Jump to content

Gcam MOD

Recommended Posts

Ja mimo wszystko nadal używam wersji pod MI8 - MGC_6.1.021_MI8_V2e - mimo zepsutego trybu nocnego działa całkiem dobrze, miałem co prawda zwiechy jak robiłem 5-6 zdjęć pod rząd, ale za to tylko ta wersja obsługuje dwie z 3 kamer. Jak BSG opracuje apkę dla 9se wspierającą więcej niż 1 obiektyw to przeskoczę na nią.

Co do ustawień w tej mojej wersji:

bsg mod settings - fix - buffer fix
add aux to camera switch (wł)

Poza tym mam włączoną kontrolkę hdr+, enhanced hdr+ in portrait mode i parę innych.

Pojawiła się nowa wersja gcam. Przy okazji - mógłby mi ktoś wytłumaczyć różnicę w opcjach dotyczących quality HDR+ enhanced oraz quality night sight? Wiem że ustawiając na +2 w night sight telefon dłużej robi zdjęcie ale jak się to przekłada na jakość? Moge jedynie wywnioskować że na niestabilnym trzymaniu telefonu w nocy mniej rozmazane zdjęcie wyjdzie przy ustawieniu na "default". Tak samo - final jpg quality HDR + na ile % ustawić i dlaczego? Do tego - w nowej wersji pojawiła się dodatkowo możliwość wybrania w tej opcji "google". O co chodzi?32cf0747fdbf70c636ee1742375f93e4.jpg

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...

Czy u Was też nie ta aplikacja tnie? Jak mam zrobić kilka zdjęć pod rząd, to przy piątym czy siódmym zaczyna klatkować i zawiesza się na kilka sekund. 

Ogólnie przestałem ja używać, bo samo zrobienie zdjęcia w trybie auto zajmuje sekundę a nie ułamek, jak w stockowej aplikacji aparatu.

Chyba, że mam coś namieszane i nie powinno tyle czasu zajmować zrobienie zdjęcia?

Jak jest u Was?

Dnia 16.08.2019 o 09:13, dzidexx napisał:

Domyślnie włączone.

Tylny, przód, szeroki, przód, tylny...

dzieki , ogolnie gcam d*py nie urywa... aparat w mi9se spoko , ale tryb portretowy jakos nie powala... szczegolnei ten przyblizony ,, czy on jest robiony tym gorszym obiektywem ? za dnia zdjecia z stocka sa lepsze niz z gcama.. tylko tryb nocny - tu przewaga gcam

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
1 godzinę temu, zezima napisał:

Świetny ten gcam @TheTick! Dzięki za wrzucenie tutaj, gdzie go znalazłeś?

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/

Pod tym adresem jest już nowsza wersja z 07/10/2019 i tam też od góry będą pojawiały się nowsze wersje - nie tylko dla mi9se. Polecam. 

Edited by TheTick

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Panowie która wersja według Was gcama najlepiej do Mi 9 SE? Dziewczyna właśnie kupiła sobie ten teelfon i chcę jej wrzucić GCAM tylko nie wiem który.

Jeśli ktoś testował to prosiłbym by podrzucił linka do najlepszej i stabilnej wersji gcam dla Mi 9 se

Z góry dzięki

• 3 weeks later...
Dnia 9.11.2019 o 21:38, dzidexx napisał:

Przeczytałeś ten wątek? W pełni działają 3 (trzy) mody, tylko 1 (jeden) na Android 10.

BSG, Fu24 i HyperCam(jairo_). Wypróbuj i sam(lub dziewczyna) zdecyduj.

Na HyperCam zauważyłem że obraz na trybie nocnym strasznie się wiesza. Da się coś z tym zrobić?

• 2 weeks later...
Dnia 26.11.2019 o 18:39, dzidexx napisał:

Na tej samej stronie(cels.., Jairo...) są różne config.xml, sprawdź je. Sam też możesz zrobić własne ustawienia i je zapisać.

Na poprzedniej stronie wrzuciłem MagiskBufferFix.zip, może pomóc.

Ten fix całkowicie crashuje gcama niezależnie od wersji

• 2 months later...
Nie wiem czy to nowość dla tutejszych użyszkodników, zapodam:
Świetnie sprawuje się wersja by Burial, posty @mark1998HUN:
https://forum.xda-developers.com/mi-9-se/themes/gcam-mod-t3919665/post81668411#post81668411 kliknij thanks.
Wymaga buffer_fix, ta wersja nie koliduje z MiuiCam(przynajmniej u mnie):
grus-fix-buffer-TWRPv2.0_3a_Q.zip

Jak się tego buffer fixa instaluje?

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka