tomaszeset Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Dzisiaj dostałem aktualizację na Global Stable do MIUI 11, ale nadal jest Android 9, dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindinho Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Bo tak miało być Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oldsnake Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 1 godzinę temu, tomaszeset napisał: Dzisiaj dostałem aktualizację na Global Stable do MIUI 11, ale nadal jest Android 9, dlaczego? nasz wersję PFJMIXM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 2 godziny temu, tomaszeset napisał: Dzisiaj dostałem aktualizację na Global Stable do MIUI 11, ale nadal jest Android 9, dlaczego? Najpierw MIUI 11, w późniejszym terminie Android 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszeset Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 (edited) Tak PFJMIXM Edited November 5, 2019 by tomaszeset Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszeset Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Dostałem wiadomość, że na 11 jest problem z wysyłaniem smsów z polskimi znakami, sprawdziłem i działa normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enjama Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 (edited) Jakie macie prędkości na wifi 5ghz ? U mnie max 300 Mb/s Pamiętam, że na starym iphone 6s miałem prawie 500 Xiaomi wsadziło jakąs padake moduł wifi ? Router mój to Tplink Archer C8 a net 600mb Szybkość wifi 2.4 ghz to nawet nie wspominam, 20mb. Dodam że żadnych sieci nie ma obok. Pewnie antena w telefonie jest 1x1, w huawei p9 miałem 2x2 i predkosci na 2.4 dobijały do 90mb Da się sprawdzić prędkość połączenia wifi w xiaomi ? O coś takiego mi chodzi... Soft global Edited November 12, 2019 by Enjama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 Da się sprawdzić prędkość połączenia wifi w xiaomi ? Ustawienia Wi-Fi i strzałeczka obok nazwy sieci.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enjama Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 (edited) Wszystko jasne dla 2.4 ghz ma antene 1x1 i max 72 mbps połączenia (straszna lipa, smartfony 4 lata temu np huawei miały juz anteny 2x2) Dla 5ghz mam max 433 mbps Wyciąga ktoś z was więcej ? Edited November 12, 2019 by Enjama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 3 godziny temu, Enjama napisał: Dla 5ghz mam max 433 Mbps Mam tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 9 godzin temu, Enjama napisał: smartfony 4 lata temu np huawei miały juz anteny 2x2) To Xiaomi i ta super specyfikacja za niską cenę to nie przypadek, bo kroją wszędzie na takich właśnie szczegółach albo blokują sprzętowo żeby kupić droższy model. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 14 godzin temu, densa napisał: To Xiaomi i ta super specyfikacja za niską cenę to nie przypadek, bo kroją wszędzie na takich właśnie szczegółach albo blokują sprzętowo żeby kupić droższy model. No sorry. Albo wszystkie funkcje, albo tanio Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisurwis Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 Przestały komuś działać mmsy w tmobile po aktualizacji do miui 11? Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 17, 2019 Share Posted November 17, 2019 (edited) Mam problem z miui 11 global już dłuższy czas. Coś zżera baterie albo tel się zamula. Ale nie wiem o co chodzi. Albo coś z wats upem albo udostępnianiem neta po wifi? Telefon pod ładowarką i włączony router wifi. Zostawiony tak dłuższy czas np 2h. Powoduje (choć nie zawsze) że telefonu nie da się używać do czasu zresetowania. Tak muli nawet odblokowywanie ekranu. Myślałem ze to kwestia ładowarki itd ale wcześniej działało ok i po zmianie ładowarki bywa tak samo. Z kolei drugi problem to ogromne jedzenie baterii przez "system android". Powoduje że tel rozładuje się nawet w 5h. Wystarczy reset w czasie jedzenia baterii i tel wraca do normalnego stanu. Natomiast zacząłem się bać że tel mi się wyładuje przez noc jak nie zobaczę że coś je baterię. Problem na moje oko jest albo z wats upem albo z jakimiś innymi usługami google. Które się nie wyłączają i jedzą baterię. Google maps, fit albo komunikaty. Ktoś rozwiązał problem? Ogólnie na miui 11 jest lepiej z SOTem itd. Ale ewidentnie są jakieś dwa błędy. Problem wszędzie opisywany a wyłączenie autostartu nie jest rozwiązaniem np tu https://c.mi.com/thread-2553599-4-1.html U mnie z mmsami i smsami jest ok Edited November 17, 2019 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 A próbowałeś reinstal systemu z pobranej całej "paczki" i ustawienia fabryczne? W innym temacie ludzie piszą, że pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
extra_1 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Mam problem z miui 11 global już dłuższy czas. Coś zżera baterie albo tel się zamula. Ale nie wiem o co chodzi. Albo coś z wats upem albo udostępnianiem neta po wifi? Telefon pod ładowarką i włączony router wifi. Zostawiony tak dłuższy czas np 2h. Powoduje (choć nie zawsze) że telefonu nie da się używać do czasu zresetowania. Tak muli nawet odblokowywanie ekranu. Myślałem ze to kwestia ładowarki itd ale wcześniej działało ok i po zmianie ładowarki bywa tak samo. Z kolei drugi problem to ogromne jedzenie baterii przez "system android". Powoduje że tel rozładuje się nawet w 5h. Wystarczy reset w czasie jedzenia baterii i tel wraca do normalnego stanu. Natomiast zacząłem się bać że tel mi się wyładuje przez noc jak nie zobaczę że coś je baterię. Problem na moje oko jest albo z wats upem albo z jakimiś innymi usługami google. Które się nie wyłączają i jedzą baterię. Google maps, fit albo komunikaty. Ktoś rozwiązał problem? Ogólnie na miui 11 jest lepiej z SOTem itd. Ale ewidentnie są jakieś dwa błędy. Problem wszędzie opisywany a wyłączenie autostartu nie jest rozwiązaniem np tuhttps://c.mi.com/thread-2553599-4-1.html U mnie z mmsami i smsami jest okU mnie pomogło wyłączenie trybu Smart cover i ograniczenie aplikacją auto startu, nie wszystkim tylko tym co nie potrzebuje.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wgr33 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Mam problem z miui 11 global już dłuższy czas. Coś zżera baterie albo tel się zamula. Ale nie wiem o co chodzi. Albo coś z wats upem albo udostępnianiem neta po wifi? Telefon pod ładowarką i włączony router wifi. Zostawiony tak dłuższy czas np 2h. Powoduje (choć nie zawsze) że telefonu nie da się używać do czasu zresetowania. Tak muli nawet odblokowywanie ekranu. Myślałem ze to kwestia ładowarki itd ale wcześniej działało ok i po zmianie ładowarki bywa tak samo. Z kolei drugi problem to ogromne jedzenie baterii przez "system android". Powoduje że tel rozładuje się nawet w 5h. Wystarczy reset w czasie jedzenia baterii i tel wraca do normalnego stanu. Natomiast zacząłem się bać że tel mi się wyładuje przez noc jak nie zobaczę że coś je baterię. Problem na moje oko jest albo z wats upem albo z jakimiś innymi usługami google. Które się nie wyłączają i jedzą baterię. Google maps, fit albo komunikaty. Ktoś rozwiązał problem? Ogólnie na miui 11 jest lepiej z SOTem itd. Ale ewidentnie są jakieś dwa błędy. Problem wszędzie opisywany a wyłączenie autostartu nie jest rozwiązaniem np tuhttps://c.mi.com/thread-2553599-4-1.html U mnie z mmsami i smsami jest okU mnie pomogło, wyczyszczenie danych i pamięci podręcznej w apk system android i usługi google Play. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Czy możecie u siebie zainstalować aplikację Netflix? U mnie nie wyszukuje jej w sklepie, a po instalacji z apkmirror wyskakuje błąd "Aplikacja nie jest zgodna z twoim urządzeniem."Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Czy możecie u siebie zainstalować aplikację Netflix? U mnie nie wyszukuje jej w sklepie, a po instalacji z apkmirror wyskakuje błąd "Aplikacja nie jest zgodna z twoim urządzeniem."Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu TapatalkaMasz odblokowany bootloader ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Tak. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 No to co się dziwisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Gdyż mam zainslowanych ponad 100 aplikacji i z żadną nie było problemu. Da się to obejść? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Gdyż mam zainslowanych ponad 100 aplikacji i z żadną nie było problemu. Da się to obejść? To z tą i kilkoma innymi będzie problem. Np. z płatnościami Google Pay, czy aplikacjami niektórych banków. Czy da się obejść nie wiem. Nie używam softów xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 A mógłbyś mi wskazać lekturę z której dowiem się o różnicach moedzy romami? Mam rom oznaczony PFJEUXM lub EEA. To global, europe czy polska...? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 A mógłbyś mi wskazać lekturę z której dowiem się o różnicach moedzy romami? Mam rom oznaczony PFJEUXM lub EEA. To global, europe czy polska...? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu TapatalkaTo Global EEA, czyli na Europę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 A Ty jaki uzywasz / polecasz? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Żeby móc korzystać z telefonu z zablokowanym bootloaderem trzeba korzystać z takiego softu, jaki był fabrycznie w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 2 godziny temu, martinii napisał: Da się to obejść? Magisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramzio13 Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Czy ktoś tak miał, że jak telefon żre baterię i robi się restart to telefon się wyłącza i trzeba go włączać przytrzymując power około 10 sekund? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1108 Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Ja tak miałem, wywaliłem programy z autostartu i na razie problem nie powrócił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Magisk.Ok, a coś więcej? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Ok, a coś więcej? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu TapatalkaMi pomógł SafetyPatch. Możesz też ręcznie wgrać najnowszą wersję > https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/apk-bundle-netflix-v7-10-0-2019-05-24-t3934574Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 (edited) Z tego co mi wiadomo nic nie pomaga i problem wraca po czasie. Dnia 18.11.2019 o 09:40, extra_1 napisał: U mnie pomogło wyłączenie trybu Smart cover i ograniczenie aplikacją auto startu, nie wszystkim tylko tym co nie potrzebuje. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Dnia 18.11.2019 o 09:59, wgr33 napisał: U mnie pomogło, wyczyszczenie danych i pamięci podręcznej w apk system android i usługi google Play. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Z tego co mi wiadomo nic nie pomaga i problem wraca po czasie. Tak piszą wszędzie na forach. Co masz na myśli czyszczenie danych? Cały tel formatowałeś? W globalu nie masz takich funkcji jak w TWRP. Dziś jest jakiś update w końcu. Edited November 25, 2019 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Ja mam problem z kopią zapasową Google. Nie wiem dlaczego mam tak od... Nie wiem kiedy i nie idzie utworzyć kopii zapasowej.Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 8 godzin temu, ZIOLOISO napisał: nie idzie utworzyć kopii zapasowej. To nie wina telefonu, a znany błąd: https://9to5google.com/2019/11/14/android-failed-backups-google-drive-issue/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts