bosniak Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 przeciez do chińskiego wgrali soft indyjski i działa, wiec nie ma co panikować że się ucegli. tak czy inaczej jak bedzie mi 9t pro to i bedzie miui polska i na ten i na ten. Ja mam w du.ie b20 najbardziej i tak zależy mi na NFC i płatnościach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 Soft będzie działać. Po prostu na chińskich wersjach nie wolno blokować bootloadera jak się jest na Globalu. Nawet indyjskie wersje odpalają Xiaomi.eu ale NFC które jest widoczne po prostu na tych wersjach nie działa bo raphaelin nie ma NFC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 @KarlsWgranie softu nie odblokuje B20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
banzaii Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Witam, pewnie wałkowane to było już wiele razy ale jestem tutaj nowy i dla pewności chciałbym spytać czy coś się może zmieniło. Mianowicie chodzi o uniknięcie czekania 168 godzin na możliwość odblokowania bootloader lub zainstalowanie global na zablokowanym. Udało mi się kupić K20P z rynku chińskiego i chciałbym wgrać mu najnowszy soft z językiem polskim bez czekania tych 168h. Jeżeli jest jakaś możliwość byłbym wdzięczny za pomoc. Dziękuje i życzę udanej niedzieli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Pewnie byś musiał tak zrobić jak ci magicy którzy wgrywają syf miui w Chinach jakiś zmodyfikowany boot.img, na Oppo też 3ba czekać 60dni składać wniosek i dopiero mogę pobrać apk które mnie przeniesie do fastboot nie mam nawet możliwości przejścia do fastboot na XDA sprawdź może tam coś kombinowali z zablokowanym bootloaderem ! PowoodzeniaWysłane z mojego Oppo Reno przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Nie da się ominąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
banzaii Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Dzieki to pozostalo czekanie ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 TWRP Android Q: https://miuipolska.pl/twrp-dla-redmi-k20-pro-z-android-q/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Czyli, jak rozumiem z ostatnich postów Redmi K20 Pro nie posiada fizycznie NFC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 9 godzin temu, Falonso napisał: Czyli, jak rozumiem z ostatnich postów Redmi K20 Pro nie posiada fizycznie NFC? Nie wiem na podstawie czego tak wywnioskowałeś bo napewno nie na podstawie ostatnich postów. No chyba że odwrotnie napisałeś, ma fizycznie ale nie ma go w global na indyjski rynek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psajtex Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Ja mam wersję z Chin, do tego xiaomi.eu i normalnie płacę telefonem. Moja wersja normalnie posiada NFC, tylko z racji odblokowanego bootloadera trzeba było zastosować pewien trick.Nie wiem, jak wersja z Indii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 To nie jest z Indii tylko soft global z Indii bez obsługi programowej nfc a fizycznie jest, już było tu pisane, jedynie nie wiadomo co z b20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 @bosniak Znaczy jeśli fizycznie kupiłby wersję indyjską to tam chyba też wewnętrznie nie ma anteny NFC. A to, że chińskie modele z wbudowanym NFC przychodzą też z wgranym indyjskim globalem bez NFC to już inna sprawa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Nie wiem na podstawie czego tak wywnioskowałeś bo napewno nie na podstawie ostatnich postów. No chyba że odwrotnie napisałeś, ma fizycznie ale nie ma go w global na indyjski rynek.Źle zrozumiałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackstach Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Jak wygląda sytuacja z softem w redmi k20 pro po premierze mi9t pro ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Będzie kiedy będzie. Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtomas Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Witam wszystkich, jak rozumiem nie warto dopłacać do wersji Global na Ali? To to samo tylko, że chińczyk wgrywa nam ROM za dopłatą? 6/128 z DHL przez Anglię jest za ~1500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Potencjalnie chińska wersja może nie mieć NFC (sprzętowo), ale już rożne opinie tu krążyły, także ciężko powiedzieć na 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Przedwczoraj w przedsprzedaży do końca dnia na amazon.de można było kupić Mi 9T Pro 6/128 za €399.99. To była najlepsza opcja, ze względu na dystrybucję EU i najlepszą możliwą gwarancję 24 msc Amazon. Sam się zastanawiałem, ale mam Mi 9 i zrezygnowałem ze względu na brak indukcyjnego ładownia, stereo oraz braku slotu kart pamięci a pojemniejsza bateria czy bezramkowy wyświetlacz i wysuwany aparat mnie nie przekonały. Mnie łezka w Mi 9 nie przeszkadza i tak jest mniejsza niż w OP7 czy innych smartfonach, poza tym czytnik w ekranie jest ten sam, więc nie jest ultra szybki a ja korzystam z face unlock, które na Mi 9 działa szybko a bajer w postaci wysuwanego aparatu wydłuża ten czas, nie wspominam o irytującym wysuwaniu tego aparatu co chwilę co za pewne z każdym razem zmniejsza jego żywotność. Aparaty poza główną matryca Sony IMX 586 48 pix też są inne. W Mi 9 mamy Samsunga F/2.2 a w Mi 9T Pro OmniVision F/2.4 co zapewne też ma wpływ na jakość zdjęć. Z innych mniej ważnych różnic to szkło na przednim panelu w Mi 9T Pro to Gorilla 5 a w Mi 9 Gorilla 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 4 godziny temu, djtomas napisał: Witam wszystkich, jak rozumiem nie warto dopłacać do wersji Global na Ali? To to samo tylko, że chińczyk wgrywa nam ROM za dopłatą? 6/128 z DHL przez Anglię jest za ~1500 Dokładnie tak, tylko że musisz samemu odblokować bootloader 3 godziny temu, Karls napisał: Potencjalnie chińska wersja może nie mieć NFC (sprzętowo), ale już rożne opinie tu krążyły, także ciężko powiedzieć na 100%. to jest mit który pierwszy raz słyszę xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Przecież Mi 9 też nie ma głośników stereo i slotu na kartę pamięci.Dlatego właśnie piszę, że żaden upgrade. Gdyby Mi 9T Pro miał stereo i ładowanie indukcyjne to rozważył bym przesiadkę z Mi 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 1 godzinę temu, lukkop91 napisał: to jest mit który pierwszy raz słyszę xD W indyjskiej np. Xiaomi na oficjalnej stronie nie podaje żeby miał NFC, stąd moje przypuszczenia, że na china może być podobnie. Oba regiony są znane z tego, że tam NFC nie jest wykorzystywane do płatności więc w duże mierze to niepotrzebne podnoszenie kosztów. https://www.mi.com/in/redmi-k20-pro/specs/ A już na pewno masz mniej obsługiwanych pasm sieci komórkowej, więc to nie jest tak, że telefon global to jest chińczyk z wgranym innym softem - przynajmniej jeśli sprzedawca jest uczciwy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Wątpię że specjalnie w wersji indyjskiej nie wkładali NFC, co innego z pasmem b20, gdyż zmienili nawet nazwę modelu na Europę, choć mam cały czas nadzieję że rozwiąże to oprogramowanie. Porównywałem k20pro do iPhone 8 i Internet w Xiaomi jest szybszy na wioskach mimo braku tego pasma więc tak naprawdę nie przejmował bym się gdyby jednak go nie było w ogóle. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 to jest mit który pierwszy raz słyszę xDJaki mit człowieku. To norma raczej. Tak samo jak B20 u nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtomas Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Dnia 19.08.2019 o 13:47, psajtex napisał: Ja mam wersję z Chin, do tego xiaomi.eu i normalnie płacę telefonem. Moja wersja normalnie posiada NFC, tylko z racji odblokowanego bootloadera trzeba było zastosować pewien trick. Nie wiem, jak wersja z Indii. Kupowałeś telefon na Ali z China ROM? Zdradź proszę co zrobić żeby móc korzystać w nim z NFC. Działa po tej zmianie softu B20? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Kupowałeś telefon na Ali z China ROM? Zdradź proszę co zrobić żeby móc korzystać w nim z NFC. Działa po tej zmianie softu B20?Ja też kupowałem z chin, china prze instalowane na indonezje. Wrzucasz TWRP I instalujesz miui polska, potem magiska i ukrywasz roota dla google pay i działa. Chyba że masz aplikację, które niepotrzebuje do płacenia telefonem google pay (np.ING) to nie potrzebujesz magiska. B20 nie ma i prawdopodobnie nie będzie.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtomas Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Dzięki Panowie, zamawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzeryae Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 53 minuty temu, lukkop91 napisał: Ja też kupowałem z chin, china prze instalowane na indonezje. Wrzucasz TWRP I instalujesz miui polska, potem magiska i ukrywasz roota dla google pay i działa. Chyba że masz aplikację, które niepotrzebuje do płacenia telefonem google pay (np.ING) to nie potrzebujesz magiska. B20 nie ma i prawdopodobnie nie będzie. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka A nie przypadkiem na Indie? Indonezja to chyba inny kraj.. Dziś wyszła aktualizacja 10.3.5. Fakt B20 nie ma, a NFC przykrywany softowo, ale tak jak piszesz da się zrobić. 33 minuty temu, djtomas napisał: Dzięki Panowie, zamawiam A nie lepiej zamówić prawdziwego Globala z B20, Amazon czy inne, ja mam bez B20, ale teraz jak jest dostępny global to chyba już lepiej kupić ten z B20. I NFC też będzie chodzić bez tricków. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Tak, chodziło o Indie, a nie Indonezje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtomas Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 52 minuty temu, dzeryae napisał: A nie przypadkiem na Indie? Indonezja to chyba inny kraj.. Dziś wyszła aktualizacja 10.3.5. Fakt B20 nie ma, a NFC przykrywany softowo, ale tak jak piszesz da się zrobić. A nie lepiej zamówić prawdziwego Globala z B20, Amazon czy inne, ja mam bez B20, ale teraz jak jest dostępny global to chyba już lepiej kupić ten z B20. I NFC też będzie chodzić bez tricków. Cebula się odezwała we mnie... na Ali wersja China 6/128 jest za 360 dolarów ~1420zł, a Amazon 6/128 to 450 euro ~1960zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 A nie lepiej zamówić prawdziwego Globala z B20, Amazon czy inne, ja mam bez B20, ale teraz jak jest dostępny global to chyba już lepiej kupić ten z B20. I NFC też będzie chodzić bez tricków. Pewnie że lepiej. Jak inny to China i wgrać Xiaomi.eu. A jakbym miał kupować wersję na Indie to wolałbym już kupić Globala nawet trochę dorzucając kasy. Tylko nie wiem czy ten telefon jest normalnie Global czy tylko Global na Indie i wtedy NFC nie widzi bo ma soft Miui India. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzeryae Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 2 godziny temu, djtomas napisał: Cebula się odezwała we mnie... na Ali wersja China 6/128 jest za 360 dolarów ~1420zł, a Amazon 6/128 to 450 euro ~1960zł Ale mi pojawiła się taka celna niespodzianka i zapłaciłem Vat ponad 300 zł, opisywałem już na tym forum i wyszło prawie na jedno. Mam 8/128 GB. 2 godziny temu, k120 napisał: 3 godziny temu, dzeryae napisał: A nie lepiej zamówić prawdziwego Globala z B20, Amazon czy inne, ja mam bez B20, ale teraz jak jest dostępny global to chyba już lepiej kupić ten z B20. I NFC też będzie chodzić bez tricków. Pewnie że lepiej. Jak inny to China i wgrać Xiaomi.eu. A jakbym miał kupować wersję na Indie to wolałbym już kupić Globala nawet trochę dorzucając kasy. Tylko nie wiem czy ten telefon jest normalnie Global czy tylko Global na Indie i wtedy NFC nie widzi bo ma soft Miui India. Na Ali były tylko wersje China i China z Global Romem w moim przypadku przyszedł z Global na Indie. Bo nie było w obiegu Globala na EU. Ale chyba wersji takiej hardware z Indii nikt nie sprzedaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtomas Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 25 minut temu, dzeryae napisał: Ale mi pojawiła się taka celna niespodzianka i zapłaciłem Vat ponad 300 zł, opisywałem już na tym forum i wyszło prawie na jedno. Mam 8/128 GB. U kogo kupiłeś? I jaki rodzaj transportu wybrałeś? Ja planuję w "Mi Global Store" z opcją przepakowania w Anglii i do Polski DHL, opinie ludzi z aukcji są ok, przychodzą im bez VATu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 U kogo kupiłeś? I jaki rodzaj transportu wybrałeś? Ja planuję w "Mi Global Store" z opcją przepakowania w Anglii i do Polski DHL, opinie ludzi z aukcji są ok, przychodzą im bez VATuDokładnie tak i dokładnie od nich zamówiłem swojego 8/128. PolecamWysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Cebula się odezwała we mnie... na Ali wersja China 6/128 jest za 360 dolarów ~1420zł, a Amazon 6/128 to 450 euro ~1960zł No tak, tylko w amazon.de masz najlepszą możliwą gwarancję 24 msc, co nie jest bez znaczenia przy odsprzedaży. Przesyłkę masz w 2 dni u siebie i smartfon gotowy do działania po wyjęciu z pudełka. Możesz też uzyskać cashback 10% w planet Plus. Kupując z Ali jaką masz gwarancję? Ile musisz czekać na dostawę? Jakie masz akcesoria, ładowarkę EU czy chińską? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts