Magd Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 (edited) Pomocy! Dostałam MIBand 3 w prezencie i od trzech dni walczę. Nie ukrywam, że nie mam zielonego pojęcia o sprawach technicznych i trzeba do mnie jak do przysłowiowej krowy na rowie - łopatologicznie. Po kolej. Zainstalowałam Mi Fit. Od początku telefon Huawei p8 lite nie widział opaski - resety BT, telefonu itp itd nic nie dawały. Przeczytałam, żeby zainstalować Notify & Fitness for Mi Band. Odinstalowałam Mi Fit, zainstalowałam N&F. Znalazł opaskę, wszystko hulało i buczało. Nie wiem czemu, ale byłam przekonana że teraz muszę zainstalować Mi Fit. I tak zrobiłam. Telefon zobaczył opaskę, zaktualizował ją i po pół godzinie znowu pojawił się na opasce komunikat - połącz z apk by uaktualnić. i koniec. Telefon widzi opaskę, jest z nią sparowany, ale opaska jakby się zawiesiła. Odistalowałam wszystko, instalowałam na zmianę MF i N&F - opaska uparcie wyświetla - połącz z apk. Nie mogę wrócić do ustawień fabrycznych z poziomu opaski - bo gada tylko - połącz z apk. Wyczytałam, że może pomóc wrzucenie nowego moda... Ale gdzie ja go mam wrzucić i jak??? Czy jak mam N&F, to muszę mieć MF? Czy ktoś się zlituje i napisze krok po kroku, co mogę zrobić, żeby to zadziałało..... Edited June 2, 2019 by Magd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Postępuj zgodnie z poradnikiem w tym poście. Opaska jest na spokojnie do odratowania. Pobierasz tą modyfikacje, która znajduje się najwyżej. W paczce masz foldery. FW - oprogramowanie opaski, RES - wygląd tarczy, Oryginalne pliki systemu. Modyfikacje wgrywasz za pomocą Notify & Fitness albo Gadgetbridge. Polecam N&F. Jakoś bezboleśniej. Rób wg poradnika i wszystko się uda. https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/35374-Mi-Band-3-PL/mody&do=findComment&comment=451456 Pomogłem podziękuj. Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magd Posted June 3, 2019 Author Share Posted June 3, 2019 Hej, dzięki wielkie Na chwilę obecną sytuacja wygląda tak: - odinstalowałam mi fit, zostawiłam tylko N&F. Niestety, z poziomu N&F nie byłam w stanie wgrać modyfikacji - głupia jestem i nie wiedziałam jak. Ściągnęłam gadgetbridge, ściągnęłam pliki zgodnie z powyższym i od 2 godzin mam komunikat - proszę czekać na określenie statusu instalacji. Na opasce nadal komunikat - połącz z apk. Czekam na rozwój sytuacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Nie czekaj, ubij to w cholere i próbuj aż do skutku. Instalacja w Notify na zdjęciach. Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magd Posted June 3, 2019 Author Share Posted June 3, 2019 Dochodzi do 99% i dostaję info, że aktualizacjia nie powiodła się. Po raz kolejny. I tak jest postęp, bo zaczyna aktualizację Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 36 minut temu, Magd napisał: Dochodzi do 99% i dostaję info, że aktualizacjia nie powiodła się. Po raz kolejny. I tak jest postęp, bo zaczyna aktualizację Może wrzucasz nie tę wersję firmware co trzeba (wuhan/hankou). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magd Posted June 3, 2019 Author Share Posted June 3, 2019 wrzucam v6_6(2).4.0.12_Mili_wuhan(1).fw - po raz kolejny 99% . Zmieniłam telefon - to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 W n&f daj metoda alternatywna 2. Przynajmniej u mnie dopiero wtedy instaluje ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 @Magd na pewno nie masz hankou? Porównaj ze zdjęciem w wątku z modem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magd Posted June 3, 2019 Author Share Posted June 3, 2019 13 minut temu, frrancuz napisał: W n&f daj metoda alternatywna 2. Przynajmniej u mnie dopiero wtedy instaluje ok. telefon przeskakuje na 100%, opaska pokazuje - aktualizacja nie powiodła się 14 minut temu, b4s1l napisał: @Magd na pewno nie masz hankou? Porównaj ze zdjęciem w wątku z modem. Na hankou alternatywna metoda nr 2 ruszyło. Przeszła cała aktualizacja i po minucie opaska przemówiła - połącz z apk by uaktualnić. Podsumowując - uaktualniam opaskę trzeci dzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 13 minut temu, Magd napisał: Na hankou alternatywna metoda nr 2 ruszyło. Przeszła cała aktualizacja i po minucie opaska przemówiła - połącz z apk by uaktualnić. Podsumowując - uaktualniam opaskę trzeci dzień. Nie potrzeba alternatywnej metody, tylko właściwego firmware. Teraz dograj zasoby (.res) i powinno być ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magd Posted June 3, 2019 Author Share Posted June 3, 2019 Niestety, nie jest. KIedy próbuję dograć res dostaję info, że MiBand nie jest podłączony. Resetuje BT, ponownie wiążę i nic. Nie przechodzi nawet test wibracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Opaska taka? Ogólnie komunikat "połącz z apk by uaktualnić" oznacza ze mamy firmware nie pasujący do zasobów, jedno z nich starsze od drugiego. Skoro udało się wgrać fw, teraz trzeba próbować z res. Restart telefonu czasem może pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magd Posted June 3, 2019 Author Share Posted June 3, 2019 12 minut temu, b4s1l napisał: Opaska taka? Ogólnie komunikat "połącz z apk by uaktualnić" oznacza ze mamy firmware nie pasujący do zasobów, jedno z nich starsze od drugiego. Skoro udało się wgrać fw, teraz trzeba próbować z res. Restart telefonu czasem może pomóc. taka. Dalej walczę. Restartuję, resetuję BT, wiążę itd itp. Mam nadzieje, że urządzonko jest warte mojego czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magd Posted June 4, 2019 Author Share Posted June 4, 2019 BARDZO WAM DZIĘKUJĘ! Opaska działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts