze w tym tygodniu powinna być u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts