Zenderable Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 Cześć, jest GCAM dla Mi 9 SE: https://f.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/MGC_6.2.030_MI9SE_V0a.apk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 Mogę prosić o informację czym różni się ten mod od ori ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 @dzidexx dziękuję za tak wyczerpującą odp. Robiłem wieczorem zdjęcie i niestety nie działa mi lampa błyskowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 A po nagraniu filmu w zwolnionym tempie jakim programem idzie go odtworzyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mijon Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/ pod linkiem powyżej zawsze najnowsza wersja GCam od BSG z opisem poprawek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kd501 Posted June 12, 2019 Share Posted June 12, 2019 Czy coś zmienialiście w ustawieniach gcam'a ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobogrr Posted June 12, 2019 Share Posted June 12, 2019 Ja mimo wszystko nadal używam wersji pod MI8 - MGC_6.1.021_MI8_V2e - mimo zepsutego trybu nocnego działa całkiem dobrze, miałem co prawda zwiechy jak robiłem 5-6 zdjęć pod rząd, ale za to tylko ta wersja obsługuje dwie z 3 kamer. Jak BSG opracuje apkę dla 9se wspierającą więcej niż 1 obiektyw to przeskoczę na nią. Co do ustawień w tej mojej wersji: bsg mod settings - fix - buffer fix add aux to camera switch (wł) Poza tym mam włączoną kontrolkę hdr+, enhanced hdr+ in portrait mode i parę innych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpioter Posted June 16, 2019 Share Posted June 16, 2019 (edited) Hmm, jak z szerokiego kąta wrócić do zwykłego obiektywu? @edit Ok, już mam Edited June 16, 2019 by bpioter Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotrzyk0 Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Pojawiła się nowa wersja gcam. Przy okazji - mógłby mi ktoś wytłumaczyć różnicę w opcjach dotyczących quality HDR+ enhanced oraz quality night sight? Wiem że ustawiając na +2 w night sight telefon dłużej robi zdjęcie ale jak się to przekłada na jakość? Moge jedynie wywnioskować że na niestabilnym trzymaniu telefonu w nocy mniej rozmazane zdjęcie wyjdzie przy ustawieniu na "default". Tak samo - final jpg quality HDR + na ile % ustawić i dlaczego? Do tego - w nowej wersji pojawiła się dodatkowo możliwość wybrania w tej opcji "google". O co chodzi?Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 Ktora to najnowsza wersja? Jak tego szukac Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 (edited) 2 godziny temu, robotx napisał: Ktora to najnowsza wersja? Jak tego szukac https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/ https://f.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/MGC_6.2.030_MI9SE_V4_plus2.apk Edited August 15, 2019 by TheTick Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 20 godzin temu, TheTick napisał: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/ https://f.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/MGC_6.2.030_MI9SE_V4_plus2.apk dzieki zainstalowalem , dziala ale nie widze opcji hdr ? nie wiem jak zmienic na szeroki kat ? gdzie jest jakis opis Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Czy u Was też nie ta aplikacja tnie? Jak mam zrobić kilka zdjęć pod rząd, to przy piątym czy siódmym zaczyna klatkować i zawiesza się na kilka sekund. Ogólnie przestałem ja używać, bo samo zrobienie zdjęcia w trybie auto zajmuje sekundę a nie ułamek, jak w stockowej aplikacji aparatu. Chyba, że mam coś namieszane i nie powinno tyle czasu zajmować zrobienie zdjęcia? Jak jest u Was? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Po to jest też forum. Polecam poczytać. Nie od wymądrzania się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotrzyk0 Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Po którymś zdjęciu aplikacja się zacina bo jakieś biblioteki w mi 9 se są niepoprawne przez xiaomi. Tak ma byćWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredzion Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Dlatego używam gcam tylko i wyłącznie do trybu nocnego, bo tylko w nim widzę jakąś różnicę w jakości zdjęć Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Dnia 16.08.2019 o 09:13, dzidexx napisał: Domyślnie włączone. Tylny, przód, szeroki, przód, tylny... dzieki , ogolnie gcam d*py nie urywa... aparat w mi9se spoko , ale tryb portretowy jakos nie powala... szczegolnei ten przyblizony ,, czy on jest robiony tym gorszym obiektywem ? za dnia zdjecia z stocka sa lepsze niz z gcama.. tylko tryb nocny - tu przewaga gcam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Używa ktoś ostatniej wersji MGC_6.2.030_MI9SE_V4++.apk ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Jak wrażenia? Stabilnie działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Dla zainteresowanych - nowy gcam dla mi9se z 03/10/19 bazowany na gcam 7.0 https://f.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/MGC-7.0.009_MiIXSE.RPII.MiVIII_V1.apk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zezima Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 Świetny ten gcam @TheTick! Dzięki za wrzucenie tutaj, gdzie go znalazłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 (edited) 1 godzinę temu, zezima napisał: Świetny ten gcam @TheTick! Dzięki za wrzucenie tutaj, gdzie go znalazłeś? https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/ Pod tym adresem jest już nowsza wersja z 07/10/2019 i tam też od góry będą pojawiały się nowsze wersje - nie tylko dla mi9se. Polecam. Edited October 8, 2019 by TheTick Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Gdzie wyczytałeś, że to dla Mi9SE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sayidov Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Bug fixes and better Xiaomi Mi 9 SE support. https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog732/ Używam MGC-7.0.009_MiIXSE.RPII.MiVIII_V1b.apk i działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 9 godzin temu, Gravis napisał: Gdzie wyczytałeś, że to dla Mi9SE? MiIXSE=Mi9SE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BocianJD Posted October 19, 2019 Share Posted October 19, 2019 Działa Wam ten mod po aktualizacji do Androida Q? MGC-7.0.009_MiIXSE.RPII.MiVIII_V1b U mnie na androidzie P działał ładnie, a na Q się nie odpala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajk Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 14 godzin temu, BocianJD napisał: Działa Wam ten mod po aktualizacji do Androida Q? MGC-7.0.009_MiIXSE.RPII.MiVIII_V1b U mnie na androidzie P działał ładnie, a na Q się nie odpala. Mi również Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusztbg Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 Panowie która wersja według Was gcama najlepiej do Mi 9 SE? Dziewczyna właśnie kupiła sobie ten teelfon i chcę jej wrzucić GCAM tylko nie wiem który. Jeśli ktoś testował to prosiłbym by podrzucił linka do najlepszej i stabilnej wersji gcam dla Mi 9 se Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusztbg Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 ponawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajk Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Dnia 9.11.2019 o 21:38, dzidexx napisał: Przeczytałeś ten wątek? W pełni działają 3 (trzy) mody, tylko 1 (jeden) na Android 10. BSG, Fu24 i HyperCam(jairo_). Wypróbuj i sam(lub dziewczyna) zdecyduj. Na HyperCam zauważyłem że obraz na trybie nocnym strasznie się wiesza. Da się coś z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajk Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Dnia 26.11.2019 o 18:39, dzidexx napisał: Na tej samej stronie(cels.., Jairo...) są różne config.xml, sprawdź je. Sam też możesz zrobić własne ustawienia i je zapisać. Na poprzedniej stronie wrzuciłem MagiskBufferFix.zip, może pomóc. Ten fix całkowicie crashuje gcama niezależnie od wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
flood Posted February 18, 2020 Share Posted February 18, 2020 Nie wiem czy to nowość dla tutejszych użyszkodników, zapodam: Świetnie sprawuje się wersja by Burial, posty @mark1998HUN:https://forum.xda-developers.com/mi-9-se/themes/gcam-mod-t3919665/post81668411#post81668411 kliknij thanks. Wymaga buffer_fix, ta wersja nie koliduje z MiuiCam(przynajmniej u mnie):grus-fix-buffer-TWRPv2.0_3a_Q.zip Jak się tego buffer fixa instaluje?Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts