frrancuz Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Nie zauważysz różnicy w baterii bo to się sprawdzi w ledach, a nie w ekranach jakie mamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 7, 2019 Author Share Posted June 7, 2019 Chyba w OLEDach i Amoledach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 8, 2019 Share Posted June 8, 2019 14 godzin temu, belltoze napisał: Tak tryb ciemny jest w android 9 ale jakiegoś szału w tym nie ma. Wsparcie tego trybu w innych aplikacjach w zasadzie jest niewielkie o ile w ogóle jakieś jest do zauważenia. A nie odnotowałem różnic w zużyciu baterii. Jak dla mnie działa tak jak na android 8. Jak to niewielkie? Prawie wszystkie systemowe go mają i sporo tych zewnętrznych również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek87 Posted June 8, 2019 Share Posted June 8, 2019 Czy też macie wrażenie, że automatyczna regulacja jasności szwankuje po aktualizacji do Pie? Moja cały czas ustawia najniższą jasność... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 8, 2019 Share Posted June 8, 2019 Tak. Jest jakiś problem. Ludzie narzekają na to. Pomogłem podziękuj. Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 8, 2019 Share Posted June 8, 2019 Nie wiem z czym problem? U mnie działa ok. Bardzo rzadko się gubi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted June 8, 2019 Share Posted June 8, 2019 @Kozdrobot nie wiem co masz na myśli z gubieniem, ale chodzi o to że minimalna jasność (praktycznie 0%) to stanowczo za mało; do tego jak sobie ustawisz wyższą ręcznie to po zablokowaniu i odblokowaniu po chwili potrafi się znowu zresetować, na oreo jak ustawiłeś np. 25% to nie schodziło niżej samo aż do restartu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 9, 2019 Share Posted June 9, 2019 @densano jedyne co zauważyłem to, że suwak potrafi ześwirować, ale nie zauważyłem, żeby też sama auto jasność odwalała manianę. Następna sprawa. Czasem zdarza się, że mam ustawione na przykład 20% jasności i po odblokowaniu telefonu telefon rozjaśnia się od minimalnej do tych 20% , nawet mimo wyłączonej auto jasności. Trochę to dziwne, ale idzie z tym żyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 9, 2019 Share Posted June 9, 2019 Czasem sam suwak zmienia ustawienie na minimum,ale faktycznie da się z tym żyć, bo co innego zostaje. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted June 10, 2019 Share Posted June 10, 2019 Panowie jak wrażenia po kilku dniach użytkowania. W sieci ludzie losowo narzekają, że bateria ucieka w oczach. A wasze odczucia? Ja z tego względu cały czas zostaje na 8.1 :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted June 10, 2019 Share Posted June 10, 2019 2 godziny temu, cort06 napisał: A wasze odczucia? w/g mnie bateria trzyma krócej, ustawienia takie same, użytkowanie podobne, a w 8.1 udawało mi się nawet 5dniu telefon używać, a teraz co najwyżej 3 dni. Mam pyt. trochę z innej beczki, czy tę animacje podczas podłączenia ładowarki można ustawić na cały czas ładowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 10, 2019 Share Posted June 10, 2019 2 minuty temu, piter1114 napisał: No ja mam inne doświadczenia. U mnie i tak pada wieczorem, ale sot mam zwykle między 6:30, a 8 h. W zależności od tego jaką jasność, jak używam , jak zasięg sieci, czy używam wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted June 10, 2019 Share Posted June 10, 2019 (edited) 1 godzinę temu, piter1114 napisał: Mam pyt. trochę z innej beczki, czy tę animacje podczas podłączenia ładowarki można ustawić na cały czas ładowania? Jeśli chodzi o tą fioletową animacje podłączenia ładowarki na blokadzie ekranu to nie ma takiej możliwości. Jest to tak zrobione aby nie przeszkadzała ona w podglądaniu powiadomień i pewnie w czymś jeszcze. Edited June 10, 2019 by densa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Chłopaki zauważyłem dziwną rzecz. Mam wrażenie jakoby kolorystyka wyświetlacza zmieniała się w bardzo losowych momentach. Niekiedy elementy niebieskie są jasnoniebieskie i pozostałe kolory są wtedy wyblakłe, niekiedy robią się wręcz granatowe i inne kolory są wtedy ciemniejsze, bardziej wyraziste. Dzieje się tak niezależnie od ustawień kolorystki i kontrastu wyświetlacza, a także auto/stałej jasności. Nie znalazłem też zależności między tym zjawiskiem, a poziomem naładowania baterii. Oczy mnie nie mylą niestety. Nawet przy kontraście standardowym gdzie biel jest ocieplona występuje ten efekt. Dziwne jest to, że nie potrafię ustalić od czego to zależy i w jakich momentach to występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Automatyczna zmiana kontrastu w pełnym słońcu dla lepszej widoczności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Gdzie ta opcja jest ? Może coś niechcący włączyłem. No ale jestem teraz w ciemnym pomieszczeniu i niebieski jest blady. Pozostałe kolory też. Czasem w ciemnym pomieszczeniu jest granatowy więc nie wiem czy to jest to Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Wyświetlacz - kontrast i kolory. Chyba że zaskakuje ci filtr niebieskiego? Wyświetlacz - wspomaganie czytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 No to chyba nie czytałeś zbyt dokładnie. Niezależnie od ustawień, mam obecnie zwiększony kontrast ustawiony, ale tak jest na automatycznym też i na standardowym. Tryb czytania mam po 22 ustawiony także to nie to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 (edited) Przeczytałem. Zrozumiałem. Ale to jedyne opcje które mi przychodzą do głowy a dają zbliżony efekt. Cały czas stawiam jednak na podbicie kontrastu przez telefon. Co innego z palca dać włączony - efekt jest mniejszy a co innego gdy telefon sam go podbija na maxa. Dlatego zmiana ustawienia nie do końca daje rezultat na tyle widoczny. Edited June 18, 2019 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 (edited) @Kozdrobot Miałem takie problemy z kolorami, ale to było chyba na custom romach AOSP Problem z za ciemnym wyświetlaczem po odblokowaniu mam na rn5 od Androida 8.1 i na mi9 też, a dodatkowo przycisk odblokowania/power także płata figle na rn5 Na rn5 mam najnowszy global stable i czasami nie działają dane mobilne po przełączeniu z wifi, lub udostępnianie intenetu mobilnego po wifi Ja pomału tracę zaufanie do Xiaomi i zastanawiam się nad oddaniem Mi9 (mam go tydzień) i chyba wezmę OnePlus 6t Edited June 18, 2019 by bioly87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckd Posted June 20, 2019 Share Posted June 20, 2019 U mnie po aktualizacji do androida 9 (mam oficjalny global) wycina wszystko z pamięci, nawet apki systemowe z kłódką. Na 8.1 nie było tego problemu i nawet rzadko używane aplikacje pozostawały długo w pamięci. Pomimo tego bateria odrobinę krócej trzyma. Da się coś na to poradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 20, 2019 Share Posted June 20, 2019 Jeśli nie był robiony full wipe to zalecam to zrobić :-) podejrzewam, że coś nie zagrało do końca przy aktualizacji i stąd problemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
maccabra Posted June 20, 2019 Share Posted June 20, 2019 Co jak co, ale ja zauważyłem znaczny spadek wydajności. Bateria raczej bez zmian, może faktycznie szybciej ucieka, ale nigdy na to nie zwracałem uwagi bo ładuje codziennie cała noc. Do tego rozlacza wifi, muszę wchodzić w menu wifi i tam jest komunikat, że nie można połączyć z siecią. Klikam i nagle połączono, wow. Poza animacja ładowania nie zauważyłem absolutnie żadnej zmiany. Super update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 20, 2019 Share Posted June 20, 2019 @maccabra Po dłuższym używaniu również twierdzę, że ten pierwszy update Pie jest do niczego. Tel słabo reaguje, wifi się zawiesza jak piszesz, telefon potrafi w ogóle się zawiesić. Cały czas mam wrażenie że dziwnie jakoś działa. Ci co jeszcze na 8.1 siedzą, niech na nim zostaną. Nie widać nic sensownego ze zmian, a jest gorzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 20, 2019 Share Posted June 20, 2019 U mnie po aktualizacji brak wymienionych problemów, ale faktycznie telefon zwolnił i bateria też trochę krócej trzyma. Pewnie najnowszy Android ma swoje wymagania tak jak wszystko co nowe. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 To raczej wina nie dopracowanego softu z kolejnymi aktualizacjami powinno być lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Nie wiem co Wam tam zwolniło. Ja mam 10.3.1 i śmiga szybko, no może raz się zaciął, ale tak było wcześniej przed aktualizacją. Bateria nawet ciut lepiej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisG Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Pytanie. Czy ja mam jakieś syf miui czy co bo nadal nie otrzymałem aktualizacji do Andka 9?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 25, 2019 Author Share Posted June 25, 2019 To MIUI na Rosyjski rynek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisG Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Można jakoś wgrać zwykle miui bez kompa czy niestety będzie potrzebny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 25, 2019 Author Share Posted June 25, 2019 Bez odblokowania bootloader nie da rady. Wygranie innego wygląda tak samo jak w przypadku zmiany chińskiego MIUI na Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisG Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Odblokowany BL mam tylko pytam się czy jest do tego komputer potrzebny czy mogę zrobić to z poziomu telefonu? @pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Komputer potrzebny (MiFlash jest tylko na kompy). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabet Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Update do 9 rozwalił aplikacje family link. Po zablokowaniu tel nie da się dzwonić. Sprawa w google zgłoszona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 Dostępna aktualizacja V10.3.2.0.PEIMIXM. http://bigota.d.miui.com/V10.3.2.0.PEIMIXM/miui_HMNote5Global_V10.3.2.0.PEIMIXM_7d750f3322_9.0.zip http://bigota.d.miui.com/V10.3.2.0.PEIMIXM/miui-blockota-whyred_global-V10.3.1.0.PEIMIXM-V10.3.2.0.PEIMIXM-1097dbe6bc-9.0.zip Changelog: System Optimization: Lock screen pocket mode Optimization: Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security. App lock New: Locking Google contacts is available now Lockscreen, status bar, Notification shade New: Introducing customizable Lock screen clock (Settings > Lock screen & password > Advanced settings). New Lock screen clock doesn't work with third party themes. Fix: Screen didn't always light up for notifications Fix: Media volume couldn't be restored after receiving a notification Settings Optimization: Sorting principles for Wi-Fi networks Game speed booster Fix: Hands-free call duration wasn't displayed correctly in Game Turbo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts