Jump to content

Mi 9T Pro/K20 Pro - pytania ogólne - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

25 minut temu, arttur07 napisał:

Szybkie pytanie- czy z zakładki "o telefonie" jestem w stanie upewnić się że moja wersja to global a nie global rom?

W telefonie masz zainstalowany EEA Stable ROM (Global dla krajów UE), natomiast czy telefon miał ten ROM fabrycznie można wywnioskować po tym, czy w Twoim telefonie jest odblokowany bootloader. Jeśli jest, to przy uruchamianiu telefonu pod logo Mi na dole ekranu będzie napis "unlocked". Jeśli nie ma tego napisu, tzn. że bootloader  jest zablokowany, a telefon miał fabrycznie zainstalowany przez producenta EEA Stable ROM i wszystko jest jak najbardziej OK.

Wersję telefonu można też sprawdzić na tej stronie:

https://www.mi.com/global/shield#imei_en

Podajesz tam nr seryjny telefonu lub IMEI i wyświetli Ci się jaką wersję telefonu masz i na jaki kraj została wyprodukowana.

Sprawdziłem sobie na tej stronie na jaki kraj został wyprodukowany i mój wyskoczył CB. Czy to kod kraju?? Jeśli tak to jakiego??

Mi 9T Pro Carbon Black 6GB RAM 128GB ROM

Delivery address: CB

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

3 minuty temu, pkonrad napisał:

Ma EEA Stable ROM. Wszystko jest ok, Mi 9T

Ciekawe dlaczego rom na Europę dla Kambodży. W sumie nie ma to znaczenia, bo chyba tylko literkami w nazwie te romy się różnią.

Panowie, nie sprawdzajcie Delivery Address, tylko zakładkę legalności zakupu.

Na Kambodżę to może trafić się telefon zakupiony nawet w polskich sieciówkach. Najważniejsze jest aby telefon był w wersji Międzynarodowej.

Ogólnie dystrybucję telefonów od Xiaomi to niezły kosmos i można w tym się nieźle pogubić. Sam do niedawna nie wiedziałem o co chodzi kupując telefon w wersji Europejskiej , z softem Global EU a Delivery Address: CB

Dopiero po sprawdzeniu legalności zakupu wszystko się wyjaśniło. Mam wersję Międzynarodową przeznaczoną na rynek EU. Bootloader od wyjęcia z pudełka jest zablokowany.

Są też różne inne kombinacje z wersją telefonu i wgranymi softami ale to już wyższa szkoła by się połapać.

Czy można w mi9t pro bo wiem już że w k20 pro na pewno nie, otworzyć bootloader wgrać mu takie oprogramowanie albo sam dialer i aplikację sms od xiaomi, żeby była możliwość nagrywania rozmów ale później zamknąć bootloader żeby prawidłowo działały płatności i np Netflix?

Aaa, czyli nagrywanie bedzie oficjalne jak było przed androidem 9?
to jak co brać mi 9t pro?

Jest mozliwość regulacji mocy wibracji w tm telefonie, bo ledwie drga i jak mam wyciszony to nie czuje?

Edited by bosniak

• 2 weeks later...
Dnia 13.01.2020 o 22:52, Nostromo_ napisał:

Mój RN3P już wysiada trochę po 3 latach, rozglądam się za następnym Xiaomi, gdzie polecacie kupić w PL ten telefon? :)

mój w lipcu będzie miał 3 lata i zaczynam się rozglądać za czymś nowym. Myślałem o mi9se ale już go nie kupię (spóźniłem się na ostatnie sztuki w play a proline nie ma).
Pada więc na mi9t pro bo te dwa brałem pod uwagę.
Pytanie gdzie kupić?? Oczywiście żeby nie było jazd (bestcena), może być i CHRL tylko pewniak ;)

Tak jak kolega pisze wyżej. Ja w czerwcu kupiłem z chin k20 pro dla siebie i miesiąc później dla żony. Wygrałem Miuipolska i jest bajka. Oczywiście nie mam modułu b20, którego braku jeszcze nigdy nie odczułem, za to telefony miałem już kilka miesięcy przed premierą mi9t pro i w dodatku z 8GB ramu, gdzie na początku mi9t pro był sprzedawany tylko z 6gb. Aktualnie z chin można sprowadzić wersję k20 pro ee, która ma 12gb ramu i 512 gb pamięci w cenie niższej niż mi9t pro w mi home.

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

Czy na sofcie MiuiPolska dziala google pay? (bez magisk'a lub z magiskiem) ? Z góry dzieki na odpowiedz.
Na tygodniowej wersji działa z Magiskiem.

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka