si3wc4 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Global 12.0.3Przytrzymaj palec na pulpicie -> ustawienia -> więcej i tam powinno być.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
aanonimowy48 Posted January 22, 2021 Share Posted January 22, 2021 8 godzin temu, si3wc4 napisał: Przytrzymaj palec na pulpicie -> ustawienia -> więcej i tam powinno być. Nie mam tego tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted January 22, 2021 Share Posted January 22, 2021 Jeśli chodzi o powiadomienia (ich brak albo inne problemy) warto zajrzeć do powiadomień danej aplikacji. Zauważyłem, że od jakiejś wersji powiaomień (pobieram z apk, może to dzisiejsza aktualizacja?) pojawiły się w niektórych aplikacjach dodatkowe ustawienia powiadomień. Pomimo, że są one widoczne w ustawieniach/powiadomienia np. powiadomienia na ekranie blokady, albo wyświetlaj zawartość na ekranie blokady itp to takie same są ustawienia są właśnie w aplikacjach. Dlaczego? Właśnie... Mam oryginalnego globala mi9tpro i tak jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek79 Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 (edited) Pomóżcie bo mnie coś strzeli. Nie wiem jakim cudem włączyłem pasek nawigacji i nie wiem jak go wyłączyć. Nie mam takiej opcji w menu pełnoekranowym a nie chcę włączać gestów. Sorry, nie ten temat Edited January 23, 2021 by jacek79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aanonimowy48 Posted January 24, 2021 Share Posted January 24, 2021 Jak przejść na jedną aktualizacjie miui niżej mam aktualnie 12.0.6 i chciałbym zejść na o jedną wersję niżej . Czy da się to robić bez usuwania danych i gdzie jest historia ROMów w miuipolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 24, 2021 Share Posted January 24, 2021 Bez czyszczenia data, dalvik, cache nie da się. https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_HMK20ProMI9TPro_V12.0.5.0.QFKCNXM_v12-10.zip/download 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petersett Posted February 2, 2021 Share Posted February 2, 2021 cześć, Wam też na mrozie telefon ledwo działa/laguje? tu podobny problem: https://xiaomi.eu/community/threads/raphael-mi-9t-pro-k20-pro-phone-becomes-laggy-under-low-temperature.59579/ i 2 pytanie, komu w ogóle telefon gorzej działa od aktualizacji z 10 na 11 android? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakuna_ Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Dnia 18.01.2021 o 17:45, arttur07 napisał: Takie szybkie pytanie- czy Wam też dochodzą czasem powiadomienia z opóźnieniem? Głównie mi się to zdarza odnośnie Facebooka i Instagrama. Dopiero jak odpalę aplikacje dostaje powiadomienia. Czasem działa wszystko ok. Mam to samo i nie mogę za czorta sobie z tym poradzić. Nie pomagają żadne zabiegi autostartów i powiadomień, wszystko włączone. Z messengera potrafi przyjść powiadomienie na następny dzień chyba że jak kolega wejdę w aplikacje to nagle "tysiąc" powiadomień i powiedzmy że przez jakiś czas działa później jakby aplikacja się "usypiała". Z apkami od maila nie jest lepiej, podobna sytuacja. Zastanawiam się czy to nie jest wina softu EEA. W poprzednich telefonach xiaomi na global nie było takich problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nardenis Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Aplikacje fb mają problem na wszystkich telefonach sprawdzone na sony lg samsung Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Jaką wersję Usług Xiaomi macie zainstalowaną na Mi9T Pro? Chodzi mi o tą systemową wersję, a nie najnowszą jaka jest dostępna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aanonimowy48 Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 1 minutę temu, brawo napisał: Jaką wersję Usług Xiaomi macie zainstalowaną na Mi9T Pro? Chodzi mi o tą systemową wersję, a nie najnowszą jaka jest dostępna. 3.6.11 na xiaomi.eu 12.0.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Dzięki. Mam tą samą, ale na oryginalnym globalu. Miałem 3.6.5 wcześniej, ale chyba ostatnia aktualizacja podmieniła ją. Szukam powodu dlaczego z dnia na dzień, dokładnie z 25 na 26 stycznia odcięło mi WiFi Calling. U operatora włączona usługa, dostawca internetu twierdzi, że nie blokuje usługi, a jednak nie działa... Co ciekawe jak pójdę w miasto i znajdę jakąś niezabezpieczoną sieć, to po tej cudzej mam VoWiFi... Wszystko z domowym ruterem zrobione co można zrobić, w telefonie konfiguracja stała.Zmiany sieci WiFi, kanałów, czyszczenie danych w aplikacjach nic nie daje. Nie mam drugiego telefony z VoWiFi, bo wówczas mógłbym się upewnić, że to na 100% coś z internetem. Same łącze jest bardzo dobre i wszystko inne działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capekrc Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 Witam Szanowne Forum Miuipolska, Wczoraj zrobiłem update bezpośrednio z systemu do wersji 21.2.3/4, z poprzedniej, która do tej pory mi działała dobrze czyli 20.12.9 i telefon zaczął wpadać mi w bootloopa. Nowy system się zainstalował ale jak pokazał się pulpit z ikonkami to dostawał zwiechy i uruchamiał się ponownie. Dzisiaj zrobiłem Wipe Data wgrałem go z TWRP jeszcze raz i kręci się niebieskie kółko od google po chwili pojawia się okno This Device is Locked (blokada od Xiaomi) wchodzę żeby połączyć się z wifi i przy wpisywaniu hasła zwiecha, telefon po chwili uruchamia się ponownie i tak w kółko :/ Do tej pory byłem raczej posiadaczem Samsungów czy Motek i na nich wgrywałem CustomRomy oraz udzielałem sie czasami na XDA, a od 3 miesięcy jestem posiadaczem Xiaomi, widzę, że powstało piękne forum w ojczystym języku i się dzisiaj zarejestrowałem. Proszę Szanownych forumowiczów o jakieś dobre rady. TWRP wersja 3.3.1-22, Fastboot wchodzi komputer go widzi. Chciałbym również poruszyć drugi problem, który mam od początku zakupu telefonu ale wydaje mi się, że tutaj już bez wymiany płyty głównej się nie obejdzie, a mianowicie telefon kupiłem z OLX od młodzieńca, który zaznaczył, że jest problem z aparatem, tzn. przy próbie nagrania czegoś w 4k aparat nie reaguje na wciśniecie przycisku nagrywania, a nagrywanie w Slow Motion kończy się wysypywaniem się aplikacji Aparatu (myślałem, że wystarczy wgranie Customa). Może tutaj jest inne rozwiązanie oprócz wymiany płyty ale ja takiego nie znalazłem do tej pory. PS. Od wczoraj szukam na waszym forum zdublowanego problemu ale raczej inni jak łapią bootloopy to już na etapie loga Redmi i z usuniętym TWRP, a u mnie system się pokazuje i dopiero wtedy jest restart, a moderatorów proszę o łaskę dla świeżaka na waszym forum, jeżeli mam rozdzielić mój problem na dwa osobne wątki w działach "Problemy techniczne" i "Modyfikacje systemowe" to proszę o taką informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 A próbowałeś Format data w TWRP zamiast Wipe Data. Powinno pomóc, mnie zawsze pomaga na problemy z bootloop lub restartami.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capekrc Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 12 minut temu, grzegorz.lki napisał: A próbowałeś Format data w TWRP zamiast Wipe Data. Powinno pomóc, mnie zawsze pomaga na problemy z bootloop lub restartami. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Dzięki za szybką odpowiedź Przepraszam, pisząc Wipe Data miałem na myśli Format Data, właśnie wgrałem wersję stabilną i śmigała bez problemów ale jak zapuściłem na nią najnowszą wersję to teraz mam innego bootloopa bo pokazuje się napis Redmi (ale to czytałem na forum że normalka przy nowej wersji, co mi nie przeszkadza) i wskakuje od razu do TWRP każdy Reboot z TWRP powoduje ten sam cykl Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 właśnie wgrałem wersję stabilną i śmigała bez problemów ale jak zapuściłem na nią najnowszą wersję to To teraz zrób format data to odszyfruje partycję po wersji stable i skopiuj na telefon jeszcze raz rom dev tygodniowy, który chcesz używać będąc w twrp i zainstaluj po formacie. Powinno już ruszyć normalnieWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capekrc Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 (edited) Przepraszam, że tak długo to trwało ale czekałem aż zniknie napis MIUI i pojawi się okno konfiguracyjne. Zrobiłem tak jak napisałeś czyli Format później przerzuciłem najnowszego 21.2.3/4 i niestety sytuacja zatacza koło, tym razem telefon nie zapętlił się do TWRP ale poszedł dalej i wyświetla się napis MIUI później kręci się niebieskie kółko od google wyświetla się wpisz hasło do WIFI zaczynam wpisywać, o ile do tego dojdzie i telefon dostaje zwiechę, a po chwili Restart no i tak w koło macieju niestety :/ Przy okazji telefon się grzeje ale to pewnie przez te ciągłe restarty Edited February 6, 2021 by Capekrc Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 To kolego niestety nie przychodzi mi nic więcej mądrego do głowy. Chyba ktoś bardziej obeznany w różnych problemach przy wgrywaniu custom rom może pomoże lub coś mądrego doradziWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capekrc Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 1 godzinę temu, grzegorz.lki napisał: To kolego niestety nie przychodzi mi nic więcej mądrego do głowy. Chyba ktoś bardziej obeznany w różnych problemach przy wgrywaniu custom rom może pomoże lub coś mądrego doradzi Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Dobrze, dziękuję za pomoc, wgrałem z powodzeniem wersję rozwojową numer 20.12.9, którą miałem na dysku i na tę chwilę działa szkoda bo miałem troszkę nowszą gdzie zamiast Marsa była góra lodowa no ale może znajdzie się ktoś kto jeszcze będzie w stanie mi pomóc. Co do aparatu to sprawdziłem i nadal po kliknięciu na "Zwolnione tempo" aplikacja się wysypuje czyli raczej problem z hardware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aanonimowy48 Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 Jaką wersję panelu sterowania macie na miui 12.0.6 by xiaomi.eu ? I czy działa wam blokada aplikacji, mi po wejściu wywala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capekrc Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 (edited) Dzisiaj wgrywałem wszystkie wersje z końcówką 12-11 i dochodzę do wniosku, że mój Mi 9T Pro nie przyjmuje Androida 11, a wszystkie wersje 12-10 wgrane działają. Niestety chyba coś jest nie halo z płytą główną mojego telefonu, chyba, że wersja TWRP bruździ ale w to wątpię bo chyba już na etapie instalacji sypało by błędami. Edited February 7, 2021 by Capekrc Link to comment Share on other sites More sharing options...
petersett Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Dnia 7.02.2021 o 11:05, Capekrc napisał: Dzisiaj wgrywałem wszystkie wersje z końcówką 12-11 i dochodzę do wniosku, że mój Mi 9T Pro nie przyjmuje Androida 11, a wszystkie wersje 12-10 wgrane działają. Niestety chyba coś jest nie halo z płytą główną mojego telefonu, chyba, że wersja TWRP bruździ ale w to wątpię bo chyba już na etapie instalacji sypało by błędami. Nie wiem czy to się przyda, ale napiszę swoje wrażenia, mianowicie na wersji MIUI rozwojowej, opartej na Android 11, którą testowałem, praktycznie telefon ledwo działał, wolno, lagując, do tego na mrozie to już był totalny pokaz slajdów. Jedna wielka masakra. Wreszcie udało mi się, niestety kosztem danych, wrócić do wersji stabilnej i wszystko wróciło do normy, telefon jest szybki i na razie nie sprawia żadnych problemów. Zatem raczej już na tym, ani innym telefonie nie zdecyduję się na rozwojówkę, ale też na oficjalną aktualizację do 11 też będę się bał. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Ja wgrałem miui rozwojowe na andku 11 na czysto i wszystko działało bez zarzutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petersett Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 a ja widzę kolejny problem, tym razem z nagrywaniem rozmów, opisany zresztą już dawno temu tutaj https://xiaomi.eu/community/threads/k20-pro-call-recording-bad-quality.53968/ metaliczny, zniekształcony głos w nagraniu o fatalnej jakości, na rozwojówce było dobrze w moim przypadku nagrywanie rozmów jest kluczowe, przez co funkcja nie działa, mimo, że to miui.eu, kolejny wielki zawód, mam chyba wrażenie, że to moje ostatnio Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
nardenis Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 Zna może ktoś rozwiązanie problemu słuchania muzyki i brakiem informacji o przychodzącym połączeniu? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
aanonimowy48 Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 @nardenis. Jaki masz ROM Link to comment Share on other sites More sharing options...
nardenis Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 Global 12.0.4Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciacin Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 może ktoś mi pomóc? Od jakiegoś czasu moje słuchawki xiaomi redmi miały problem z łącznością a dokłądnie prawa słuchawka. Uznałem, że są zepsute i po prostu je wyrzuciłem. Dzisiaj doszł do mnie nowe słuchawki haylou gt1 plus i również po sparowaniu słuchawek prawa z nie ma głosu jak słucham muzyki/filmy/yt. Dziwne jest to, że powiadomienia już działają normalnie na obu. Dodam, że lewa działa normalnie. Testowane na kilku modelach xiaomi i tylko na xiaomi mi9t nie działa. Co może być problemem jak również co może być rozwiązaniem. PS. Mam zaaktualizowany miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
aanonimowy48 Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 @ciacinmasz słuchawki sparowane razem czy osobno z telefonem Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 A ustawienia programistyczne masz włączone? Jeśli tak to sprawdź tam ustawienia bluetooth. Bo to jedyne co mi przychodzi do głowy.No chyba, że wszystkie filmy/muzykę masz mono...Ja mam Haylou T17 i nie ma z nimi najmniejszego problemu.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciacin Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 (edited) 1 godzinę temu, aanonimowy48 napisał: @ciacinmasz słuchawki sparowane razem czy osobno z telefonem nawet nie chodzi o to. Wyjmuje jedna słuchawkę (prawą bo lewa działa zawsze normalnie) i podłączam do komputera i działa normalnie. Podłączam do innego telefonu Xiaomi i działa, tylko na mi 9t jest ten problem. @si3wc4 mam ustawione dokładnie tak jak Ty. Patrzyłem wszystkie możliwości i nic nie dało. a jak wyłączam wyciszanie telefonu to dźwięk pluśnięcia normalnie słyszę w tej słuchawce. Tak samo jak np. w ustawieniach chce zmienić dźwięk budzika i odtwarzam dostępne dźwięki budzika to tez mam dźwięk w dwóch słuchawkach Edited March 24, 2021 by ciacin Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 A sprawdź jeszcze: ustawienia > dodatkowe ustawienia > ułatwienia dostępu > słuch (zakładka na górze) i tak są opcje dźwięku mono albo zmiany balansu.Wydaje mi się, że jak to nie pomoże to chyba czeka Cię reset do ustawień fabrycznych...Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Balans trzeba jeszcze sprawdzić w programie odtwarzającym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciacin Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 dzięki za pomoc. Znajomy w pracy właśnie mi to ogarnął. Problem tkwił w tym, żę w ustawieniach w zakładce "słuch" ten balans dźwięku był całkowicie na lewej słuchawce a nie po środku tak jak powinno być. Dziwne, bo musiało się to ustawić samo podczas aktualizacji czy w jakiś inny sposób, bo mówiąc szczerze sam o takiej opcji nie wiedziałem i przez to wyrzuciłem poprzednie słuchawki xiaomi redmi, bo myślałem, ze prawa przestała działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Troche wyszedłem z obiegu, kiedy wyszła ostatnia aktualizacja zabezpieczeń bo ja mam 01.11.2020 i druga sprawa jak spowodować zeby mi wyświetlał w polu model urządzenia zgodnie z nazwa Redmi K20 Pro a nie jak teraz Mi 9T Pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts