skay77 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 arttu07 porównaj sobie literki przy wersji (Uxm) z wersją na stronie mi.com i będziesz wiedzialWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Evolution X Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 25 minut temu, arttur07 napisał: Szybkie pytanie- czy z zakładki "o telefonie" jestem w stanie upewnić się że moja wersja to global a nie global rom? W telefonie masz zainstalowany EEA Stable ROM (Global dla krajów UE), natomiast czy telefon miał ten ROM fabrycznie można wywnioskować po tym, czy w Twoim telefonie jest odblokowany bootloader. Jeśli jest, to przy uruchamianiu telefonu pod logo Mi na dole ekranu będzie napis "unlocked". Jeśli nie ma tego napisu, tzn. że bootloader jest zablokowany, a telefon miał fabrycznie zainstalowany przez producenta EEA Stable ROM i wszystko jest jak najbardziej OK. Wersję telefonu można też sprawdzić na tej stronie: https://www.mi.com/global/shield#imei_en Podajesz tam nr seryjny telefonu lub IMEI i wyświetli Ci się jaką wersję telefonu masz i na jaki kraj została wyprodukowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arttur07 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Dzięki za odpowiedź! Zatem wszystko wskazuje, że moja wersja telefonu to fabryczny global. Przy włączaniu nie mam informacji "unlocked" Sprawdzę jeszcze na podanej przez Ciebie stronie, ale to już po powrocie z pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Croul Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Sprawdziłem sobie na tej stronie na jaki kraj został wyprodukowany i mój wyskoczył CB. Czy to kod kraju?? Jeśli tak to jakiego?? Mi 9T Pro Carbon Black 6GB RAM 128GB ROMDelivery address: CBSent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Przed chwilą, Croul napisał: Delivery address: CB Kambodża, czyli powinien mieć normalnego globala fabrycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Kambodża, czyli powinien mieć normalnego globala fabrycznie.Ma EEA Stable ROM. Wszystko jest ok, Mi 9T kupiony w GearBest przeze mnie też tak miał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 3 minuty temu, pkonrad napisał: Ma EEA Stable ROM. Wszystko jest ok, Mi 9T Ciekawe dlaczego rom na Europę dla Kambodży. W sumie nie ma to znaczenia, bo chyba tylko literkami w nazwie te romy się różnią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Croul Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Koledzy to dwie różne osoby pisały Ja mam ten Kambodża i Rom ogólny Global, nie Europa Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Faktyczne Co nie zmienia faktu, że mój Mi 9T (bez Pro) ma EEA Global ROM i jest przeznaczony na Kambodże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Croul Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 O proszę. To dopiero się kupy trzyma A boatloader masz zablokowany?? Oryginalnie tak już było?? Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Tak, oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolos28 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Panowie, nie sprawdzajcie Delivery Address, tylko zakładkę legalności zakupu. Na Kambodżę to może trafić się telefon zakupiony nawet w polskich sieciówkach. Najważniejsze jest aby telefon był w wersji Międzynarodowej. Ogólnie dystrybucję telefonów od Xiaomi to niezły kosmos i można w tym się nieźle pogubić. Sam do niedawna nie wiedziałem o co chodzi kupując telefon w wersji Europejskiej , z softem Global EU a Delivery Address: CB Dopiero po sprawdzeniu legalności zakupu wszystko się wyjaśniło. Mam wersję Międzynarodową przeznaczoną na rynek EU. Bootloader od wyjęcia z pudełka jest zablokowany. Są też różne inne kombinacje z wersją telefonu i wgranymi softami ale to już wyższa szkoła by się połapać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Odświeżanie 120Hz to już jest, czy dopiero będzie po jakiejś aktualizacji bo podobno telefon jest przystosowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Nie ma i nie będzie, telefon nie jest do tego przystosowany.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Czy można w mi9t pro bo wiem już że w k20 pro na pewno nie, otworzyć bootloader wgrać mu takie oprogramowanie albo sam dialer i aplikację sms od xiaomi, żeby była możliwość nagrywania rozmów ale później zamknąć bootloader żeby prawidłowo działały płatności i np Netflix? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Nie można. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 A czy nie jest prawdą że Xiaomi przy którejś następnej aktualizacji ma fabrycznie przywrócić swój dialer z możliwością nagrywania rozmów bo ma wywalone na przepisy unii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Nie. Nagrywanie rozmów wróci w ramach aplikacji od Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 (edited) Aaa, czyli nagrywanie bedzie oficjalne jak było przed androidem 9? to jak co brać mi 9t pro? Jest mozliwość regulacji mocy wibracji w tm telefonie, bo ledwie drga i jak mam wyciszony to nie czuje? Edited February 8, 2020 by bosniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams12 Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Jest mozliwość regulacji mocy wibracji w tm telefonie, bo ledwie drga i jak mam wyciszony to nie czuje? nie ma możliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 W moim Mi 9T Pro w dniu dzisiejszym zaktualizował się MIUI Launcher do wersji RELEASE-4.15.0.1429 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekNeRa Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 Wgrano mi w serwisie na nowo system i mam inne tapety, motywy i taki problem że nie umiem ustawić żeby płatność z NFC działała tylko po odblokowaniu ekranu. ( z tego co pamiętam poprzednio tak miałem) Czy da się to jakoś ustawić, zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita_Bennet Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Dnia 13.01.2020 o 22:52, Nostromo_ napisał: Mój RN3P już wysiada trochę po 3 latach, rozglądam się za następnym Xiaomi, gdzie polecacie kupić w PL ten telefon? mój w lipcu będzie miał 3 lata i zaczynam się rozglądać za czymś nowym. Myślałem o mi9se ale już go nie kupię (spóźniłem się na ostatnie sztuki w play a proline nie ma). Pada więc na mi9t pro bo te dwa brałem pod uwagę. Pytanie gdzie kupić?? Oczywiście żeby nie było jazd (bestcena), może być i CHRL tylko pewniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Chcesz 100% pewniak to kup na mi-home.pl 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Tak jak kolega pisze wyżej. Ja w czerwcu kupiłem z chin k20 pro dla siebie i miesiąc później dla żony. Wygrałem Miuipolska i jest bajka. Oczywiście nie mam modułu b20, którego braku jeszcze nigdy nie odczułem, za to telefony miałem już kilka miesięcy przed premierą mi9t pro i w dodatku z 8GB ramu, gdzie na początku mi9t pro był sprzedawany tylko z 6gb. Aktualnie z chin można sprowadzić wersję k20 pro ee, która ma 12gb ramu i 512 gb pamięci w cenie niższej niż mi9t pro w mi home.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita_Bennet Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 7 godzin temu, pkonrad napisał: Chcesz 100% pewniak to kup na mi-home.pl hahaha, dzięki, nie ma to jak się pośmiać w weekend Myślałem że są tutaj podani sensowni sprzedawcy z chin lub Ci których należy unikać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita_Bennet Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 7 godzin temu, lukkop91 napisał: ....Aktualnie z chin można sprowadzić wersję k20 pro ee, która ma 12gb ramu i 512 gb pamięci w cenie niższej niż mi9t pro w mi home. jakaś podpowiedź? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Ten sklep z którego ja zamawiam nie ma już tej wersji jak sprawdzałem przed chwilą.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita_Bennet Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 pozostanie ostatecznie wziąć coś z dystrybucji proline i te 150zł vatu zdjąć i będzie za 1450zł. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nardenis Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 To normalne że telefon procesor przy dużym obciążeniu tj. Pubgm wystko na max dochodzi do 65-70°C?Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktos_inny Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 Norma Link to comment Share on other sites More sharing options...
gronki.bronka Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Czy na sofcie MiuiPolska dziala google pay? (bez magisk'a lub z magiskiem) ? Z góry dzieki na odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Mam prośbę możecie podesłać mi linka do najnowszej wersji ekranu włączonego? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Mam prośbę możecie podesłać mi linka do najnowszej wersji ekranu włączonego?https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/always-on-mode/always-on-mode-1-10-242-02141144-release/miui-always-on-display-1-10-242-02141144-android-apk-download/download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabor2 Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Czy na sofcie MiuiPolska dziala google pay? (bez magisk'a lub z magiskiem) ? Z góry dzieki na odpowiedz.Na tygodniowej wersji działa z Magiskiem.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts