Jump to content

opaska zawiesiła się???

Magd

Recommended Posts

Pomocy! Dostałam MIBand 3 w prezencie i od trzech dni walczę. Nie ukrywam, że nie mam zielonego pojęcia o sprawach technicznych i trzeba do mnie jak do przysłowiowej krowy na rowie - łopatologicznie.

Po kolej. Zainstalowałam Mi Fit. Od początku telefon Huawei p8 lite nie widział opaski - resety BT, telefonu itp itd nic nie dawały. Przeczytałam, żeby zainstalować Notify & Fitness for Mi Band. Odinstalowałam Mi Fit, zainstalowałam N&F. Znalazł opaskę, wszystko hulało i buczało. Nie wiem czemu, ale byłam przekonana że teraz muszę zainstalować Mi Fit. I tak zrobiłam. Telefon zobaczył opaskę, zaktualizował ją i po pół godzinie znowu pojawił się na opasce komunikat - połącz z apk by uaktualnić. i koniec. Telefon widzi opaskę, jest z nią sparowany, ale opaska jakby się zawiesiła. Odistalowałam wszystko, instalowałam na zmianę MF i N&F - opaska uparcie wyświetla - połącz z apk. Nie mogę wrócić do ustawień fabrycznych z poziomu opaski - bo gada tylko - połącz z apk. Wyczytałam, że może pomóc wrzucenie nowego moda... Ale gdzie ja go mam wrzucić i jak??? Czy jak mam N&F, to muszę mieć MF? Czy ktoś się zlituje i napisze krok po kroku, co mogę zrobić, żeby to zadziałało.....

Edited by Magd

Postępuj zgodnie z poradnikiem w tym poście. Opaska jest na spokojnie do odratowania. Pobierasz tą modyfikacje, która znajduje się najwyżej. W paczce masz foldery. FW - oprogramowanie opaski, RES - wygląd tarczy, Oryginalne pliki systemu. Modyfikacje wgrywasz za pomocą Notify & Fitness albo Gadgetbridge. Polecam N&F. Jakoś bezboleśniej. Rób wg poradnika i wszystko się uda.

https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/35374-Mi-Band-3-PL/mody&do=findComment&comment=451456

Pomogłem podziękuj.

Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk

Hej, dzięki wielkie :-)

Na chwilę obecną sytuacja wygląda tak:

- odinstalowałam mi fit, zostawiłam tylko N&F. Niestety, z poziomu N&F nie byłam w stanie wgrać modyfikacji - głupia jestem i nie wiedziałam jak. Ściągnęłam gadgetbridge, ściągnęłam pliki zgodnie z powyższym i od 2 godzin mam komunikat - proszę czekać na określenie statusu instalacji. Na opasce nadal komunikat - połącz z apk. Czekam na rozwój sytuacji :-)

36 minut temu, Magd napisał:

Dochodzi do 99% i dostaję info, że aktualizacjia nie powiodła się. Po raz kolejny. I tak jest postęp, bo zaczyna aktualizację

Może wrzucasz nie tę wersję firmware co trzeba (wuhan/hankou).

13 minut temu, frrancuz napisał:

W n&f daj metoda alternatywna 2. Przynajmniej u mnie dopiero wtedy instaluje ok.

telefon przeskakuje na 100%, opaska pokazuje - aktualizacja nie powiodła się

14 minut temu, b4s1l napisał:

@Magd na pewno nie masz hankou? Porównaj ze zdjęciem w wątku z modem.

Na hankou alternatywna metoda nr 2 ruszyło. Przeszła cała aktualizacja i po minucie opaska przemówiła - połącz z apk by uaktualnić. Podsumowując - uaktualniam opaskę trzeci dzień.

13 minut temu, Magd napisał:

Na hankou alternatywna metoda nr 2 ruszyło. Przeszła cała aktualizacja i po minucie opaska przemówiła - połącz z apk by uaktualnić. Podsumowując - uaktualniam opaskę trzeci dzień.

Nie potrzeba alternatywnej metody, tylko właściwego firmware. Teraz dograj zasoby (.res) i powinno być ok.

Niestety, nie jest. KIedy próbuję dograć res dostaję info, że MiBand nie jest podłączony. Resetuje BT, ponownie wiążę i nic. Nie przechodzi nawet test wibracji.

Opaska taka?

mili_hankou.JPG

Ogólnie komunikat "połącz z apk by uaktualnić" oznacza ze mamy firmware nie pasujący do zasobów, jedno z nich starsze od drugiego. Skoro udało się wgrać fw, teraz trzeba próbować z res. Restart telefonu czasem może pomóc.

12 minut temu, b4s1l napisał:

Opaska taka?

mili_hankou.JPG

Ogólnie komunikat "połącz z apk by uaktualnić" oznacza ze mamy firmware nie pasujący do zasobów, jedno z nich starsze od drugiego. Skoro udało się wgrać fw, teraz trzeba próbować z res. Restart telefonu czasem może pomóc.

taka. Dalej walczę. Restartuję, resetuję BT, wiążę itd itp. Mam nadzieje, że urządzonko jest warte mojego czasu ;-)