Jump to content

Zasięgu 4G nie ma, dzwonić nie można, dopiero przy włączonej transmisji danych wszystkie te opcje powracają. Co robić?

Recommended Posts

Witam,

Od roku mam swojego Xioami mi A1, a trzy dni temu zaczął się problem z zasięgiem. Mianowicie zasięgu nie ma, dzwonić nie można, ale smsy, jeżeli wifi jest włączone to można wysyłać. Po zrobieniu resetu do ustawień fabrycznych zasięg słaby, ale się odnalazł tak samo jak funkcja dzwonienia, ale tylko pod warunkiem, że transmisja danych jest włączona. Po wyłączeniu jest to samo co wyżej. Telefon przy ponownym uruchamianiu na dole telefonu pokazuje, że karta SIM jest zablokowana. Przełożyłam ją do innego telefonu i było wszystko okej. Myślicie, że to kwestia telefonu czy samej karty SIM? 

Screenshot_20190530-080518.thumb.png.0d00e25d5418c2fb95fda7ac32a74924.pngScreenshot_20190530-080512.thumb.png.447c52c795ef12ff4f65dba331ec8a4a.png

Edited by gosiagosiagosia1312

Gwarancja/rękojmia. Jeżeli po fabrycznych fon dalej nie znajduje zasięgu, a  przełożenie karty do innego fona rozwiązuje problem i karta sim tam działa poprawnie, to coś jest uszkodzone w hardzie A1.

Myślicie, że to kwestia telefonu czy samej karty SIM? 

A gdyby tak zainwestować 5 zł żeby kupić jakąś startówkę (tylko w innej sieci), to nie byłoby czekania na to aż ktoś zgadnie czy masz problem z kartą czy z fonem...

Próbowałaś w ustawieniach sieci ustawić na sztywno 2G, 3G zamiast LTE?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka