FromWP Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 (edited) 1 godzinę temu, wjarzab napisał: downgrade firmware'u jest mozliwy tylko dla urzadzen bez blokady ARB (anti-rool-back) On nie robi downgrade, chce wgrać nowszy rom który ma wyższego androida. Oczywiście bez odblokowania bl nic mu z tego nie wyjdzie. Edited March 31, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
pknid Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 Dopiero teraz wróciłem z pracy i odpowiadam. Jak telefon się uruchamia widnieje napis na nim unlocked, w opcjach programistycznych, status telefonu: odblokowany. Sam tego nie robiłem, kupiłem nowy na początku stycznia, wcześniej miałem kilka lat Lumię Microsoftu z W10M. To jest mój pierwszy telefon Xiaomi i z androidem w ogóle i się nie znam jeszcze za bardzo (może trzeba jeszcze raz odblokować?). Wszystkie wcześniejsze aktualizacje z pliku przeszły bezproblemowo, nic nie więcej z nim nie robiłem, nie wgrywałem dziwnych rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 31, 2020 Author Share Posted March 31, 2020 Masz odblokowanego bootloadera. Pewnie ktoś sprzedał Ci chińską wersję Mi 9 SE z wgranym softem Global (EEA). W takim wypadku moim zadaniem najlepsza opcja to przejście na softy MIUI Polska (xiaomi.eu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 19 minut temu, pknid napisał: Jak telefon się uruchamia widnieje napis na nim unlocked, w opcjach programistycznych, status telefonu: odblokowany. Sam tego nie robiłem, kupiłem nowy na początku stycznia Kto Ci sprzedał odblokowany telefon? Płatności NFC działały, czy nie używasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 31, 2020 Author Share Posted March 31, 2020 Kto Ci sprzedał odblokowany telefon? Pewnie jakiś janusz na aledrogo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pl_shibby Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 U mnie aktualizacja przeszła bez problemu. Miałem 11.0.6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pknid Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 (edited) Kupiłem na Allegro z chińskiego sklepu. NFC działa jako takie, ale pisze, że nie jest certyfikowany, wiec płatności z Google Pay raczej nie działają. Kupiłem go, bo jest poręczny, w miarę akceptowalna cena była i działają rzeczy, które już na Lumi nie działały. Jak przejść na soft MIUI Polska? Jaka jest różnica między tym co mam teraz, a MIUI PL? Edited March 31, 2020 by pknid Link to comment Share on other sites More sharing options...
pknid Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 (edited) Ok. Znalazłem FAQ o tym . Problem jest. Po podłączeniu wg. instrukcji, uruchomienie ADB i fastboot, po wpisaniu komendy fastboot device widzi mój telefon. Następne polecenie fastboot flash recovery twrp.img powoduje,że na PC czeka na urządzenie, a na telefonie małą czcionką: press any key to shutdown. I koniec, nic nie można zrobić. Uff. Już załatwione i zaktualizowane. Problemem było, że podłączałem do zbyt nowych dla programu USB 3.0, a wymagany jest najwyżej 2.0. Edited April 1, 2020 by pknid Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosieks Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 (edited) Ostateczne wyjaśnienie w sprawie volte i vowifi. Odblokowałem BL, wgrałem na czysto 11.0.2.0 przez fastbot i wszystko działa doskonale w każdym ze slotów. Wcześniej, nie pomagało wgrywanie przez recovery ani factory reset. Prawdopodobna przyczyna to majstrowanie przy ustawieniach modemu na android 9. Jak się okazuje, na android 10 wszystko działa out of the box (przynajmniej w Play). Przełączanie lte do vowifi działa teraz genialnie. Edited April 5, 2020 by tosieks Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted April 9, 2020 Share Posted April 9, 2020 OK. Po tych wszystkich problemach z zainstalowaniem 02 z 13 wczoraj poprostu sie pojawilo 02 w OTA i sie zainstalowalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szach36 Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 Hej. Ktoś z Szanownych forumowiczów może sprawdzić czy po wygraniu aktualizacji do 10 dalej jest opcja nagrywania rozmów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 1 godzinę temu, Szach36 napisał: Hej. Ktoś z Szanownych forumowiczów może sprawdzić czy po wygraniu aktualizacji do 10 dalej jest opcja nagrywania rozmów. tak. jest, dziala Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 https://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.QFBEUXM/miui_GRUSEEAGlobal_V11.0.4.0.QFBEUXM_7d37eee0fc_10.0.zip nowy rom dla 9se eea, ktos juz uzywa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 Ktos instalowal miuj themes ? Podobno daje nowe opcje w AOD. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 Poszło bez problemówWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 tradycyjne pytanie: pojawiło się automatycznie komuś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 25, 2020 Author Share Posted April 25, 2020 tradycyjne pytanie: pojawiło się automatycznie komuś? Na tą chwilę mają Ci co są zapisani do Mi Pilot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 ok, wgralem z pliku. wyglada ze wszystko dziala. poprawki androida z 1 marca. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosieks Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Wszystko działa. Wprowadzili też niesamowitą rzecz. Można już ustawić prywatny DNS w zakładce "Połączenia i udostępnianie", bez dodatkowych aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjk Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 Cześć, czy ktoś z Was spotkał się z problemem ciągłego crashowania (na roznych aplikacjach - aparat, Chrome, messengery, Galerie, samoistne resetowanie telefonu podczas rozmowe) oraz samoistnego resetowania ( czego wynikiem jest brak możliwości normalnego uruchomienia telefonu, trzeba wielkrotnie przyciskac POWER, w przeciwnym razie ciagle widzimy logo MI oraz ładującą się ikonkę Androida na samym dole)? Problem zaczął występować po aktualizacje MIUI 11.0.6.0 na MIUI 11.0.2.0 (wszystko oficjalnie, telefon z EU). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosieks Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 (edited) Czy może ktoś spróbować na MIUI 11.0.4.0 wykonać połączenie , przystawić do ucha tak żeby zadziałał czujnik zbliżeniowy, a następnie spróbować wyjść do ekranu głównego w trakcie aktywnej rozmowy albo po jej zakończeniu? U mnie znikają wtedy ikony launchera i żeby je przywrócić muszę wyłączyć i włączyć ekran. Edited April 30, 2020 by tosieks Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 6, 2020 Author Share Posted May 6, 2020 Pojawiła się nowa wersja EEA Stable ROM dla Mi 9 SE z poprawkami bezpieczeństwa z kwietnia 2020 MIUI V11.0.5.0.QFBEUXM Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.QFBEUXM/miui_GRUSEEAGlobal_V11.0.5.0.QFBEUXM_fc63e85941_10.0.zip OTAhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.QFBEUXM/miui-blockota-grus_eea_global-V11.0.2.0.QFBEUXM-V11.0.5.0.QFBEUXM-91194b55db-10.0.zip Jest tez nowy Global Stable ROM z poprawkami bezpieczeństwa z kwietnia 2020 MIUI V11.0.3.0.QFBMIXM Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.QFBMIXM/miui_GRUSGlobal_V11.0.3.0.QFBMIXM_630056affc_10.0.zip OTAhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.QFBMIXM/miui-blockota-grus_global-V11.0.2.0.QFBMIXM-V11.0.3.0.QFBMIXM-1fb5da2c75-10.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosieks Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 (edited) Problem znikania ikon istnieje na 11.0.4.0 oraz 11.0.5.0. Wróciłem do EEA 11.0.2.0 i nie było problemu jak na 11.0.4.0. Teraz na 11.0.5.0 jest o tyle lepiej, że ikony nie znikają po zakończeniu rozmowy a jedynie w sytuacji kiedy w trakcie rozmowy chcemy wyjść do ekranu głównego. Problem łatwo wywołać ale trzeba uruchomić czujnik zbliżeniowy przystawiając telefon do ucha. Edit Jednak po zakończeniu rozmowy jest to samo. Edited May 6, 2020 by tosieks Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek456 Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 Wgrywał ktoś MIUI 12 już? Są jakieś znaczące bugi na mi9 se? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 6, 2020 Author Share Posted May 6, 2020 Przecież nie ma jeszcze wersji Global, nawet jako beta test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 tosieks, zaktualizowałem do 11.0.5 i nie mam tego problemu. u mnie wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 U mnie po aktualizacji na chwilę pojawia się VoLTE, sieć NjuWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 u mnie też dziś zauważyłem. orange. nie pamiętam czy wcześniej w opcjach było Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Dnia 7.05.2020 o 08:10, pavco1 napisał: U mnie po aktualizacji na chwilę pojawia się VoLTE, sieć Nju Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Orange własnie zaktualizowało dodało oficjalne wsparcie dla Mi 9 SE i jak na razie trylko dla Mi 9 SE. Info: https://www.orange.pl/omnibook/volte-voice-over-lte Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 gdzie w tym linku masz info o telefonach wspieranych w orange? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 gdzie w tym linku masz info o telefonach wspieranych w orange? 2. Jak skorzystać z VoLTE?Jakie telefony wspierają VoLTE?...i masz w tabelce modele telefonówWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 ślepy jestem. dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Dziala volte i wowifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 (edited) a gdzie w ustawieniach jest opcja włączenia wifi calling? edit: już wiem. nie miałem tego w opcjach sieci. musiałem wpisać kod *#*#869434#*#* Edited May 10, 2020 by colin23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted June 18, 2020 Share Posted June 18, 2020 Nowy updateWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts