atlantydas Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 (edited) Da się uruchomić płatności NFC na devie aby płacić zbliżeniowo w sklepie? W google pay wyskakuje, "nie mozesz placic za pomoca tego telefonu.." Edited August 17, 2019 by atlantydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 @atlantydas Polecam używać forumowej wyszukiwarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr@K Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 32 minuty temu, atlantydas napisał: Da się uruchomić płatności NFC na devie aby płacić zbliżeniowo w sklepie? W google pay wyskakuje, "nie mozesz placic za pomoca tego telefonu.." Dzisiaj robiłem wg sposobu nr1 który podał w poradniku Zenderable, działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 (edited) @cincin27 juz działa, zrobiłem sposobem 1 podanym w instrukcji. Mam xiaomi.eu dev 9.8.15. chciałbym zapytać, czy poziom bezpieczeństwa nie uległ znacznemumu pogorszeniu. Bo wielu aplikacjach wyskakują mi powiadomienia że tel jest zrootowany. W porównaniu do global stable z zablokowanym bootloaderem. Z drugiej strony jest szyfrowanie i do twrp nie dostaniemy się nie znając hasła. Czy to wystarczy? Chodzi mi tu głównie o aplikacje bankowe i portfele Nie działa mi kompas, nie chce się kalibrować na tym Romie. Ma ktoś jakieś rozwiązanie? Próbowałem skalibrować w diagnostyce i w google maps, lecz niestety bezskutecznie W mifit zakłamuje liczbę km prawie 3-krotnie Edited August 18, 2019 by atlantydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 @atlantydas Masz odblokowany bootloader - ktoś obeznany może Ci wyczyścić telefon, ale dostać się do mobilnego portfelu jest bardzo ciężko poniekąd nie możliwe. Jeśli chodzi o powiadomienia o zrootowanym telefonie - w Magisk Hide ukryj każdą aplikację, która wyświetla taki monit. U mnie na 9.8.8 kompas działa, zaraz zaktualizuję i dam znać jak to wygląda na najnowszej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 1 godzinę temu, Zenderable napisał: @atlantydas Masz odblokowany bootloader - ktoś obeznany może Ci wyczyścić telefon, ale dostać się do mobilnego portfelu jest bardzo ciężko poniekąd nie możliwe. Jeśli chodzi o powiadomienia o zrootowanym telefonie - w Magisk Hide ukryj każdą aplikację, która wyświetla taki monit. U mnie na 9.8.8 kompas działa, zaraz zaktualizuję i dam znać jak to wygląda na najnowszej wersji. Działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 3 godziny temu, atlantydas napisał: Działa? U mnie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Da się uruchomić płatności NFC na devie aby płacić zbliżeniowo w sklepie? W google pay wyskakuje, "nie mozesz placic za pomoca tego telefonu.." Da się. Na forum jest dokładnie opisane jak.Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Jeśli ktoś chciałby testować zamkniętą wersję Global Stable ROM, to jest rekrutacja: https://c.mi.com/thread-2382863-1-0.html?fbclid=IwAR2itwiBNuMVybhUPfO-ZHZ1BY0pZlsfkGGy_esY86VFqzDH6Guf7B_hR1g. Szybszy link: https://event.c.mi.com/global/apply/mipilot/. 11 godzin temu, atlantydas napisał: Działa? Nie przetestuję, bo u mnie nie ma aktualizacji do 9.8.15. Z Updatera nie chce pobrać, a na miui.dedyk nie udostępnili. Znaczy, że coś z nią nie tak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 (edited) Skasuje mi dane jeśli przejdę z xiaomi.eu dev na wersję stable? Ewentualnie z xiaomi.eu dev 9.8.8 na starsza 9.8.15 dev Twrp mam rosyjski. Edited August 19, 2019 by atlantydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikus544 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Jaka jest różnica pomiędzy rozwojowym a stabilnym MIUI? Który lepiej wybrać z miuipolska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 7 godzin temu, Zenderable napisał: Nie przetestuję, bo u mnie nie ma aktualizacji do 9.8.15. Z Updatera nie chce pobrać, a na miui.dedyk nie udostępnili. Znaczy, że coś z nią nie tak... Aktualizacja 9.8.15 dla Mi 9T działa prawidłowo, została wydana dwa dni później. To, że nie ma jej na dedyku nie znaczy, że jest wadliwa. Na serwerze głównym (sourceforge) i na alternatywnym (androidfilehost) rom jest dostępny do pobrania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Ja też zainstalowałem 9.8.15 i ogólnie działa. Zauważyłem tylko, że w trybie AOD się dziwnie zachowuje podświetlenie gdzie trzeba palec przyłożyć, żeby odblokować telefon. Nie za każdym razem się podświetla, na poprzedniej wersji to lepiej działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 9 godzin temu, Zenderable napisał: Nie przetestuję, bo u mnie nie ma aktualizacji do 9.8.15. Z Updatera nie chce pobrać, a na miui.dedyk nie udostępnili. Znaczy, że coś z nią nie tak... https://androidfilehost.com/?fid=6006931924117937562 Czyżby? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Z Updatera nie chce pobrać, bo z tego co wiem upload na sourceforge był żałośnie wolny i nie zuploadowali. Na dedyku idk czemu nie ma, ale pobierz z afh. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danielllo Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Witam. Chyba tu takie pytanie można zadać. Już prawie go mam, bedzie wersja global z Gearbest, zostać na tym oprogramowaniu czy radzicie przejść na Miui polska, albo eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 JAK usunać sns.reg. Nie widze tych plikow w twrp ani w menadzerze plikow idź do : root >Persist > Sensor usuń : sns.reg restart telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Witam. Chyba tu takie pytanie można zadać. Już prawie go mam, bedzie wersja global z Gearbest, zostać na tym oprogramowaniu czy radzicie przejść na Miui polska, albo eu? Najpierw to sprawdź czy Ci autofocus działa poprawnie jak przyjdzie a potem polecam wgrać miuipolska.Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemekp74 Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Witam jestem tu nowy i chciałem zapytać na liście sieci WiFi wyskakuje mi sieć 5 ghz wpisuje poprawne hasło i nie chce się połączyć telefon mi 9 t . Próbowałem przełączać na inny region na przykład Indie i dalej to samo wyskakuje błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Jesteś pewny, że wpisujesz dobre hasło? Jak złe to złe, system czy telefon nie ma tutaj nic do rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemekp74 Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 jestem pewny bo przedwczoraj przesiadłem się z Galaxy S6 na którym chodziło i wpisywałem to samo hasło i wpisuje dalej i się łączy a tu nie chce. Moja żona ma RN5jestem sam problem Samsungi się łączą bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Nie masz WPS żeby to ominąć? Przecież to niemożliwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Dnia 21.08.2019 o 15:03, Danielllo napisał: Witam. Chyba tu takie pytanie można zadać. Już prawie go mam, bedzie wersja global z Gearbest, zostać na tym oprogramowaniu czy radzicie przejść na Miui polska, albo eu? Najpierw tydzień czekania na odblokowanie bootloadera, więc jak chcesz grzebać w telefonie zajmij się tym na starcie. Bez tego i tak.nic nie zrobisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Dnia 22.08.2019 o 07:43, Voltron napisał: Najpierw to sprawdź czy Ci autofocus działa poprawnie jak przyjdzie a potem polecam wgrać miuipolska. Sugerujesz, że modele z Gearbest mają problemy z autofocusem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Kolega trochę przesadza, fakt miał wadliwą sztukę, ale zawsze jest szansa na taką i źródło ma tu raczej małe znaczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Dalej nam aktualizacji nie dali? Kurczę trochę olewają nasz model. Za mało szt. się pewnie sprzedało. Mogliby kiedyś Note z Amoled i NFC wypuszczać chętnie bym do niego wrócił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Sugerujesz, że modele z Gearbest mają problemy z autofocusem?Nie z gearbest - ogólnie pewnie przyoszczedzili, tylko jednemu aparat brzęczy drugiemu nie, jedne maja wolniejszy autofocus inne szybszy, zapewne im bardziej brzęczy tym gorszy autofocus, a tym co wcale nie brzęczy to będzie spoko. Także ja bym dmuchał na zimneWysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 (edited) No to jak ogólnie, skoro nie ma reguły? Może być zwyczajnie trefna partia. Edited August 24, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 W moim egzemplarzu z polskiej dystrybucji problemów z autofocusem nie ma Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Gdyby celowo przyoszczędzili na wykonaniu i co któraś sztuka miałaby mieć wadliwy autofocus to myślę że już po takim czasie by było głośno o tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Algeroth82 Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 Krótkie pytanie jeżeli można, naczytalem się o wypalajacych ekranach amoled od Samsunga i zastanawiam się jak to ma się w przypadku xiaomi. Kupiłem mi 9t i chciałbym włączyć aod natomiast zastanawiam się czy nie spowoduje to efektu właśnie wypalonych pixeli. Dotychczas używałem telefonów z ekranami IPS więc nie mam doświadczenia niestety, a informacje w necie są hmmm sprzeczne.Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 W AOD zegar i bateria co jakiś czas przemieszczają się, więc raczej nic się nie wypali przy takiej jasności. Też to mój pierwszy amoled, ale raczej nie ma co się tak przejmować i po prostu używać. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 chcialem usunac plik sns.reg folderze persist ale nie moge tego zrobić Zrootowałem tel, ale w kazdym manadzerze zadan nie widać folderu persist. Natomiast z twrp widzi tylko pusty folder persist Co mam zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Krótkie pytanie jeżeli można, naczytalem się o wypalajacych ekranach amoled od Samsunga i zastanawiam się jak to ma się w przypadku xiaomi. Kupiłem mi 9t i chciałbym włączyć aod natomiast zastanawiam się czy nie spowoduje to efektu właśnie wypalonych pixeli. Dotychczas używałem telefonów z ekranami IPS więc nie mam doświadczenia niestety, a informacje w necie są hmmm sprzeczne.Dzięki za pomoc Przez rok używałem mi8se z amoledem od Samsunga i nic się nie działo kolega używa już ponad rok i też się nic nie dzieje. Amoledy od LG się wypalają - np Huawei mate 20 pro już po 8h potrafi zostawiać powidoki z LGWysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
POmpek Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Czy u Was też przy 60 fps autofocus dział gorzej niż przy 30 fps? U mnie przy 30 fps działa jak szatan,a przy 60 zaczyna się czasem gubić i działa wolniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts