Jump to content

Mi 9T/K20 - dyskusja ogólna - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

W Planet Plus na 11.11 był nawet 10%, ale jest 3 miesiące czekania na zatwierdzenie. Jak wejdzie to mam 6/128 za równe 980 PLN. ;-)

Jak już dostaniecie Global ROM na andku10, to proszę podzielcie się wrażeniami. Szczególnie bateria i jej drenaż/jego brak mnie ciekawi. 

Mam problem z Mi9T z przesyłaniem zdjęć i filmów z Galerii telefonu poprzez WIFI na telewizor z Androidem Sony 49X8309C. Wykrywa TV ale nie łączy.

Mam tez problem z przesyłaniem wideo z telefonu z Youtube na ten telewizor. Co zrobić? Pomóżcie. :-D

I co doradzić koleżance, która zainstalowała MIUI 11 i ma problem z drenażem baterii?

Polecam Wam zrobić kopię i przywrócić ustawienia fabryczne. Irytująca czynność, ale wiele problemów rozwiązuje. Nie jest to oczywiście pewnik, ale w najgorszym przypadku pozwoli przynajmniej wyeliminować błąd wywołany procesem aktualizacyjnym :)

OK a co z tym problemem?

Mam problem z Mi9T z przesyłaniem zdjęć i filmów z Galerii telefonu poprzez WIFI na telewizor z Androidem Sony 49X8309C. Wykrywa TV ale nie łączy.

Mam tez problem z przesyłaniem wideo z telefonu z Youtube na ten telewizor. Co zrobić? Pomóżcie.

Edited by bibi1234

OK a co z tym problemem?
Mam tez problem z przesyłaniem wideo z telefonu z Youtube na ten telewizor. Co zrobić? Pomóżcie.
Nie mam tego TV, więc nie wiem. Z Chromecast mi działa.

Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, Algeroth82 napisał:
14 godzin temu, Antyhaker napisał:
Nie mam tego TV, więc nie wiem. Z Chromecast mi działa.

Działa Ci na miui 11? Mi niestety po aktualizacji z 10 na 11 przestało działać (mam wersję global Eu)

W sensie Chromecast Ci nie działa?

https://www.fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Mi-9T-6128GB-Glacier-Blue-48MP-NFC-ver.-EU/3853

https://www.morele.net/smartfon-xiaomi-mi-9t-6-128gb-carbon-black-5939348/

Witam
Może mi ktoś podpowie jak sprawdzić czy te telefony są w wersji EU a nie tylko z softem global EU.

Nie znam się na oznaczeniach i nie chciał bym kupić tel z importu bo taki to można sobie samemu kupić na gearbest.
Pozdrawiam

4 godziny temu, Twinskillers napisał:

Hej mam dwa MI9T Jeden na andku 10 drugi na 9 i żaden nie widzi mi box s . LGG6 też nie widzi. Ostatnio zaktualizowałem mi box na andku 9.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

No to jakaś kiszka. Pilot od Google - Android TV widzi i działa, ale nie ma regulacji głośności.

• 2 weeks later...

Kiedy mam telefon podłączony pod Android Auto cały czas mrugają mi boczki ekranu jak przy powiadomieniu. Rozprasza mnie to w nocy. Wyłączyłem wszystkie powiadomienia w aplikacji Android Auto, Yanosiku i nawet mapach Googla, ale nic to nie zmienią. Jestem na global Stanley. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?

Cześć.

Zakupiłem ten telefon w piątek. Po pierwszym zachwycie przyszło rozczarowanie. Kiedy użytkuje telefon, tzn fizycznie go używam i ekran jest włączony bateria znika w oczach. Jak wspomniałem telefon mam dopiero 3 dni więc zainstalowałem jakieś podstawowe dla mnie aplikacje. Wcześniej posiadałem Redmi note 4 i Note 5. Oba też miały baterie 4000mah i dużo różnych aplikacji poinstalowanych ale bateria to było to co zawsze na plus wyróżniało te telefony. Myślałem, że ten z bateria tej samej wielkości też się będzie dobrze sprawował. Dziwne jest to, że szukając informacji spotykałem się z  pozytywnymi informacjami na temat baterii. Np filmy na youtube pokazujące zużycie baterii na włączonym ekranie. Ten telefon bardzo dobrze wypadał. Macie podobnie, ktoś ma jakąś podpowiedź co z tym zrobić?

Cześć.
Zakupiłem ten telefon w piątek. Po pierwszym zachwycie przyszło rozczarowanie. Kiedy użytkuje telefon, tzn fizycznie go używam i ekran jest włączony bateria znika w oczach. Jak wspomniałem telefon mam dopiero 3 dni więc zainstalowałem jakieś podstawowe dla mnie aplikacje. Wcześniej posiadałem Redmi note 4 i Note 5. Oba też miały baterie 4000mah i dużo różnych aplikacji poinstalowanych ale bateria to było to co zawsze na plus wyróżniało te telefony. Myślałem, że ten z bateria tej samej wielkości też się będzie dobrze sprawował. Dziwne jest to, że szukając informacji spotykałem się z  pozytywnymi informacjami na temat baterii. Np filmy na youtube pokazujące zużycie baterii na włączonym ekranie. Ten telefon bardzo dobrze wypadał. Macie podobnie, ktoś ma jakąś podpowiedź co z tym zrobić?
Przede wszystkim napisz więcej konkretów, z ogólników ciężko cokolwiek wywnioskować. Ile to jest "znika w oczach"? Zapodaj zrzut zużycia baterii. Cokolwiek :)

PS. Nie ma co porównywać tego modelu do Twoich poprzedników. Ekran kilka klas lepszy, to samo procesor.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka