Jump to content

Mi 9 SE MIUI Global - wersje stabilne i rozwojowe - wątek zbiorczy

pkonrad

Recommended Posts

Garmit a po co ci aktualizacja?zle ci telefon dziala? Nie nadaje sie do uzytku bo nie ma aktualizacjii? Powinienes sie cieszyc ze sa tak rzadko(w szajsungach maja co miesiac) bo oznacza to ze nie maja duzych luk i bledow w zabezpieczeniach,a zeby miec tylko cyferke wyzej w oprogramowaniu to nic to nie daje...

• Like 1

Trzyma gorzej na baterii. Na miui 11 było lepiej. Root zrobiony to wywaliłem te chińskie apki typu mi coin, opinie i inne takie. Trochę się poprawiło ale liczę, że lepiej zoptymalizują przy kolejnym wydaniu. A tak poza tym to poprawki zabezpieczeń. 

Edited by Garmit

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 5 weeks later...
Dnia 22.04.2021 o 18:24, zoltan78 napisał:

@wjarzab Masz wyraźnie napisane w komentarzu, podajemy linki tylko do oficjalnych serwerów. 

no chyba nie widzę. ale spoko. z serwisu który podałem linki prowadza do oficjalnych serwerów MI.

W każdym bądź razie, instalował już ktoś? W OTA jeszcze tego nie ma.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Cytat

Na tym 12.5.1.0 co kilka dni telefon sam się wyłącza, odkrywam przypadkiem. Co można zrobić poza full wipe? Jest jakich cache do wyczyszczenia?

mam od tygodnia i nie zauważyłem. co ciekawe, zainstalowało sie mimo że nie jestem w programie MiPilot

Edited by wjarzab

A czy ktos z uzytkownikow miui 12.5.1 ma problem ze Spotify? Tzn po wylaczeniu aplikacji za chwile pojawia sie znowu na ekranie blokady a na panelu powiadomien zostaje dziura (pusta przestrzen) z ktora nic nie da sie zrobic...troche wkurzajace bo na miui 12 wszystko smigalo bez problemowo...jest jeszcze pare niedorobek ktore mnie irytuja (przyciecia animacji mimo ustawien na 0.5 w opcjach programistycznych) i przy odebranych wiadomosciach na belce powiadomien jest "odznacz jako przeczytane", "usun" i w polowie zasloniete jest "odpowiedz" co miui 12 bylo normalnie widoczne i przejzyste,no ale 12.5.1 to wersja stabilna ale nadal beta wiec moze to poprawia..

Edited by fred324

A czy ktos z uzytkownikow miui 12.5.1 ma problem ze Spotify? Tzn po wylaczeniu aplikacji za chwile pojawia sie znowu na ekranie blokady a na panelu powiadomien zostaje dziura (pusta przestrzen) z ktora nic nie da sie zrobic...troche wkurzajace bo na miui 12 wszystko smigalo bez problemowo...jest jeszcze pare niedorobek ktore mnie irytuja (przyciecia animacji mimo ustawien na 0.5 w opcjach programistycznych) i przy odebranych wiadomosciach na belce powiadomien jest "odznacz jako przeczytane", "usun" i w polowie zasloniete jest "odpowiedz" co miui 12 bylo normalnie widoczne i przejzyste,no ale 12.5.1 to wersja stabilna ale nadal beta wiec moze to poprawia..
Potwierdzam istnienie pustej dziury po Spotify

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Dnia 22.04.2021 o 15:23, wjarzab napisał:

dlaczego usunieto moj poprzedni komentarz o nowym miui 12.0.5 dla se eea???

https://bigota.d.miui.com/V12.0.5.0.QFBEUXM/miui_GRUSEEAGlobal_V12.0.5.0.QFBEUXM_6aea8866c8_10.0.zip

mam 12.0.4 (QFBEUXM) i wciąż nie wyszukuje mi nowszej wersji do automatycznej aktualizacji. Ktoś też tak ma? Jest jakiś powód dla którego 12.0.5 nie trafiło do OTA? Bo nie wiem czy instalować paczkę ręcznie czy olać i zostać na tym co mam.

Drugie pytanie to czy mając QFBEUXM mogę wgrać RFBMIXM? Bo widzę że wersja 12.5.1.0 ma już nadroida 11. Z drugiej strony zależy mi na dlalerze od xiaomi, głównie na możłiwości nagrywania rozmów.

A może są jakieś przecieki, informacje że QFBEUXM też dostanie androida 11?

Edited by pl_shibby

1 godzinę temu, pl_shibby napisał:

Drugie pytanie to czy mając QFBEUXM mogę wgrać RFBMIXM? Bo widzę że wersja 12.5.1.0 ma już nadroida 11. Z drugiej strony zależy mi na dlalerze od xiaomi, głównie na możłiwości nagrywania rozmów.